ТЕКСТ КОЈИ ЈЕ ПОДИГАО БУРУ: Бомбардујте нас поново, ви најбоље знате шта је добро за нас!

TEKST KOJI JE PODIGAO BURU: Bombardujte nas ponovo, vi najbolje znate šta je dobro za nas!

27 februara 2016

Zoran-Saponjic-456Oduvek su mi simpatični ti razni beogradski centri, organizacije, fakulteti, nadzemni i podzemni biroi i kancelarije za – evroatlantske studije, integracije, situacije i organizacije i tome slično. Što bi rekao narod u mom kraju – ni stra’ ni obraza!

Zaseli juče u Beogradu na nekakvom skupu „o širenju ruskog uticaja u Srbiji“, pa samo što ne kukaju uglas. Potamneli u licu, k’o da su u tamnici, uvezani lancima, zabrinuti nad zvaničnom statistikom. A ona, tj. statistika – neumitna. Raste ruski uticaj u Srbiji, a podrška EU opada! Zastrašujuće!

Vazdan promišljali šta da se čini da se to promeni.

Izvesna gospođa, direktorka jednog od beogradskih centara za evroatlantske integracije i studije, koja se razume u sve, od raketa srednjeg dometa i balističkih putanja istih, preko hrvatske spoljne politike pa do toga da bolje od mene zna šta je dobro za mene i moju familiju, bila je na skupu najzabrinutija. Samo što se nije rasplakala.

Veli, klima u Srbiji takva da vlada „savršena bura“ ruskih interesa koji žele da „spreče Srbiju u procesu demokratizacije, stabilizacije i evropskih integracija“. Zastrašujuće po Srbiju! I ne samo to, ti Rusi, nisu usamljeni, nego im u „savršenoj buri“, i oni razagone oblake, pomažu i neki u „vladajućoj strukturi“ koji „ne žele da vide Srbiju u politički zahtevnoj Evropskoj uniji“.

I zamislite još, tužnim glasom rekla je pomenuta direktorka, ti Rusi „diskreduju u Srbiji ceo koncept sistema vrednosti zapadnih zemalja“ i to u trenutku dok se Rusija naveliko priprema da „oteža primenu Briselskog sporazuma“.

Zaista, da se čovek rasplače! Kako su pokvareni ti Rusi! Uz pomoć sve vidljivije „proputinovske opozicije“ napravili u Srbiji „savršenu buru“, gora njihova bura od „milosrdnog anđela“ pa sada haraju Srbijom, sprečavaju nesrećne Srbe da u svojim kućama usvajaju „sistem vrednosti zapadnih zemalja“. To je za svaku osudu. To je za svaku srpsku porodicu, pojedinačno gledano, opasnije od NATO bombi i osiromašenog uranijuma! Ustvari, Srbi bi taj sistem vrednosti, zapadni, abušimice i usvojili, nego, ne daju im Rusi!

Čudi me da se na pomenutom skupu niko nije setio, a valjalo bi, da izađe sa predlogom da se Srbija, uredno opomenuta i prethodno upozorena, ponovo bombarduje. Da se sruše još jedno pet predgrađa pa da nam pomognu sa onkološkim aparatima, da vidi narod njihovu dobrotu. Da se uveri u njihove dobre namere. Da se Srbima dobro u glavu utuvi „sistem vrednosti zapadnih zemalja“, i da im više nikad, kad ih ovi anketiraju, ne padne na pamet da pominju Rusiju i Putina. Da se na srpska polja i livade doda još osiromašenog uranijuma kako bi Srbi što pre shvatili šta im sprema pokvarena Rusija. Bolje „milosrdni NATO anđeo“ nego „savršena bura“! Eto novog slogana za spas srpskog naroda.

Čudi me i da na skup u Beogradu nisu doveli Hilari Klinton. Da se još jednom, pred Beograđanima pohvali kako je ona najzaslužnija za „milosrdnog anđela“, i da ispriča kako je Bila ubedila da pomogne Srbima u usvajanju „sistema vrednosti zapadnih zemalja“. Možda je Hilari sa svojim stručnjacima na pomenutom skupu mogla i da izađe sa preciznijim procentima, koliko je bombi porebno po glavi stanovnika, i koliko osiromašenog uranijuma, procentualno po pojedinačnoj srpskoj livadi, kako bi se Srbi spasili od ruske pošasti i propagande. I, kako bi se konačno izveli na put evropskih i evroatlantskih inegracija kojima se tako tvrdoglavo suprotstavljaju nikako ne prepoznajući prednosti i vrednosti zapadnog sistema vrednosti.

I, zaista, pisao bih ja jutros još o pogubnom uticaju „savršene ruske bure“ i sve vidljivije proputinovske opozicije u Srbiji, o njihovim aktivnostima na podrivanju demokratije, stabilnosti i evroatlantskih integracija u našoj domovini, nego, sve više me zbunjuju, kako juče u Beogradu naglasi pomenuta direktorka, „kontradiktorne poruke državnog vrha kako nas EU ucenjuje i zahteva nove uslove“.

Iskren da budem, nije meni do mene, nego, dokle će ti zbunjivači i ti Rusi da kvare sreću naroda, osobitno onih po evroatlantskim kancelarijama po Srbiji?

Kako je malo Srbima potrebno za blagostanje i sveopšti raj, i kako to malo kvari našu sreću.

I kako bi svet, i kako bi Srbija, i kako bi sve ovo oko mene bilo savršeno mesto za život, samo da nije Rusa i da nije ovih proputinovskih zbunjivača koji me konstantno sprečavaju da usvojim „zapadni sistem vrednosti“ i da ga instaliram u mojoj kući!

A, o svemu dobrom što je EU i što je NATO pakt godinama unazad učinio meni, o dobrim delima njihovim, drugom prilikom. Ne može to da stane u ovaj tekst.

Malo mi papira ostalo!

(Zoran Šaponjić, Iskra)

KOMENTARI26 komentara

 1. djordje says:

  TACNO TAKO!!!!!! NEBOJIM SE JA JER ZNAM DA NAROD ZNA!!!!!

 2. rade says:

  nabijem na kolac sve te udvorice i zapadne liziguzevaljda narod zna koga je kroz istoriju tabao i zna ko mu je pravi prijatelj

 3. genocid u jugoslaviji says:

  u srbiju uci ce. i WA. i rusi dzabe mitinzi i vucic u srbiji se mora zavrsiti rat

 4. milena says:

  USKI MEDIJI O ANTI NATO PROTESTU: Srpska vlast je izdala svoj narod (VIDEO) Uprkos zadovoljstvu vrha vlasti u Srbiji posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa NATO paktom u vazduhu se osećala izdaja, okupljenim ljudima nisu bila potrebna nikakva dodatna objašnjenja, oni dobro znaju šta je NATO bombardovanje, to su na vlastitoj koži iskusili pre 17 godina, rekla je voditeljka u najavi reportaže 5. kanala u Peterburgu. Katarina Lane, novinarka medijskog centra Ruski ekspres konstatovala je da veće poniženje Srbiju nije moglo da snađe i da se sve to događa 17 godina posle NATO agresije na ovu zemlju, da se NATO vraća kao pobednik i čak kao robovlasnik. „Masa sveta uputila se iz centra prema sedištu vlade u čijoj blizini se nalazi avetinjska zgrada bivšeg Generalštaba razorena u NATO bombardovanju. A sve što ovi ljude žele je da ponište zločinački sporazum, zahtevajući održavanje referenduma na kome bi građani sami odlučili kakve odnose sa NATO paktom žele“, rekla je Lane izveštavajući usred uzavrelog protestnog skupa. «Ne treba biti analitičar pa shvatiti zašto su NATO paktu potrebni sporazum i Srbija“, kaže Lane i jednostavno zaključuje „zbog pristupa Jadranskom moru i Bliskom istoku neophodnih za sprovođenje njihovih operacija. A što se Kosova tiče Srbima niko nema nameru da pomaže, pre će biti da je reč o praktičnom priznavanju nezavisnosti. A to nije samo strašan san, već definitivni kraj celokupnog vladajućeg vrha Srbije“, zaključila je Lane. Reportažu je završila ispred zgrade Generalštaba, razorenog u NATO agresiji 1999. godine, konstatujući da srpska vlada koja je potpisala sporazum o saradnji sa Severnoatlantskom alijansom intenzivno obnavlja u bombardovanju porušena zdanja kako bi zatrla tragove Milosrdnog anđela, akcije NATO pakta kojom je Srbe sa neba učio demokratiji. A kako su ruske televizije na sam dan protesta izveštavale možete pogledati OVDE.

 5. Pirus says:

  Za ovo sto se desava Srbii pod hitno trba da reaguje Srpska akademija i Srpska itelegencija,osim ako su i oni postali prostitutke "Milosrdnjeg angela"

 6. rale says:

  Kakvi su to izdajnici za male pare sve zaborave..

 7. Lajla says:

  Nato samo moze da nam sada pusi,ako dodu pa makar potpisali sto sporazuma Srbi ce ih tamaniti gde signu. A i mora da bude tako bombardovali su nas zlotvori 78 dana a poceli na Vaskrs. Osveta nije casna ali je slasna. NEMA VISE ZABORAVA,DOSTA JE BILO 100g BOMBARDOVANJA I TO OD ZAPADA.

 8. VUK says:

  Nemojte tako o jeleni milic vi neznate kako ona lepo kleci a ima i kockastu glavu mozes da spustis limenku sa ladnim pivom

 9. VUK says:

  ups zaboravio sam da ona ima mocne prijatelje koji mogu da mi dodju na vrata

 10. VUK says:

  al jeco upozori prijatelje da ce i oni morati da kleknu bas dobra ova fora sa klecanjem bivsi ministar vojni nije uzalud pao ostalo je nesta iza njega

 11. Milenko says:

  Ovaj naš napaćeni srpski narod više nemože da trpi zulum vlasti koju smo sami postavili da nas pošteno vodi.Ista ta vrhuška mora da se uruši i pre izbora. Našu grešku sa izbora moramo ispraviti na protestnom skupu kako u naše ime, tako u ime naših unučadi i celokupne generacije naših predaka koji su izvojevali za nas slobodu. Ovodnevni tihi redovi poniženih i bezvoljnih građana na šalterima poreskih uprava i pošti gde dostojanstveno daju državi i poslednji dinar planiran za svoje lekove i mrvicu hrane ovoj vlasti da se baškari a uz nagradu narodnog tv rijalitija i ostalih ponižavajućih packi o evrointegracijama.NAROD SRBIJE JE POČEO DA ĆUTI.

 12. rodoljub zaharijevic says:

  bravo covek,sve si lepo rekao i potpuno si u pravu,ali zaboravljas nekoliko stvari koje su vrlo bitne za drugu onu zabrinutu i zacrvenelu stranu,doticna gospodja koja zna sta je bolje za tvoju i moju porodicu ima veoma ozbiljnih probela,necu biti fini iako bi trebalo zbog tebe i ostalih koji ce procitati tvoj clanak,zena je nedo..ana,ima ozbiljnih psiho-fizicko-seksualnih probela sa epicentrom u svojoj kuci,mozda joj pomogne novi posmatrac i glavni za slanje poruka preko bare,posto je cika kirbi odjahao u sumrak,gospodin od cijeg se prezimena moras najeziti skot,ma skotina a ne skot,no prezivecemo i njega,a moja poruka njemu,doticnoj g-dji i onima koji primaju skotove poruke je,gospodo ja ne pusim ali rado nudim,srbija cudo.

 13. micky says:

  Ovaj smrad NATO-fasisticki treba na banderu. Sve do jednog.

 14. adamovicr a adamovic says:

  Lagace evropa nas kao Tursku 40 god. I na kraj cemo izvisiti i kod evrope i kod rusa

 15. Baja says:

  Pripazite vi momci sta pisete,bandere i te stvari da vam se nerazbije od glavu..... Evo usput procitah da na policama Hr marketa ima Njemackog piva koje u sebi sadrzi pesticide(u velikoj mjeri).

 16. Svetislav says:

  Odlicna analiza! Samo narod koji hoce da ukine sam sebe, treba da slusa druge a ne sebe i svoje interese! Samo Slobodan Beograd Srbiju Spasava!

 17. ZAVETNICI says:

  ANTI-NATO PROTEST U NIŠU: Zavetnici i general Dikić pozivaju narod na ustanak protiv NATO BEOGRAD/NIŠ – Srpski sabor Zavetnici i Patriotski pokret Srbije, koji predvodi general Bratislav Dikić, organizuju u petak, 04. marta, veliki anti-NATO skup u Nišu, a podršku samom protestu najavili su i brojni pokreti i udruženja, stoji u novom saopštenju Zavetnika. Protest će se održati na Trgu Kralja Milana sa početkom u 16 časova. Pozivamo sve građane da se zajedno okupimo u gradu koji je podneo veliku žrtvu za vreme NATO agresije 1999. godine, stoji u saopštenju Zavetnika. Podsećamo, 20. februara je održan protest u Beogradu u organizaciji Zavetnika koji je podržan od strane mnogobrojnih rodoljubivih organizacija i pokreta. Smatra se da je na protestu bilo oko 15 hiljada ljudi

 18. genocid u jugoslaviji says:

  unija veli da ide cela srbija a ne samo vlada srbije unija toliko tepa samo da se privuce u nisi i pazar i smederevo i vojvodinu nudi unija 90 milijona ali te pare ne idu srbiji nego onom ko srbiju dovuce do unije imali srba u srbiji

 19. Slobo says:

  Valjda vlada zna šta znači kada se srpski narod ušuti

 20. Slobo says:

  Valjda srpska vlada zna šta znači kad se Srbin ušuti

 21. zorica says:

  zbog rastućeg Ruskog uticaja i opadanja želje za EU u Srbalja, požurili su da nam potruju decu vakcinama za "treći svet"!

 22. Krajisnik says:

  Baja ja tucem karlovacko i apatinsko a ljeti tucem po svabicama!

 23. IZDAJNIK VUČIĆ says:

  NAJGORE od svega sto ce se kroz SRBIJU pod zastavom – NATO pakta setati HRVATSKA I ALBANSKA VOJSKA ,nama DIREKTNO NEPRIJATELJSKA !!! KAKVA IZDAJA KAKO SU NA PLJUNULI U FACU KAKO SU SE DA IZVINITE POPISALI NA GROBOVE POGINULIH U HEROJSKOJ ODBRANI NASE ZEMLJE 1999 GODINE !!! jOS JEDANPUT SVAKA CAST BRITANSKOJ I AMERICKOJ TAJNOJ SLUZBI,SVIM PSIHOLOZIMA I SVIM PSIHIJATRIMA SA NAJPRESTIZNIJIH UNIVERITETA U ENGLESKOJ I AMERICI KOJI RADE ZA NATO VOJNE POTREBE… TACNO SU IZVRSILI PSIHOANALIZU SVIH POLITICARA I TACNO SU PRONASLI licnost za koju niko u startu nece ni posumnjati da ce POTPISATI TOTALNU IZDAJU ZEMLJE … NAJLABILNIJEG ,NAJKORUMPIRANIJEG,PRODANU DUSU… ALEKSANDRA VUCICA SVAKA CAST ZAPADNIM PSIHIJATRIMA ,KAKO SU ZAJEBALI CELU SRPSKU NACIJU

 24. IZDAJNIK VUČIĆ says:

  Za vreme posete VUČIĆA Kosmetu, ZAPOSLENI DOBILI RADNU OBAVEZU DA PRISUSTVUJU DOČEKU IZDAJNIKA! Okupirane teritorije – Predizborna poseta Aleksandra Vučića severu Kosova i Metohije, predviđena za NEDELJU 28. februara, ODVIJA SE PO VEĆ UOBIČAJNOM SCENARIJU. Svi radnici budžetskih ustanova Vlade Srbije širom Kosova i Metohije od Štrpca, Kosovskog Pomoravlja, Gračanice i severa Kosova za dan posete predsednika Vlade dobili su radnu obavezu. AUTOBISI SU OBEZBEĐNI I RADNIKE TREBA da odvedu na stranački skup SRPSKE NAPREDNE STRANKE sportsku halu u Zubinom Potoku. Scenografija je sledeća, da onaj deo naroda koji ne bude mogao da uđe u sportsku halu pošto ima do hiljadu mesta biće pored sporteske hale i na video bimu će gledati predsednika Vlade Srbije. Ovakva masovnost treba da pokaže javnosti Srbije koliko Srbi na Kosovu i Metohiji obožavaju izdaju Aleksandra Vučića. Normalno je da radnici koji ne ispune svoju radnu obavezu rizikuju da snose ozbiljne posledice do gubitka radnog mesta. Za bezbednost Aleksandra Vučića zajednički su zaduženi Žandarmerija Srbije i specijalna ROSU policija iz kosovske policijske službe nastala na temelju nekadašnje UČK. Bezbedonosna informativna agencija Srbije će takođe blisko sarađivati sa separatističkom tajnom službom na istom zadatku. Biće to prva zajednička operacija bezbedonosnih službi Srbije i samoproglašene republike Kosovo. Gradovi na severu Kosova i Metohije pretrpani su slikama i banderolama Aleksanda Vučića pa sever Kosova u mnogome podseća na Pjongjang prilikom šetnje severno-korejskog lidera Kim Il Sunga. Predsednik će po uobičajenoj režiji otvarati brojne objekte koje su izgradile prethodne vlasti ili pak separatistička vlast u Prištini. Tako će u Zubinom Potoku pustiti u rad Dom zdravlja kao što je prošle godine otvorio bolnicu u selu Pasjanu kod Gnjilana. Obe su izgrađene novcem samoproglašene republike Kosovo. Prošle godine je čak i spomenik kralju Milutinu koji je otkrio Aleksandar Vučić građen novcem separatista. Ovo iz razloga jer Aleksandar Vučić u okviru budžeta Vlade Srbije nije predvideo nikakva sredstva za investicije na Kosovu i Metohije, s obzirom da ga se Briselskim sporazumom odrekao, pa je stoga prinuđen da u svrhu predizborne kampanje otvara objekte koje su drugi gradili. Tokom priprema za posetu srpskog premijera posebna pažnja se poklanja javnim toaletima jer predsednik sam kaže da voli da zaviruje u iste. U sistemu poremećenih vrednosti čiji je temelj protestanska filozofija Vebera koju naš predsednik zastupa Srbi treba da odbace svoje junake kao što su Miloš Obilić i Banović Stahinja i da prihvate klimoglavce a da se izdaja tretira kao narodna mudrost koja treba da spreči pogibiju građana. U krivičnom pravu postoji uobičajeno mišljenje da se ubica uvek vraća na mesto zločina a izdajnik dolazi na mesto izdaje. Društvo slovenske solidarnosti Kosova i Metohije

 25. Apis says:

  Aca Vučić posebnu paznju posvećuje toaletima? Pa logično je da se,ronja samo na klozet misli. Čim Vučić progovori i ja proliv dobijem od besa.

 26. ilija says:

  vlada srbije radi protiv sebe a ne protiv srbije i srba u srbiji ce biti bune i veliki srbi nece dati vise srbiju nikom da je ucenjuju i napaaju vlada izdajnicka je izdala male srbe na balkanu ali nedaju veliki srbi da se vise srbin ubija na kucnom pragu bijo miting ili referendum u srbiji vlada srbije ce nestati ko rosa od sunca a srbi ce pobediti i odbranuti srbiju i svoj casni krst od ustaa i balija ima neko ko misli na srbiju i ispacene prognane srbe neko se rodijo da stane na put dusmanu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *