Takvih ljudskih prava i prava manjina nema nigde, samo u Srbiji

Takvih ljudskih prava i prava manjina nema nigde, samo u Srbiji

30 marta 2014

demokratija-1-420x182Ovo nije pretpostavka, ovo je dokumentovani dokaz, koji se dogodio i događa se već godinama u Švajcarskoj. Naime, radi se o očiglednom kršenju ljudskih prava ili diskriminaciji. Zamislite, kada bi mi u Srbiji ovako nešto primenjivali i recimo nekom pripadniku romske ili neke druge nacionalne manjine, naplaćivali za istu uslugu 50% više, kao što je slučaj ovde u Švajcarskoj, mislim da bi Srbija bila glavna tema svih svetskih medija i NVO ( stranih agenata).

Radi se o sledećem, u pitanju je osiguranje za putničko vozilo, koje sam preko jednog poznanika italijana, sredio u ciriškom osiguranju (ZürichVersicherung), za svog prijatelja, koji poseduje državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali isto tako je državljanin i Švajcarske ( dvojni državljanin). U prvom proračunu je godišnja premija iznosila 2100 franaka i odnosila se na državljanina BiH, druga varijanta je bila identična osim što je ista osoba bila državljanin Švajcaraske i u ovom slučaju je premija bila umanjena za 50%, na 1100 franaka. Ponavljam, u pitanju je isto osiguranje, ista osoba, isti automobil, sve, razlika je samo u državljanstvu. Ovo je očigledan primer kršenja ljudskih prava ili jednostavnije, diskriminacija -možda grešim?

Pitam vas, da li je ovo diskriminacija?

Šta bi se desilo, kada bi se u Srbiji ovako nešto primenjivalo? Ovde se ova praksa primenjuje već godinama i obično je podeljena na istok i zapad, tako da državljani istočnih zemalja plaćaju najmanje 50% više nego državljani zapada. O ovome se obično ćuti i ne raspravlja mnogo ili se pravda nekim ”tupim” pravnim izgovorima, tako da je za običnog čoveka teško da razume o čemu se ovde radi. Koji razlog je u pitanju osim moje lične tvrdnje o diskriminaciji, zaključite sami, ja nisam uspeo da pronađem nijedan osim navedenog. Apsurd je da se ovo događa u zemlji ”direktne demokratije” zemlje, koja bi nama trebala da bude primer na putu evropskih integracija.

Želim još i da iskoristim ovu priliku i da poželim Srbiji da nikada ne uspe, da se integriše i postane deo ovakve zapadne kulture.Kao još i da napomenem, svi oni koji žele da postanu deo zapada, jer se navodno tamo bolje živi treba da shvate da je taj „bolji život“ nemoguć, sve je to iz sledećih razloga:

  • Srbija nije nikada bila utočište za razne svetske diktatore i njihove milijarde.
  • Srbija nije imala Hitlera, koji je opljačkao svet, a plen odneo baš tamo gde se „bolje živi“. Taj svet je opljačkao nas, a pljačkaju još uvek.
  • Srbija nije nikada bila kolonijalna sila, nije eksploatisala, kao ovi koji „lepo žive“, već je bila eksploatisana a i pod kolonijašima, kao i danas.

Zaključite sami, koje su to države, koje su u odnosu na nas u Srbiji samo materijalno u prednosti,i odakle im ta prednost.

(Anticenzura)

KOMENTARI2 komentara

  1. SASA says:

    Bravo....

  2. vemi says:

    Gospodine, zreli ste za povratak u Srbiju. Ili.....?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *