Taksisti koji je vozio Milićeve saučesnike pritvor do 30 dana, a Lukin ubica napustio Tursku

Taksisti koji je vozio Milićeve saučesnike pritvor do 30 dana, a Lukin ubica napustio Tursku

19 avgusta 2014

lukaTreći osnovni sud odredio je pritor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom „katrimen“ usmrtio Luku Jovanovića pre više od dve sedmice na Brankovom mostu, rekao je portparol suda Igor Veličković Tanjugu.

Ostali osumnjičeni, prijatelji Milićeva koji je u bekstvu, još nisu saslušani kod sudije za prethodni postupak, precizirao je Veličković.

Jankoviću, koji se sumnjiči za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, pritvor je određen zbog bojazni da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u „kantrimenu“ kada je on na Brankovom mostu ubio Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati.

Iz „kantrimena“ u taksi prešli su Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, kojima je juče određen policijski pritvor do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo – pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Milićev (33) je u bekstvu i nalazi se u Turskoj, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Osimnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Vozač „kantrimena“ nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Novosti.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *