TAKOVO OSIGURANJE: Glađu štrajkuje 60 radnika

TAKOVO OSIGURANJE: Glađu štrajkuje 60 radnika

6 avgusta 2014

strajkGrupi od 40 zaposlenih u „Takovo osiguranju“, koji su prekjuče započeli štrajk glađu, zbog odluke Narodne banke da se ovoj kompaniji oduzme dozvola za rad i pokrene likvidacioni postupak, juče se pridružilo još 20 kolega. Oni od nadležnih traže da se odluka NBS još jednom preispita, kako više od 400 radnika ne bi ostalo bez posla.

Mirni protest je organizovan u direkciji ove kompanije, a radnici u štrajku uzimaju samo vodu i već juče su kod pojedinaca zabeležene zdravstvene tegobe i lekarske urgencije zbog povišenog krvnog pritiska i malaksalosti.

NBS je saopštila da je odluka o oduzimanju dozvole za rad doneta na osnovu važećih propisa i ona je epilog intenzivnih kontrola aktivnosti u dužem vremenskom periodu. Sa tim su sve vreme bili upoznati i rukovodstvo i vlasnici ovog osiguravajućeg društva. Narodna banka je ocenila da je „krajnje licemerno instrumentalizovati nezavidan položaj zaposlenih koji će u likvidacionom postupku ostati bez svojih radnih mesta, i kojima nisu adekvatno predočene činjenice o problemima osiguravajućeg društva koje su dovele do ovakvog ishoda“.

– Kontrola NBS je do sada bila u mnogim osiguravajućim društvima i nijedno društvo nije prošlo bez privremenih mera ili upozorenja – kaže Dragan Jovović, većinski vlasnik „Takovo osiguranja“. – Naša kompanija ne spada u osiguravajuće kuće koje su bile u teškoj situaciji. Najgore u celoj priči je to što je odluka doneta u trenutku kada smo sa nemačkom osiguravajućom kućom ERGO priveli kraju razgovore o dokapitalizaciji.


PISMO VUČIĆU

ZAPOSLENI su uputili pismo premijeru Aleksandru Vučiću u kome ga mole da nadležni još jednom preispitaju odluku o oduzimanju dozvole za rad, kako stotine porodica ne bi ostalo bez posla. Pismo slične sadržine na istu adresu je uputio i Dragan Jovović. U njemu se između ostalog navodi i da je pokrivenost tehničkih rezervi viša od 90 odsto, kao i to da je kompanija „Takovo osiguranje“ bila među prva tri osiguravajuća društva u Srbiji.

Novosti.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *