ТЕКСТ КОЈИ МОРАТЕ ПРОЧИТАТИ – КО ТО ДЕЦИ ПИШЕ ГОВОРЕ? Док тинејџерка плаче због климе, милиони деце на Блиском истоку гладује и плаче у мраку!

ТЕКСТ КОЈИ МОРАТЕ ПРОЧИТАТИ – КО ТО ДЕЦИ ПИШЕ ГОВОРЕ? Док тинејџерка плаче због климе, милиони деце на Блиском истоку гладује и плаче у мраку!

25 септембра 2019

ВАТРЕНИ говор пред Уједињеним нацијама о климатским променана шеснаестогодишње шведске активисткиње Грете Тунберг проломио се планетом као очајнички крик све деце која ће платити цех због грешака претходних генерација. Кроз сузе је кудила светске моћнике што мисле само о новцу док Земљи прети масовно изумирање, а они су јој – аплаудирали!?

Можда се не треба освртати на тапшање ради протокола, нити бити оштар према тинејџерки због јако театралног и пренаглашеног наступа. Ипак је у поводљивим годинама, а притом пати од Аспергеровог синдрома који отежава међуљудске односе. Међутим, ко може да са пиједестала западних „мејнстрим“ медија месецима прозива и дере се на светску политичку и економску елиту, а притом очекује салве хвалоспева од оних које тобоже напада? Сигурно не милиони деце у Јемену која гладују и гину од Саудијских бомби, нити небројени робови свих узраста којима се отворено тргује у „ослобођеној“ Либији, нити жртве око 300 случајева сексуалне експлоатације малолетника на Хаитију од стране мировњака УН.Такође, не треба заборавити сузе и потресан говор из 1990. још једне тинејџерке, и то пред америчким конгресом. Три месеца пред операцију „Пустињска олуја“ петнаестогодишња Најира је лажно сведочила како трупе Садама Хусеина избацују бебе из инкубатора у Кувајту и бацају их да умру на хладном поду. Касније се испоставило да она уопште није била сведок таквог зверства и да је ћерка кувајтског амбасадора у САД, али је већ било касно.

Шта се дешава када исти медији, који „дозвољавају“ Грети да „осипа паљбу“ по моћницима, стварно не желе причу о неким неугодним темама видимо и на примеру ратова 90-их на нашим просторима. Док се на сав глас извештавали о „геноциду“ у Сребреници и „етничком чишћењу“ Албанаца, српске цивилне жртве, међу којима је и велики број деце, у најбољу руку су биле колатерална штета.

Добар пример експлоатације страдања деце када медијима и политичарима затреба, а игнорисање када им шкоди, су судбине три дечака из Сирије. Фотографија тела малог Ајлана Курдија (3), који се удавио на обали Турске 2015. бежећи са оцем од рата, одјекнула је у светским медијима као вапај за помоћ сиријским избеглицама. Елита и „богати Запад“ су критиковани како ништа не предузимају и као одговор је уследио талас економских миграната који је преплавио Европу, али и праве избеглице којима треба помоћ. Слика крвавог и прашњавог Омара Дакниша (5) из ратом разореног Алепа док седи сам у комбију Хитне помоћи требала је 2016. да послужи као још један у низу позива на акцију против сиријског „режима“, од навода о хемијским нападима до прича о намерном бомбардовању цивила. Са друге стране, када се појавио снимак одсецања главе палестинског дечака у Сирији од стране „умерених, продемократских побуњеника“ које финансирају САД, у западним медијима изашао је тек понеки текст и то уз наслове попут „САД истражују видео у ком сиријски побуњеници наводно обезглављују младог дечака“ из британског Индипендента.

Како неки аутори примећују, стиче се утисак да је Грета само ново паковање старих аргумената и да без обзира на њихову тачност или нетачност она само понавља што јој кажу одрасли. У томе сигурно помаже што долази из породице глумаца и редитеља.

Свака реакција на њен активизам је магнет за медије енглеског говорног подручја па не чуди што се америчка телевизија “Фоскњуз” одмах извинила јер је један од водитеља назвао “ментално оболелим дететом из Шведске”, иако су изостала извињења за теже пропусте, попут промовисања војних интервенција.

Неки новинари попут Рича Лаурија из “Њујорк поста”, листа који је први објавио смрт Џефрија Епстајна, чак наводе да су Гретини аргументи о мрачној судбини децу после издаје одраслих смешни. Он, како би је оповргао, износи статистику по којој је глобална стопа сиромаштва од 1999. до 2013. пала са 28 на 11 процената, очекивани животни век се продужио са 63,2 на 71,9 годину од 1981. до 2015. док се смртност одојчади смањила са 64,8 на 30,5 на хиљаду порођаја од 1990. до 2016.

(Новости)

KOMENTARI9 коментара

 1. Simon Saivil says:

  Pa sta se zalite vi Balkanci. I vi imate svoju Gretu, Zlatu iz Sarajeva. Zar se ne sjecate njenog remek djela "Zlatin Dnevnik," koji su objavili u Americi a mladu sarajevku , gotovo Nobelovku, vodali kao medvjeda po sajmovima u Americi. Na mladjima svjet ostaje nekad se govorilo. Ali, kad svijet pogleda mlade bas mu se i ne zuri toliko da na njima ostane.

  • Косовац says:

   @ Simon Saivil, …..Никад чуо.

 2. milorad2 says:

  Mračno je kada se koriste deca i to još sa mentalnim problemima da bi se pogurala "svoja stvarž" politički.Ovo što se desilo u UN je NEOPROSTIVO i svako ko je učestvovao u instruisanju i organizovanju ovog BEZOBRAZNOG presedana u diplomatiji treba da odgovoara i sam sebe je deklarisao ka člana podzemne neonacističke svetske grupacije i zavere.Poturanje blesave klinke i lažne suze nad sudbinom STOTINA miliona koje upravo oni koji stoje iza ovog čudovišnog dela žele u stvari da poubijaju kao nižu rasu je zadnji čin mostruozne i mračne zavere protiv svega ljudskog.Niti je ovo DETE znalo šta čita niti je imalo bilo kakvo PRAVO da drži lekcije bilo kome iz svetske zajednice. Klimatske promene su LAŽNA marketinška kampanja da se napune džepovi nekoliko multinacionalnih korporacija u ime spasavanja čovečanstva. KAD bude udario ŽESTOK mraz i minus temperature za god.DVE nadam se da će se ipak naći neko da OBESI ove licimere na sred TRGA ispred UN.Klima će se promeniti preti nam globalno smrzavanje i to vrlo uskoro a gamad koja "brinu" o nama to znaju i gledaju da napumpaju sopstvene džepove uzimajući iz usta gladnih, poniženih i obespravljenih kome su ONI BAŠ uzeli SVE.Takvim banditima možete biti simpatični samo kad ste totalno bespomoćni , neobrazovani i NEUPOTREBLJIVI na nivou sadašnje civilizacije, oni vole ljudski ŠKART kako ga sami zovu jer to je najsladja para i najlakši način za pljačkanje.Indijanci u americi SADA znaju o čemu se radi ali neki drugi "indijanci" nemaju pojma šta im rade pacovi koji glume filantrope.Ovo što se desilo u UN prevazilazi najcrnje poteze , koristiti hendikepirano dete za sopstvene političke i ekonomske ciljeve je DNO DNA a UN koje su dozvolile ovako nešto ne treba ni da postoje,koruimpirana gomila lportunista i lažova taka šljam sada vodi UN na čelu sa totalno diskreditovanim lopovom i pedofilom guterešom.Gde njega iskopaše tip bi trebao da bude u zatvoru i smo to što pristaje da bude marioneta deep state nacista ga drži dalje od rešetaka,za sada.

  • Косовац says:

   @ milorad2, …..Браво за коментар. …..Само да додам да сада нема ко да ОБЕСИ ове лицемере, чак ни Трамп. …..А такозване Уједињене Нације треба свако разуман напустити. ОУН, УЕФА, Олимпијски комитет, Европски Савет, ОЕБС, Међународне Судове,…. …..Ено у бази „Југ“ Бујановац српски жандари тренирају како да у име ОУН „разбијају“ демонстрације у Либану и штите Израел. А ми исмејавамо Хрвате што гину у Авганистану. ……….Треба укинути НВО и целу њихову Мрежу. Треба укинути сва Еколошка Удружења и осудити на робију сваког од њих који је примио неки новац од Светске Зелене Банде. Осудити министра за субверзивно деловање против свог народа, а у корист Европске Уније…..

 3. Косовац says:

  Сама акција спашавања Земље од климатских промена је својеврстан дебилитет. Али видимо да се прима на целој светској дебилној популацији. Прима се и овде код наших домаћих дебила. …..Акција спашавања Земље од климатских промена јесте дебилитет, али даје одличне финансијске резултате, јер она легализује пљачкање народа, „таксом“. Плаћају (на законску силу) и они који нису дебили, …..Новинари форсирају својеврстан реалити светских размера, звани „глобално загревање“, а код нас се ето ипак буне против наивних и бенигних реалитија Пинка и Хепија. Швајцарски мајстори реалитија су пре неки дан сахрањивали један њихов глечер, неким обредима ко зна каквим. Глечер звани Пизол, још није нестао, прогнозирају да ће потпуно да нестане тек 2030. године. Замерам им то што ипак није у реду сахрањивати нешто што је још живо. Бар да су сачекали да глечер цркне, па онда да изведу тај свој обред. А не као сатанисти, унапред, као жртвеног јарца. Овакав мој коментар те новине нису хтеле, смеле да објаве. ……….Ову малу Грету би највероватније требало жалити зато што са њом манипулишу стари вукови. Лако је са Гретом, али ко ће нас спасити тих старих вукова питам се. А Грета се „бори“ против пластике, а када је пловила јахтом преко Атлантика, пила је воду из пластичне флаше. Није се сетила да каже да је тако не снимају. А предлажу је за Нобелову награду. ……….Сада се у борби против климатског загревања и ЦО2 укључио и наш министар екологије Горан Триван. За неки месец ће да му Европска Унија достави закон о Термоелектранама. Он ће казати да се сам сетио да донесе такав закон, у сваком случају рокнуће толико велике Таксе на испуштање ЦО2, да ће српске Термоелектране банкротирати, како нам је рекао Словенац Јанез Копач директор Европске Енергетске Заједнице. Још како сада води немилосрдну кампању против Мини ХЕ, уз несебичну помоћ новинара из зелене банде, преостаће нам да почнемо да правимо неку српску Фукушиму. Или да купујемо Еколошку струју из Европске Уније, по повлашћеној 4 пута скупљој цени. ……………Е па, због овог што сам написао, ова мала Грета почиње да ми иде на живце и бива по мало одвратна. Све то води ка једном осећају који ће да буде такав, да ћу почети да је посматрам као свог непријатеља.

 4. Zeleni Bili says:

  Mene ova Greta uopšte nije tronula, mala loše glumi ili ima slabog instruktora!

 5. Cp6a says:

  Ако се заврши на таксама, биће још и добро. Него ће брале, сваку државу коју ти западни лажовски медији прогласе за еколошку штеточину, бити уништена немилосрдно, јер трује њихову децу. Зар се немилосрдност не види на лицу ове мале лудаче? Хитлер је мала беба за ову лујку. Добиће она и Нобелову награду, а онда на кога покаже прстом, тај је најебао. Ето, ми обични људи смо сведоци одвијања једног монструозног глобалног плана од Ал Гора, до ове лујке, а видећемо докле ће то да доведе.

 6. Za Srbiju says:

  Zapad sve svoje podmetačine i laži lepo upakuje. Dok skineš lep papir i mašnu, prođe voz- oni svoj cilj postignu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u