ТЕК ЋЕ ПУЦАТИ НОГЕ И РЕБРА ЂУКАНОВИЋЕВОГ РЕЖИМА И ПАРТИЈЕ

TEK ĆE PUCATI NOGE I REBRA ĐUKANOVIĆEVOG REŽIMA I PARTIJE

16 marta 2021

MONTENEGRINSKI predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) – Milo Đukanović – izjavio je da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj.On se tome, u svakom slučaju, nada. On je za TV Nova BiH istakao da je DPS i dalje najjača politička partija.

Ocenio je da, iz partijskog ugla, nema razloga za nezadovoljstvo, te je ustvrdio da birači „nisu bili u stanju da racionalno odluče“.

„Ako gledamo iz državnog ugla, onda treba primetiti da je, na neki način logično, da svega nekoliko meseci nakon pobjede danas vladajuće koalicije, pobede na koju su čekali 30 godina, još uvek na sceni euforija pobednika, tako da mislim je još uvijek mali broj birača bio u stanju da racionalno razluči kvalitet vršenja vlasti u prethodnih nekoliko meseci, ali mislim da će i to uslediti u narednim mesecima“, kazao je Đukanović.

Đukanovićev Evropski tim za Nikšić osvojio je 40,4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju Za budućnost Nikšića podržalo je 25.9 odsto birača (11 mandata), Mir je naša nacija 23,2 (10), Crno na bijelo 4,5 (jedan mandat), Narodni pokret 3,3 (jedan mandat).

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *