ТАЈНИ СНИМЦИ Дачића и његових сарадника како се састају са шефом нарко-картела (ВИДЕО)

TAJNI SNIMCI Dačića i njegovih saradnika kako se sastaju sa šefom narko-kartela (VIDEO)

7 septembra 2015

rucak-1Radulović je snimljen kako se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova – tadašnjim ministrom policije Ivicom Dačićem, njegovim savetnikom za nacionalnu bezbednost Ivicom Tončevim, Dačićevim šefom kabineta Brankom Lazarevićem i zamenikom šefa kabineta Vanjom Vukićem.

Sastanke su skrivenim kamerama snimali agenti srpske obaveštajne agencije koja je Radulovića pratila kao pripadnika narko-klana tokom operacije „Most“. Zabeleženi sastanci održani su u beogradskim restoranima, kafićima, na parkingu i u parku kod Topčiderske zvezde. Video snimci nemaju zvuk, ali pokazuju da su susreti Radulovića sa Dačićem i Tončevim bili posebno srdačni – uz poljupce i nazdravljanje.

Tužilaštvo kaže da je Radulovićev šef bio Darko Šarić, nedavno osuđen na 20 godina zatvora za šverc 5,7 tona kokaina. U istom postupku Radulović je osuđen na 12 godina i šest meseci zatvora. Nalazi se u bekstvu.

U vreme kada su se susreti odigravali, Radulović je sa Šarićem organizovao velike isporuke droge iz Južne Amerike u Evropu. Svojim brodovima „Golden“ i „Verti“ Radulović je iz Argentine prevezao 1,8 tona kokaina sakrivenog u pošiljci soje. Posebna radna grupa koju su činili pripadnici srpske policije, srpske obaveštajne službe BIA i britanske agencije SOCA više meseci pratila je grupu i planirala da zapleni drogu u Grčkoj. Zbog „curenja“ informacija iz policije, kriminalna grupa je saznala za istragu i istovarila kokain na španskom primorju.

Krijumčar koji je kasnije postao zaštićeni svedok, Draško Vuković, svedočio je da ga je krajem 2008. godine jedan od šefova klana obavestio da imaju insajdera u Ministarstvu policije koji informiše Radulovića o istragama šverca kokaina. Vukoviću nije rečeno ko je doušnik, ali mu je naređeno da promeni način na koji je do tada komunicirao sa drugim članovima kriminalne organizacije, što je policiji otežalo da dalje prati grupu. Kriminalci su umesto telefonom, počeli da komuniciraju preko interneta. Dopisivali su se skajpom i mejlom, odnosno neposlatim „draft“ porukama.

Video snimci pokazuju da je Radulović u tom periodu imao sledeće sastanke:

29. novembra 2008. godine, susreo se sa Brankom Lazarevićem, Dačićevim šefom kabineta u restoranu „Zodiak“ oko 16 časova. Zajedno su proveli 15 minuta. Lazarević je pokazivao Raduloviću nešto na svom mobilnom telefonu. Pola sata kasnije, Radulović se sastao sa nepoznatim ćelavim muškarcem u restoranu „Tai-tai“.

6. decembra 2008. godine oko 16 časova, Radulović je snimljen kako ispred svog džipa razgovara mobilnim telefonom, a u ruci drži belu fasciklu. Pet minuta kasnije zabeleženo je da na ulici govori sa Vanjom Vukićem, zamenikom šefa kabineta ministra policije. Radulović i dalje drži belu fasciklu. Sat kasnije, video pokazuje Vukića dok sedi u nepoznatom kafiću sa dve žene, brinetom i plavušom. Radulović nije prisutan, a bela fascikla je na stolu. Vukić, dok razgovara sa ženama, gleda šta je u njoj. Grupa je zatim napustila kafić. Plava devojka ponela je fasciklu sa sobom.

Dve nedelje kasnije, 21. decembra 2008. godine, Radulović džipom ulazi u državnu rezidenciju u Užičkoj ulici u Beogradu oko 22 časa. Rezidenciju je tada koristio Dačić, ministar policije. Kasnije iste noći, u 22:30 časova, Radulović se sreće sa Dačićevim šefom kabineta Lazarevićem na tamnom mestu – parku kod Topčiderske zvezde u beogradskom naselju Senjak. Novinari KRIK-a saznali su da je Radulović tom prilikom Lazareviću poklonio mobilni telefon „Blackberry“ predviđen za bezbednu komunikaciju, a koji je kupio Šarić.

31. januara 2009. godine, agenti su uspeli da snime sastanak Radulovića i premijera Dačića u ribljem restoranu „Gušti mora“, oko 13:30 časova. Deo restorana u kom su sedeli bio je zatvoren za posetioce. Video prikazuje kako ručaju u prijateljskoj atmosferi – nazdravljaju, pričaju, puše tompuse. Dačić je napustio restoran oko 14 sati držeći kesu u ruci, dok je Radulović ostao unutra.

Poslednji video snimljen je 7. aprila 2009. godine, istog meseca kada je 1,8 tona kokaina poslato Radulovićevim brodovima za Evropu. Tog dana dogodila su se tri sastanka u hotelu „Hajat“ u Beogradu. Prvi susret oko 16 časova bio je sa Lazarevićem. Lazarević i Radulović prešli su zatim za drugi sto gde su sedele još dve osobe. Novinari KRIK-a prepoznali su da je reč o Radulovićevom sinu Đorđu i italijanskom konsultantu za energetski biznis Andrei Bartolaciju. Lazarević je ubrzo otišao, a ostala trojica razgovarala su još 15 minuta. Onda su prešli na drugo mesto u istom hotelu gde im se pridružio Tončev, Dačićev savetnik za nacionalnu bezbednost. O ovom sastanku Tončeva sa Radulovićem međunarodna novinarska mreža OCCRP je pisala sredinom 2013. Tončev je tada rekao novinarima da je to bio kratak poslovni sastanak i da je jedva poznavao Radulovića. Video, međutim, pokazuje blizak odnos njih dvojice. Radulović mu šapuće na uvo, tapše ga po grudima i ljube se u obraz.

Lazarević je jedini sa snimaka optužen za odavanje poverljivih informacija švercerima. Suđenje uskoro treba da počne. U svojoj odbrani u istrazi Lazarević je rekao da Raduloviću nije dao osetljive podatke, već da mu je dostavio opšte informacije iz policijske „JIS“ baze koja sadrži krivičnu istoriju, saobraćajne prekršaje i slično. Lazarević je izjavio i da ga je šef Dačić upoznao sa Radulovićem. On je odbio da komentariše slučaj za KRIK.

Dačić, Tončev i Vukić nisu optuženi i nema indikacija da su pod istragom. O svojim susretima sa Radulovićem do sad nisu pozvani ni da daju iskaz.

Vanja Vukić je novinarima KRIK-a prvo rekao da se nije susreo s Radulovićem, već da je slučajno prošao pored njega na ulici.

„On prolazi pored mene, a ja u tom trenutku i ne znam ko je. Tako se potrefilo“, kaže Vukić.

Kada mu je novinar KRIK-a pokazao fotografiju iz snimka, na kojoj se jasno vidi da njih dvojica pričaju, Vukić je rekao da ga je Radulović slučajno zaustavio na ulici da ga pita nešto, ali se ne seća šta. Rekao je i da nije uzeo fasciklu od njega i da ona koju je Radulović držao nije ista kao ona koja se pojavljuje u kafiću.

Rekao je i da zna za postojanje ovog zapisa, kojim je Demokratska stranka više puta pokušala da ga uceni.

Ivica Tončev, savetnik Dačića, rekao je novinarima KRIK-a da nikada nije odavao Raduloviću državne tajne, a susret s njim opisao je kao poslovni sastanak. Tončev je, kao što smo ranije pisali, imao sastanke i sa drugim članovima kriminalnih bandi.

Pisali smo i da je Dačićeva Socijalistička partija Srbije iznajmila prostor u svom sedištu Šariću u kom je on osnovao noćni klub „Vanila“.

Dačić nije želeo da govori za KRIK.

Pitanje odnosa Dačića sa narko-kartelom postavljeno je još 2013. godine. Dačić i članovi njegovog kabineta bili su u sukobu sa kriminalističkom policijom, nakon čega je nekoliko izveštaja policije procurilo u javnost. U izveštajima je pisalo da je Dačić bio u komunikaciji sa Radulovićem. On je tada održao konferenciju za štampu i rekao da, iako je bio na čelu policije, nije znao da je Radulović, kog je opisao kao prijatelja, učestvovao u švercu kokaina.

Dačić je preživeo politički skandal. Kada su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka pobedili na izborima 2014, Vučić je formirao vladu sa Dačićem, iako mu nije bio potreban koalicioni partner. Dačić je imenovan za ministra inostranih poslova, a Tončeva je postavio za svog savetnika. Postao je i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Lazarević je optužen, ali i dalje radi u ambasadi Srbije u Atini.

(Krik.rs, Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. milan says:

  Sve se vidi veoma lako ako znate nesto malo o funkcijama kompleksne varijable! Ajmo predpostaviti da je kompleksna varijabla Dacic. Ako je on kompleksna varijabla, koje osobine treba da ima da bi mogao da funkcionise kao svasta nesto i netko na politickoj pozornici Srbije tolike godine. Ta kojekakva zamajavanja i trucanja tipa bla bla bla, su mozda mogla nekada da prolaze jer se i nije moglo nista reci, odmah si bio u zatvoru jer si napadao svetle likove i prepametne nase republicke vladare. Danas nema niti toga vec se, polujavno govori kako je i sverc kokainom u odredjenom trenutku bio, gle cuda, potreban Republici Srbiji ada bi njeni narodi i uprave preziveli. Vidim u tome gubitak samopostovanja i to se desilo ne jucer vec pre nekih dvadesetak godina. Danas i samopostovanmje Sba i Srbije, danas ne postoji jer je danas apstraktna velicina. Mozemo da govorimo samo o sutra i kako sa time sutra i gde ce mo biti i sta ce mo raditi kao nacija? Delovanje iz proslosti transformise se direktno u nasu (nekakvu) buducnost, to je nuznost, kuzalnost, neminovnost. Trebamo se pitati sta smo cinili da bi nam bilo tako kako je? Sta se treba raditi, kako strateski se organizovati da bi nam bilo drugacije, nekako kako zelimo da nam bude kao samopostovanoj naciji koja je vodila nebrojene bitke i ratove, koje je uspevala da dobije.

 2. milan says:

  Da i da dodam......ovo je miniranje I.Dacica pred nove izbore. A.Vucic i korumpirana zapadnjacka klika pripremaju teren i odstranjuju jace politicke protivnike. One stranke koje su po vokaciji SRPSKE smatraju, A.Vucic i izdajnicka klika da su marginalne i nebitne u buducim izborima!

 3. deda mraz says:

  Jadna je Srbija sa ovakvim politicarima i to svi znamo i drugi nisu nista bolji od ovoga gospodina ili gospode ali je jos jadnija sa ovakvim obavestajnim sluzbama i potpuno je jasno da te sluzbe ne sluze Srbiji nego zapadnim obavestajnim sluzbama i jednostavno nas ucenjuju kao narod preko ovoga sljama od politicara i izvlace korist za svoje zemlje.Ove sluzbe treba odmah raspustiti jer kad ovakav materijal dodje u novine nema tu vise sta da se prica i treba da se ugledamo na Amere kako oni rade sa svojima koji odaju tajne i ovo je dokaz da neko drugi vlada Srbijom a ne ovaj sljam od politicara.

 4. zlatiborski ovan says:

  milan Says: septembar 7th, 2015 u 1:26 pm Da i da dodam……ovo je miniranje I.Dacica pred nove izbore. A.Vucic i korumpirana zapadnjacka klika pripremaju teren i odstranjuju jace politicke protivnike. One stranke koje su po vokaciji SRPSKE smatraju, A.Vucic i izdajnicka klika da su marginalne i nebitne u buducim izborima! ********** zasto mi "moramo" da se bavimo spiralom lažovsko-prevarantske politicke garniture. Sve to treba pohapsiti i osuditi (kad se resimo okova- SAD & EU), a to sto ih mnogi glasaju, to je psiholoski problem, problem rijalitija,....

 5. deda mraz says:

  KRIK- KORUMPIRANA RAZBOJNICKA INTERNACIOLNA KOMPANIJA i ovo je samo dokaz ko vlada Srbijom i bas me interesuje kako ce SOJIC premijer da reaguje na ovo ili nema vremena posto mora da izigrava posluznog slugu Angeli.

 6. zlatiborski ovan says:

  Nemojte se neki odmah paliti, na prvu loptu. Slicno zeli da elimise i Nikolica... //////////// Koji bednik je ova Aleksandar Vučić kad ovako izbacuje tj. pokušava da izbaci političkog protivnika iz trke https://tinyurl.com/p2m5nbp

 7. miroslav says:

  NIJE VUCIC BEDNIK TO JE SOTONA!IAKO MI JE DACIC ISTI,SNIMAK BEZ TONA ILI SVEDOKA NE ZNACI NISTA.AKO OVAJ SNIMAK NESTO DOKAZUJE TO JE DA NAM JE OBAVESTAJNA SLUZBA IZBUSENA KAO SITO.SADA JE JOS GORE.

 8. LADY GAGA says:

  ...i da dodam: DAČIĆU, DAČIĆU, O TI VRAŽE MALI!

 9. Miticus says:

  Ma ovi snimci nemaju veze sa Vucicem i sa nekim izborima. Ovo Zapad ucenjuje Srbiju preko Dacica u vezi azilanata, tj, bice: "ima da ih primite i da ih sami izdrzavate kao bele lale a pare da vidite necete. Imamo mi naseg Vucka, koji je veci EUropejac i od Tadicija, Mesije, Labumbusa pa i od nas samih. Sve ce to nas Vucko da sredi". Isto kad je bilo u vezi briselskog sporazuma, nesto se Dacko koprcao, ovi preko medija su isto ovo pricali, dok Dacic nije i sam slegao. Ne kazem da je Dacic neki vajni patriota, on prica, samo ono sto ce da mu koristi, ali EU kaze da mora da zna granice dokle da prica, da ne prica mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *