ТЕKТОНСKИ ПОРЕМЕЋАЈ! Још један амерички савезник KУПУЈЕ С-400, Јенкији хоће да ПУKНУ ОД МУKЕ

ТЕKТОНСKИ ПОРЕМЕЋАЈ! Још један амерички савезник KУПУЈЕ С-400, Јенкији хоће да ПУKНУ ОД МУKЕ

18 новембра 2019

Русија и Саудијска Арабија разматрају услове испоруке противваздушног ракетног система С-400 „Тријумф“ на основу уговора потписаног 2017. године, саопштила је портпаролка Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Марија Воробјова.

Воробјова је навела да је за руски систем С-400 заинтересовано још неколико земаља Блиског истока.

– Захтеви свих страних купаца заинтересованих за најбољи светски систем за противваздушну одбрану, који вишеструко превазилази све системе које нуде конкуренти, биће размотрени на утврђени начин – додала је она.С-400 Тријумф је противавионски и противракетни систем који је конструисала руска фирма Алмаз-Антеј. Први пут је ушао у оперативну употребу у оружане снаге Руске Федерације у 2007. године. Овај систем користи четири ракете на својој лансирној рампи. Има могућност дететковања и летелица са смањеним одразом (тзв. стелт) на даљини од око 150 км.

Његов радар омогућава праћење и осматрање на даљини од чак 600 км (циљ велике радарске површине) и истовремено може да прати до 300 циљева. Време потребно за прелазак система С-400 из маршевског у борбени положај је 5-10 минута, а време да се систем доведе у борбену спремност са положаја износи три минута.

Русија је почетком овог месеца завршила испоруку свих делова за систем С-400 Турској, пре планираног рока. Министар одбране Турске Хулуси Акар изјавио је да ће системи бити спремни за употребу до следећег пролећа.

Раније су Сједињене Америчке Државе искључиле Турску из програма производње свог авиона Ф-35 и запретиле даљим санкцијама због куповине руских противваздушних система.

– Амерички Kонгрес спреман је да економски казни Турску, уколико она не одустане од куповине руских система за противваздушну одбрану С-400 – саопштио је саветник америчког председника за националну безбедност Роберт О’Брајан.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. теоретичар says:

    Америка се обраћа на погрешну адресу за С400. Треба да разговара са Русијом и да потпише тритије па да Русија размотри "валидност" потписа. А дотле...Држ те авијоне на сигурном. У хангарима. Патриот неће преживети ову срамоту. Саудијци побацали своје патриоте у бунар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u