Талибани напали базу снага безбедности проамеричког режима у Кабулу – најмање 126 мртвих

Талибани напали базу снага безбедности проамеричког режима у Кабулу – најмање 126 мртвих

21 јануара 2019

ТАЛИБАНИ настављају да убијљају своје сународнике да бги истерали америчке окупаторе из земље.

У граду Мајданшахр, који је административни центар провинције Вардак извели су напад на тренажни центар снага безбедности режима у Кабулу који се држи само захваљујући снагама САД  и њихових савезника.Убили су најмање 126 припадника тих снага. Број рањених је такође велики.

Прво је талибански камиказа дигао уз спољну ограду центра у ваздух и себе и камионет напуњен експлозивом. Потом је уследио минобацачки напад на центар.

Телевизија Tolo News објавила је да су у камионету била четири талибана и да је стража центра – када је уочила да јој се приближавају великом брзином – отворила ватру и убила тројицу. Али, да је четврти задржао контролу над камионетом и успео да активира експлозив.

Велику већину жртава убила је експлозија камионета-бомбе.

KOMENTARI2 коментара

  1. теоретичар says:

    Волео бих да сам видео испод текста неки потпис. Пре неки дан сам читао једног родољуба са Запада како тврди да је и после неколико деценија интервенције НАТОа у Авганистану, остало још неколико "џепова" тих терориста Талибана. А то што пише "ТАЛИБАНИ настављају да убијљају своје сународнике да бги истерали америчке окупаторе из земље" помало је подметачки. Није чуо никада ни једног Србина који мало жешће гледа на српски амерички режим и шта им мисли. Стом разликом што су Срби уш...или већ како се то каже. Талибани не да звецкају, него звече и све су бројнији. А бројнији су зато што их народ рађа без застоја. Срби су и то заборавили да раде. Валда ради демократије режима.

    • Velika Metla says:

      теоретичар,ствар је у томе што Талибани не чекају да се као сеоске прекоплотуше расправљају с окупаторем преко медија,заболе их за медије и за то шта ће лажљиви запад писати по тим окупираним медијима,него ударају управо онако како се и брани свој народ,и своја држава! Мора и својих неколико погинути,нажалост,али ипак боље и неколико хиљада него неколико милиона кад је већ дошло дотле! Исти је случај например са слепим цревом........,није добро сећи организам,али ако га не одстраниш уумрећеш! Талибане заболе за то какво ће мишљење о њима имати "међународна заједница",јер се о њима и њиховој држави ради,а "МЗ"заболе шта ће се десити авганистанцима!("МЗ" су лопови и корумпирани политиканти)!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u