ТЕХНИЧКИ РАСПАД ЕУ: Аустрија укида шенген, Чешка затвара границе, Италија и Француска одбијају послушност!

TEHNIČKI RASPAD EU: Austrija ukida šengen, Češka zatvara granice, Italija i Francuska odbijaju poslušnost!

19 januara 2016

Eu crisis 34tfČeška nije u stanju, a nije ni dužna da prima izbeglice na bazi kvota koje „gura“ Evropska komisija – izjavio je češki premijer Andrej Babiš.

Potpredsednik češke vlade, koji je istovremeno i ministar ekonomije i finansija, bio je potpuno otvoren: „Situacija se danas principijelno izmenila. Ne postoji ništa što Češku obavezuje, a smatram i da mi nismo u stanju da u ovim trenucima bilo koga primamo. Češki političari su dužni prvo da garantuju bezbednost svojim građanima, a tek potom da razmišljaju o mogućnosti da se pokaže solidarnost sa izbeglicama. Češka i svojih problema ima više nego dovoljno“.

Sve je ovo Babiš rekao u intervjuu praškom listu „Pravo“, a našao je za moguće i potrebno da i ovo izgovori: „Ako neke zemlje žele još da primaju izbeglice, iako nisam siguran da više takve postoje, neka ih uzimaju direktno u Turskoj i prevoze u svoje zemlje avionima.

Češki zvaničnici doneli su odluku o zatvaranju granica i zabrani za ulazak migranata, dok se Merkelova „ne dovede u red“. Jedan visoki zvaničnik Češke je u šali rekao, „Neka sada migrante dopremaju avionima“.

Pored Češke, Austrija je odlučila da ukine Šengenski sporazum na svojoj teritoriji, što zvaničnici EU ocenjuju kao tehnički raspad unije.


ITALIJA NE ŽELI DA SLUŠA BERLIN I BRISEL

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio je da odnosi Italije sa ostatkom Evropske unije „nisu baš najbolji”.

Pritom je optužio italijanskog premijera, Matea Rencija, da pokušava da „demonizuje Evropsku uniju”.

Renci je na ovo, naravno, odreagovao.

Optužio je Junkera da pokušava da Italijom upravlja izvana i poručio mu:  ne pokušavaj, to nije moguće!

„Italiju morate čuti i razumeti! Prošlo je vreme – naglasio je Renci – kada je neko mogao misliti da Italijom može upravljati izvana. Italija zaslužuje poštovanje!”

FRANCUZI DIŽU POBUNU U EVROPSKOM PARLAMENTU

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu podneo je amandman na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije u kom traži da se preispita nezavisnost Kosova, kao i učešće pojedinih država EU u bombardovanju SRJ 1999. godine.

Evropski parlamentarci uložili su čak 190 amandmana na predlog rezolucije o napretku Srbije koji podnosi izvestilac Dejvid Mekalister, a i ovoga puta najveći broj stigao je iz Hrvatske – čak 24 amandmana iz Zagreba traže da se pred Beograd stave dodatni uslovi od rešavanja pitanja granice i sukcesije, do povratka kulturnih dobara i zaštita prava hrvatske manjine.

Ipak da nisu svi amandmani negativni za Srbiju dokazuje onaj koji je podneo francuski poslanik Žan-Luk Šafhauser, član partije Marin Le Pen.

(priredio INTERMAGAZIN)

KOMENTARI4 komentara

 1. rade says:

  sve dosadasnje tvorevine koje su zagovarane kao eu su se raspale kao primer sfrj ssse uar sudan i jos mnogo tako i eu broji svoje poslednje dane zelim joj srecan raspad

 2. Milutin says:

  Zar se civilizacijom mogu smatrati oni kod kojih je bilo dovoljno to što su kraljici Elizabeti zbog njene ljubavi ka slatkišima zubi pocrneli a neki i ispali, pa da to postane modni hit u visokim krugovima – do te mere da svi žele takve zube? http://www.vaseljenska.com/misljenja/ti-necivilizovani-varvari-srbi/

 3. Milutin says:

  ...Do tada, zapadne zveri, ne skrećite na tuđe staze i ne učite civilizaciji one koji su je stvarali. Svetosavci imaju svoj put i on jasno govori da „zlo dobra doneti neće“ i da je „krv ljudska hrana naopaka BRANISLAV NUŠIĆ. http://www.vaseljenska.com/misljenja/ti-necivilizovani-varvari-srbi/

 4. Milutin says:

  Wall Street Journal: EU sve više liči na Svetu Rimsku imperiju i sve je bliže svom raspadu 13:18 17.01.2016. http://www.fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/wall-street-journal-eu-sve-vise-lici-na-svetu-rimsku-imperiju-i-sve-je-blize-svom-raspadu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *