ТАКО ТО РАДЕ РУСИ! Забрана америчког помфрита у РУСИЈИ

TAKO TO RADE RUSI! Zabrana američkog pomfrita u RUSIJI

16 maja 2018

Rusija razmatra zabranu uvoza pomfrita iz SAD i drugih zapadnih zemalja koje su uvele sankcije protiv Moskve.

Rusija je uvezla 94 odsto pomfrita 2017. godine, ali je počela da kupuje neophodnu opremu za proizvodnju na lokalnom nivou, izjavio je ruski predsednik Nacionalne unije za hortikulturu Sergej Korolev.Nova oprema omogući će proizvodnju od 110.000 tona godišnje, navodi on.

„Uvođenje ograničenja na snabdevanje uvoza smrznutog pomfrita, prema Uniji, ne samo da će podržati domaće poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom sirovog krompira, već će doprineti očuvanju radnih mesta kod novoosnovanih preduzeća za preradu i poveća će sigurnost i kvalitet proizvoda „, rekao je Korolev.

Prva fabrika za proizvodnju pomfrita otvorena je u aprilu. Očekuje se da će domaća proizvodnja zameniti uvezeni pomfrit i u potpunosti zadovoljiti potrebe zemlje. Rusija odlučuje kako da odgovori na nove američke sankcije uvedene u aprilu. Uvoz lekova, duvana i drugih američkih proizvoda takođe može biti zabranjen.

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Pa ti rusi su oštriji i od samih amera, oni su samoprozvali pomfrit "freemom fries" umesto "french fries"!

 2. Pera says:

  Deluje kao vic, a to je i sustina. Osposobiti svoj narod za samostalni zivot bez upliva odemonjenog zapada. Samo, pod hitno da zabrane lekove iz amerike, da ih ne bi trovali kao nas !

 3. Zoran says:

  Pa zar nemate krompir tamo po Rusiji? A od ceka pravite votku?

  • Moravac says:

   Imaju ali premalo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *