ТАЈНО СНИМЉЕН разговор Бајдена и Порошенка – СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА

TAJNO SNIMLJEN razgovor Bajdena i Porošenka – SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA

12 septembra 2020

Politički ekspert i novinar Anatolij Vaserman nedavno je komentarisao deklasifikovan razgovor bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka i bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena.

Podsetio je da je prethodno poslanik ukrajinskog parlamenta Andrej Derkač objavio telefonske snimke pomenutih političara.Prema rečima Vasermana, ovi audio materijali još jednom potvrđuju da Sjedinjene Države “ručno kontrolišu” Sjedinjene Države i da se ne može govoriti o bilo kojoj nezavisnosti Kijeva.

Politički ekspert je, analizirajući snimke telefonskog razgovora između Porošenka i Bajdena, naglasio da bivši predsednik Ukrajine zapravo podnosi izveštaje američkim predstavnicima.

Porošenko izveštava o smeni generalnog tužioca Viktora Šokina, koji je istraživao slučaj korupcije u koji su umešani Bajdenovi sinovi i bivši američki državni sekretar Džon Keri.

Vaserman je napomenuo da je nakon toga Vašington dozvolio Međunarodnom monetarnom fondu da osigura Ukrajini još jednu tranšu kredita od milijardu dolara, a novac je opran preko kompanija samog Porošenka.

Vaserman je takođe napomenuo da bivši predsednik Ukrajine, izveštavajući o smeni Šokina, traži da se pošalje osoblje iz Sjedinjenih Država agencijama za sprovođenje zakona i kancelariji generalnog tužioca, kako bi Vašington tamo mogao samostalno da utvrdi svoja pravila.

Tako su Sjedinjene Države, uz pomoć Porošenka, organizovale zauzimanje Ukrajine prema afričkom modelu i ne može se govoriti o bilo kojoj nezavisnosti Kijeva.„Porošenko je svoju otadžbinu podredio SAD-u. Ovo je afrički model kolonizacije. Kad kolonizatori lokalno stanovništvo tretiraju kao životinje. I njihovo bogatstvo i živote tretiraju u skladu s tim. A lokalnim vladarima je dozvoljeno da profitiraju od toga”, rekao je Vaserman.

Politički stručnjak podsetio je da će Porošenkovo postupanje imati ozbiljne posledice za Ukrajinu. Pre svega, zbog nerazumne politike bivšeg predsednika, Ukrajinci će morati da plaćaju tranšu zajma od MMF-a.

“U ovom slučaju ispada da će milioni građana Ukrajine sami skupo platiti za činjenicu da ih je Porošenko gurnuo ispod granice siromaštva”, podsetio je Vaserman.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Dragi says:

    Sve to iz Ukrajine se preslikava i na Srbiju, a takođe i na ostale slične "banana" države u bližem okruženju.

  2. milorad3 says:

    ima toga još i za tetka klinton bračni par ma katastrofa kako se ta banda lopova iz USA ponašala koristeći američku vojnu silu za svoje lično bogaćenje.

  3. politikant says:

    to je objavljeno jos pre 2 meseca! ko vam je odgovoran za svezinu vesti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *