ТАКЕР КАРЛСОН ОБЈАСНИО у чему је разлика између РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ

TAKER KARLSON OBJASNIO u čemu je razlika između RUSIJE I UKRAJINE

27 septembra 2023

Rusija je više hrišćanska zemlja od Ukrajine, gde se progoni vernici, rekao je američki novinar Taker Karlson na verskom događaju, tekst govora objavio je na društvenoj mreži Iks.

„Koja zemlja je više gostoprimljiva za hrišćane: Ukrajina ili Rusija? To je pošteno pitanje. Zašto niko ne sme to da pita?“, pita on.Kako je primetio bivši voditelj Foks njuza, „jedna od ovih zemalja” je uz pomoć policije i vojske hapsila sveštenike i zatvarala crkve.

„I to nije bila Rusija“, primetio je Karlson.

Ranije je šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao da se u Ukrajini fizički uništava pravoslavna crkva.

Ukrajinske vlasti su u proteklih godinu dana organizovale najveći talas progona UPC u novijoj istoriji zemlje. Pozivajući se na njenu povezanost sa Rusijom, lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine odlučile su da zabrane delovanje UPC, a parlamentu zemlje je podnet predlog zakona o njenoj faktičkoj zabrani u Ukrajini.

Služba bezbednosti Ukrajine počela je da pokreće krivične postupke protiv sveštenstva UPC, sprovodi „kontraobaveštajne mere“ – pretrese episkopa i sveštenika u crkvama i manastirima, u potrazi za dokazima „antiukrajinskog delovanja“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *