ТАКСИСТИ УПОЗОРАВАЈУ: Од понедељка блокирамо цео Београд

TAKSISTI UPOZORAVAJU: Od ponedeljka blokiramo ceo Beograd

11 oktobra 2019

Okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, dobili smo sve potrebne dozvole od MUP-a Srbije, tako da ćemo od ponedeljka radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14 do 17 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju, izjavio je Aleksandar Bijelić, jedan od predstavnika taksista.

Taksisti sledeće nedelje ulaze u treću nedelju protesta, a prvu radikalnu, kada bi cela prestonica mogla bukvalno da stane, piše „Blic“.„Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta“, kazao je Bijelić.

Da li je neko od političara, ministara, predstavnika Grada Beograda pozvao taksiste na razgovor?

„Nemamo razloga da razgovaramo sa vlastima, oni samo treba da primene zakon koji su usvojili. Ništa više. Možemo da razgovaramo, ali pre ili posle protesta, odnosno subotom i nedeljom kada se ne protestuje“, objasnio je Bijelić.

Kako je rekao, postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

„Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo. jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon“, dodao je on.

Sve češće se priča da su taksisti izmanipulisani, te da se ovi protesti koriste u političke svrhe.

„Juče su se neki opozicionari oglasili kako bi taksisti trebalo da opkole Skupštinu, da upadnu u Vladu i obore je. Mi ne želimo da se mešamo u politiku i da razmišljamo ko je na vlasti. Svakoga ko bude pokušao politički da nas ’oboji‘ najstrašnije ćemo osuditi“, istakao je Bijelić i podsetio „da su oni štrajkovali i ranije, za vreme drugih vlada i stranaka“.

Šest ruta i protest u vreme špica

Kako su ranije najavili taksisti, protestna vožnja sledeće nedelje trajaće tri sata, u periodu od 14 do 17 sati, u vreme popodnevnog špica.

Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala „Pionir“, Blok 70), taksisti planiraju da sledeće nedelje blokiraju Slaviju, odnosno most Gazelu, tako što će na Slaviji zauzeti ceo kružni tok, dok bi preko Gazele „samo“ prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

Ovo će biti rute:

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra;

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ A (Palilula): Čarlija Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve;

* Hala „Aleksandar Nikolić“ B (Palilula): Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Slavija;

* Blok 70 – A (Novi Beograd): Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Blok 70 – B (Novi Beograd): Jurija Gagarina – Gazela – Savska – Nemanjina.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    ovo je terorizam.Ako hoće neka dignu ustanak protiv države , oružani, ili mirni ne zanima me ali da zbog sopstvenog EKONOMSKOG spora taksi udruženja drže ceo grad kao TAOCE to ne može.Ja stvarno ne znam čemu služi policija, specijalci žandarmerija komunalne službe itd, čemu ih plaćati kada oni nisu u stanju da RADE SVOJ POSAO.NIKO nema pravo da nam uskraćuje kretanje po gradu na način kakav smo odrabrali ako je u skladu sa zakonom i pravilima.Taksisti sebe stavljaju iznad zakona iznad države iznad naroda bili ono u pravu ili ne nas to može i ne mora da zanima. Mogu da protestuju ali PEŠKE kao i svi ostali demonstranti i štrajkači,šta treba radnici železnice kaad sledeći put štrajkuju da stave vagone i šine ispred skupštine inaprave železničku stanicu na gazeli.Zabraniti portestne VOŽNJE podhitno ko ne poštuje zabranu oduzeti licencu, ako hoće da protestuju u parkić ispred skupštine i neka tamo protestuju ali PEŠKE.

  2. skeptik says:

    Oni prvo lepo pozavrsavaju svoj posao, pa kada zarade onda blokiraju druge da ne mogu da rade svoj posao, vrlo posteno.Nisu mi jasni ni oni, ni vlast.Vlast se pravi luda i dopusta da gradjani ispastaju iako sa time nemaju nikakve veze, a taksisti umesto da blokiraju institucije koje donose odluke pa da oni ne mogu da se voze,ali to ne smeju, jer bi policija reagovala, zato oni hrabro blokiraju gradjane.Sve preko nasih ledja.Ruzno je da vlast toliko cuti i tera nas da trpimo sve to, neka kazu javno ako nece da pricaju sa njima, ili neka pricaju, ovo cutanje mi nije jasno, a taksisti blokiraju majke da stignu po decu u vrtice,ljudi kasne kod lekara.E sada kada su najavili blokadu auto puta sada vlast reaguje jer je medjunarodni? A gradjani nasi neka trpe.Zna se sta je strajk, zna se sta su protesti, ja nigde nisam video da sme da se blokira grad?

  3. Miki says:

    Ovo je anarhija. Državna vlast neradi svoj posao i time iritira legalne taksiste. Problem je što inspektori saobraćaja nerade svoj Zakoom propisan posao i neobuzdaaju divlje taksi vozaće koji protivzakonito i nelegalno konkurišu legalnim taksistima. U vreme kada sam ja vršio inspekcijski nadzor nad nelegalnim prevoznicima a tada sam kontrole vršio sa policijskim službenicima, iste vozače sam isključivao iz saobraćaj skidao reg tablice i privremeno oduzimao saobraćajnu dozvolu, uz podnetu prekršajnu prijavu. Kada se na istoj ruti zatekne vozač koje vrši prevoz lica u tri ponovljena slučaja pa makar vozio i rođake za mene i sudiju za prekršaje je tretiran kao divlji prevoznik, i ne samo taj slučaj već se kao takav slučaj tretira i vozač koji vrši učestali prevoz lica odnosno kolega sa posla jer svi u vozilu dobijaju putne troškove koji pokrrivaju vrednost javnog prevoza,dakle i ovakav prevoz je protivan Zakonu i taksisti s pravom protestvuju ali na pogrešnom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *