Тајно друштво Туле

Tajno društvo Tule

27 februara 2018

Tajni planovi Adolfa Hitlera su oduvek kopkala ljudsku znatiželju. Svi su želeli da znaju kakve ideje je iza zatvorenih vrata kovao ozloglašeni diktator. Za nacizam se vezuje jedno od najmisterioznijih društva Tule.

Smatra se da je srž njihovih učenja i doktrina usađena u samo srce nacizma. A mnogi tvrde da je i sam Hitler i te kako podržavao rad ovog mističnog društva. Tajno društvo Tule počivalo je u samom srcu Nemačke, pa je vremenom navodno postalo zastrašujuća produžena ruka nacističke države.

Priče kažu da su članovi Tule bili glavni inicijatori nacističke ekspedicije na planine Tibeta, sve u cilju da otkriju tajne izgubljene superrase i legendarno mesto Šangrila. Pojedine legende kažu da je ova božanska zemlja krila izvor nebeskog goriva. Žućkasto-bela tečnost koja u ovoj utopiji teče u izobilju je navodno napajala mitološke leteće mašine nazvane vimane.

Ove leteće kočije su opisane u indijskim epovima „Ramajana“ i „Mahabharata“. Smatra se da je Hitler imao specijalnu jedinicu koja je tragala za izvorom ovog božanskog goriva. Pojedinci tvrde da je baš ovo tajno društvo bilo zaduženo za tu misiju.

Postoje brojne spekulacije da su nacisti želeli pomoću tog eliksira da napajaju oružja za masovno uništenje.

KOMENTARI5 komentara

 1. zlatko says:

  Društvo Tula je formirao Vatikan po ezoterijskom "nacrtu" Blavacke. Hitler je u samom početku svoje zločinačke političke karijere, dakle vrlo rano, postao član ovog društva, ali je, kažu, vrlo brzo prerastao njegov okvir. Kako je rastao Hitlerov značaj u Nemačkoj, tako se smanjivala uloga Tule, sve dok ona početkom tridesetih nije prestala da postoji. Društvu Tula ne treba pridavati preveliki značaj, već je svrstavati u mnogobrojna tajna društva koja je osnivao i osniva Vatikan. Ono što je meni u celoj toj priči jedino indikativno jeste što mesto Tula i realno postoji i to negde u Rusiji, ne znam tačno gde, a u nacističkom učenju postoji nešto kao nastojanje da se osvoji mitska zemlja Tula. Nisam siguran da je to poslovično aljkavim Nemcima promaklo slučajno, kao ostatak ranog učenja pod uticajem Blavacke, ili je namerno ostavljeno kao podsetnik na jedan od najvažnijih nacističkih ciljeva, osvajanje Rusije.

  • harry neron says:

   Zaboravi tu priču sa Vatikanom jer njihova mistika dolazi iz sasvim drugog dela sveta. Takođe budalaštiš o neuticajnosti Tule u Hitlerovom trečem rajhu. Kažeš da sa dolazkom hitlera na vlast Tula prestaje da postoji a kako onda objašnjavaš činjenicu da su se pojedine SS jedinice nazivale po toj organizaciji Tula ako je nestala u 30. godinama a Hess, desna ruka Hitlera i suštinsko prvi čovek NASDP bio među njezinim osnivačima.

   • zlatko says:

    Vatikanska mistika je vrlo pragmatična disciplina koja uvek ima političku svrhu. I Tula je imala političku svrhu. Ako pronadješ neku knjigu o papi Piju 12, pročitaj je, pa ćeš videti da je sve što je u vezi sa nemačkim nacizmom tj. Hitlerovom nacional-socijalističkom radničkom partijom organizovano po Pijovom receptu i planu, a naročito da su nacistička tajna društva dobro smišljeno političko i propagandno sredstvo. Hess je po istoričarima (mada ja njima obično ne verujem previše) bio jedva pismen čovek, a funkcije je "zasluživao" uglavnom prijateljevanjem sa Hitlerom. Ne mislim da je ovo baš potpuno tačno, ali verujem da Hes nije imao dovoljno sposobnosti za formiranje bilo kakve organizacije, a pogotovu tajnog mističnog društva. Malo me mrzi da ti detaljno objašnjavam, ali Vatikan nikad ne ukida potpuno tajna društva, nego ih nekako "zamrzne", uspava, učini neaktivnim, da bi ih mogao ponovo probuditi onda kad mu budu potrebna. Skoro sva tajna društva su imala bar po jedan takav period navodne ugašenosti, a zapravo spavanja. A naziv ko naziv, oni se daju po kriterijumima zvučnosti, prijemčivosti, sugestivnosti itd. Niko od nacista nije imao ništa protiv društva Tule, nego je ono bilo zamenjeno savršenijim supertajnim društvom "Anenerbe" koje je osim mistike obuhvatao i masivno uključivao sve nauke i upotpunjeno i zaštićeno vojnom formacijom - SS elitnom gardom odabranih. Zašto onda ne dati slobodni naziv Tula nekoj jedinici?

 2. goran says:

  Razne Tule i Vatikani su genijalni izum Jevreja kojim do dan danas manipulisu glupave nejevreje koji su se upecali na laznu ezoteriju kao som na dudubak.

  • zlatko says:

   Ako si u pravu, ako su sve misterije izmislili Jevreji, šta misliš šta su radili milioni dokonih sveštenika jedne savršeno organizovane, prebogate i u čitavom svetu izuzetno uticajne katoličke crkve? Kako su oni mogli mirno gledati svoje vekovne neprijatelje Jevreje kako vršljaju po "njihovom" svetu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *