Талибани напали базу снага безбедности проамеричког режима у Кабулу – најмање 126 мртвих

Talibani napali bazu snaga bezbednosti proameričkog režima u Kabulu – najmanje 126 mrtvih

21 januara 2019

TALIBANI nastavljaju da ubijljaju svoje sunarodnike da bgi isterali američke okupatore iz zemlje.

U gradu Majdanšahr, koji je administrativni centar provincije Vardak izveli su napad na trenažni centar snaga bezbednosti režima u Kabulu koji se drži samo zahvaljujući snagama SAD  i njihovih saveznika.Ubili su najmanje 126 pripadnika tih snaga. Broj ranjenih je takođe veliki.

Prvo je talibanski kamikaza digao uz spoljnu ogradu centra u vazduh i sebe i kamionet napunjen eksplozivom. Potom je usledio minobacački napad na centar.

Televizija Tolo News objavila je da su u kamionetu bila četiri talibana i da je straža centra – kada je uočila da joj se približavaju velikom brzinom – otvorila vatru i ubila trojicu. Ali, da je četvrti zadržao kontrolu nad kamionetom i uspeo da aktivira eksploziv.

Veliku većinu žrtava ubila je eksplozija kamioneta-bombe.

KOMENTARI2 komentara

  1. teoretičar says:

    Voleo bih da sam video ispod teksta neki potpis. Pre neki dan sam čitao jednog rodoljuba sa Zapada kako tvrdi da je i posle nekoliko decenija intervencije NATOa u Avganistanu, ostalo još nekoliko "džepova" tih terorista Talibana. A to što piše "TALIBANI nastavljaju da ubijljaju svoje sunarodnike da bgi isterali američke okupatore iz zemlje" pomalo je podmetački. Nije čuo nikada ni jednog Srbina koji malo žešće gleda na srpski američki režim i šta im misli. Stom razlikom što su Srbi uš...ili već kako se to kaže. Talibani ne da zveckaju, nego zveče i sve su brojniji. A brojniji su zato što ih narod rađa bez zastoja. Srbi su i to zaboravili da rade. Valda radi demokratije režima.

    • Velika Metla says:

      teoretičar,stvar je u tome što Talibani ne čekaju da se kao seoske prekoplotuše raspravljaju s okupatorem preko medija,zabole ih za medije i za to šta će lažljivi zapad pisati po tim okupiranim medijima,nego udaraju upravo onako kako se i brani svoj narod,i svoja država! Mora i svojih nekoliko poginuti,nažalost,ali ipak bolje i nekoliko hiljada nego nekoliko miliona kad je već došlo dotle! Isti je slučaj naprimer sa slepim crevom........,nije dobro seći organizam,ali ako ga ne odstraniš uumrećeš! Talibane zabole za to kakvo će mišljenje o njima imati "međunarodna zajednica",jer se o njima i njihovoj državi radi,a "MZ"zabole šta će se desiti avganistancima!("MZ" su lopovi i korumpirani politikanti)!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *