ТАКО СЕ ТО РАДИ – ЦЕО СВЕТ ИМ СЕ СМЕЈЕ: Руси потпуно понизили НАТО!

TAKO SE TO RADI – CEO SVET IM SE SMEJE: Rusi potpuno ponizili NATO!

20 marta 2017

nato-flags-45t

Poznati ruski komičar Jevgenij Petrosjan iskoristio je priliku da humoristički prikaže „slučaj NATO“, pa ga je uvek spremna kao zapeta puška, pres sekretar Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova otkucala odmah pozivom NATO da se posle istrage nad ruskom emisijom „Klub veselih i duhovitih“ pozabavi i slučajem Petrosjan.

U Kremlju, bar prema rečima pres sekretara Dmitrija Peskova, nisu iznenađeni ni ambiciozno promovisanom emisijom CNN „Najmoćniji čovek na svetu“, koja je posvećena ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i može se na engleskom originalu i uz ruski prevod naći na Internetu. „Histerična“ i „odvratna“, rekao je Peskov.

Elem, Centar strateških komunikacija NATO StatCom, a na osnovu analize šest svojih istraživača, vrlo ozbiljno je ocenio da je sad već međunarodna, ali originalno ruska emisija „Klub veselih i duhovitih“ „instrument političko-strateške komunikacije“ i širenja uticaja Kremlja. U toj emisiji koja je nastala daleke 1957. godine, kojom se bavio i KGB, i koja je na duži rok ukidana za sovjetskih vremena, ekipe škola, univerziteta, sela, gradova, firmi takmiče se odgovarajući duhovito na postavljana pitanja. Emisija obnovljena 1986. godine u međuvremenu je postala međunarodna, pa su, recimo, organizovana takmičenja u duhovitosti između ZND, SAD, Izraela i Nemačke. Među uspešnije učesnike ove emisije spada ekipa Parapaparam, kojoj je StatCom posvetio posebnu pažnju i tako zaključio da emisija nije prosti televizijski šou, biznis i prilika za zaradu nego i prilika za širenje geostrateškog uticaja Kremlja. A ekipa Parapaparam nije sasvim obična ekipa nego tim Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose pri Ministarstvu inostranih poslova RF. Dakle, gotovo ekipa Marije Zaharove i Sergeja Lavrova, a ako je po njihovoj rečitosti suditi, onda nije čudo što je Parapaparam među najuspešnijim ekipama „Kluba veselih i duhovitih“.

U odgovor na ovu provokaciju NATO, pridružio im se i Petrosjan podsećajući svoje obožavaoce da je NATO naumio da se širi ka Rusiji: „Pozdrav NATO. Izvolite širite se. Ka nama su se mnogi širili: Džingis kan, Napoleon, gigant od 1,40 metara smislio na Rusiju da se širi. Posle je u memoarima pisao da se nikada ne bi širio da je znao da po ruskim šumama, poljima, gradovima i selima čim dođe zima isključuju grejanje, a uključuju hladnjake. Širio se i Hitler, ni grob mu se danas ne zna. Zato, širite se. Mi volimo nezvane goste: hleb i so vam iz oružja!“.

Na CNN je prikazan kratki film „Najmoćniji čovek na svetu“ u kome je kao voditelj nastupao poznati američki novinar i autor Farid Zakarija. Zakarija film završava komentarom: Putin odlično zna Rusiju i odlično zna nas. Pitanje je: znamo li mi njega? To pitanje se postavlja pošto je ruski predsednik kroz usta Zakarijinih sagovornika predstavljen kao korumpirani truli bogataš – govorilo se o bogatstvu od nekoliko stotina milijardi dolara – i ubica! Za novinare i bivše američke ministre u filmu nema sumnje da je uticao na američke predsedničke izbore. Emitovan je i snimak opasnog upozorenja Hilari Klinton: on je agent KGB-a, dakle on nema dušu i Putinov odgovor da se na mestu na kome se nalazi i ne traži duša nego pamet. Prikazane su i scene masakriranja Moamera Gadafija uz komentar da je Putin strepeo da mu se ne desi to isto. Ali se priznalo i da ga ruski narod voli, trenutno, 86 odsto.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *