ТЕКСАСУ ПРЕТИ РАТ: Тексашани формирали народну милицију зато што им прети америчка војска! (ФОТО, ВИДЕО)

TEKSASU PRETI RAT: Teksašani formirali narodnu miliciju zato što im preti američka vojska! (FOTO, VIDEO)

18 jula 2015

stock-footage-flag-of-texas-in-the-shape-of-texas-state-with-the-usa-flag-in-the-background-animationU SAD počela je vojna vežba „Kormilo od žada 15“ zbog koje su uplašeni Teksašani oformili miliciju kako bi sprečili uvođenje neke vrste vanrednog stanja.

Uplašio čak i glumac Čak Noris, prenela je Raša tudej.

U narednih osam nedelja, od danas do 15. septembra održaće se vojna vežba američke vojske ’’Kormilo od žada 15’’ u kojoj će se navodno simulirati borbe protiv Islamske države ili čak ruskih snaga u Ukrajni. Međutim, Teksašani ne veruju u zvanične objave.

Američki mediji izveštavaju da vežba obuhvata sedam saveznih država (Teksas, Arizona, Novi Meksiko, Juta, Kolorado, Nevada i Kalifornija) i da će biti uključeno 1.200 vojnika, piše ’’Raša tudej’’.

Pročitajte još:

POČELO JE – Teksas započeo otcepljenje od Amerike!

AMERIKA SE PRIPREMA ZA RASPAD: Vojne vežbe u Kaliforniji, Teksasu, Juti…

ZAIGRALA MEČKA I PRED AMERIČKIM VRATIMA: Teksas želi nezavisnost

Teksašani nisu zadovoljni

Građani Teksasa nisu zadovoljni ovom vojnom vežbom. Oni smatraju da će ovo biti okupacija Teksasa i da je ovakva akcija pretnja za građanske slobode svakog Amerikanca.

Bivši marinac Pit Lanteri je formirao ’’Protiv-Žad kormilo’’, volontersku grupu koja će pratiti vojnike kako deluju u Teksasu, zajedno sa sličnim organizacijama koje niču u drugim saveznim državama i učestvuju u ovim ratnim igrama.

„Ako naš član vidi dva hamvija puna vojnika kako se prolaze kroz grad, mi ćeo ih pratiti i preko radio predajnika obaveštavati o njihovom kretanju“, rekao je Lanteri.

„Očigledno je da u vojnoj bazi mogu da rade šta god hoće. Ali, ako oni hoće da treniraju na javnom zemljištu imamo pravo kao američki građani da pratimo šta rade.“

bordermilitia_1408424246877_7443197_ver1.0_640_480Medijima nije dozvoljen pristup

Uprkos tome što su mnogi vodeći mediji, kao što je „Vašington post“ tražili da prate ove ratne igre, Pentagon je odbio sve zahteve, uz obrazloženje da je nepraktično da novinari prate komandose u operacijama u kojima se brzo kreću, a time mogu i da ugroze vojnike.

Komandant specijalnih operacija rekao je da će možda dozvoliti da nekoliko reportera prate deo vežbe ako to bude zgodno.

Guverner Teksasa republikanac Greg Abot rekao je da se praćenjem Operacije osigurati da bezbednost Teksašana ne bude ugrožena.

Pentagon: Ovde nema šta da se vidi

„Raznovrstan teren u ovim državama sličan je području u kome naši vojnici učestvuju u specijalnim operacijama u inostranstvu, “ objašnjavaju iz američke vojske.

Oni dodaju da je vojna vežba rutinski trening kojim će pokušati da održe visok nivo spremnosti specijalnih jedinica američke vojske za potencijalne misije bilo gde u svetu.

’’Vežba treba da postavi vojnike izvan normalnih mehanizama podrške i prisili ih da se prilagode nepoznatim socijalnim i ekonomskim uslovima, kao i mogućnostima da sarađuju sa civilnim stanovništvom’’, objašnjava Mardko Lastoria, portparol specijalnih jedinica američke vojske(USASOC).

Pored ovih obaveštenja i informacija koje su stigle iz Pentagona, teorije zavere su uzburkale sitauciju u Teksasu.

Jedan od pokazatelja je tajni – ali zapravo nezvanični dokument koji pokazuje Teksas kao „neprijateljsku“ teritoriju tokom operacije, pored Jute.

Nije neobično za različite oblasti u ratnim igrama da se označe kao prijateljske i neprijateljske teritorije objašnjavaju iz Pentagona.

U proteklih par meseci, čule su se glasine i sumnje da će biti zatvoreni super marketi i da će oni postati podzeme baze povezane tunelima, frižideri za sladoled služiće za prevoz leševa, a građani Teksasa će biti prisiljeni ili da trpe vanredno stanje, ili će morati da budu smešteni u koncentracione logore!

456632328Umešao se i Čak Noris

O ovoj vojnoj akciji se oglasio i poznati glumac Čak Noris, koji je član Republikanske partije.

On je stao u odbranu američke vojske, a napao je vladu u Vašingotnu za planiranje ovako sumnjvih akcija.

„Zabrinuti Teksašani i Amerikanci ne dovode u pitanje naše hrabre žene i muškarce u uniformi. Oni samo slede naređenja. Pod znakom pitanja su oni koji povlače konce „Kormila od žada 15“ u Vašingtonu. Vlada kaže da je to samo vežba. Ali nisam siguran šta reč „samo“ znači kada ga vlada koristi“, napisao je 75-ogodišnji glumac u svojoj kolumni.

Na pitanje novinara šta je sa sumnjama da američka vojska planira da ’’preuzme’’ Teksas, Noris je odgovorio da veruje u vojne odluke i da je ova akcija namenjena pripremama vojske za misije protiv Islamske države.

(priredio Intermagazin)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zeljko says:

  Sto se babi snilo , koji glup tekst !

 2. mister Tucoprc says:

  SAMO NEKA SE ZLOTVORSKI SAD RASTURAVA, DOŠAO JE I NA NJIH RED ZA GRAĐANSKI RAT, NISU NI ONI IMUNI NA TE STVARI, SVE JE TO ZA LJUDE

 3. Apis says:

  Kamo sreće da se međusobno pokolju i pobiju do zadnjeg. Svet bi odahno da se zlo bar nakratko vrati kući. Englezi i njihove tvorevine su fabrike zla.

 4. Milorad Dimich says:

  Ceo svet je na ivicama SLOBODA A ONI na ivicama DIKTATURE!!!

 5. Krava koja trči says:

  Sedam država se boji "okupacije" od 1200 vojnika? Da niste pogrešili cifru? Pa to policajci manjeg gradića mogu da oteraju sa batinama. 1200 vojnika može lagano da se izgubi na jednom osrednjem teksaškom ranču. A u Juta planinama i kanjonima bi se izgubili za jedan sat. Zamislite stado od 5000 krava i bikova kada jurne u stampedo, a na putu im onih par stotina vojnika? Ni atomska bomba ih ne bi spasila. Ni njih ni hamvije. Jebeš te krave, kad se zalaufaju to šiba ko ludo. Svašta i ja čitam. 1200 vojnika, ni manje ni više, da okupiraju Teksas, pa se teksašani uplašili. Bože, svašta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *