TEЛЕФОН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ЗВОНИ: Нетанјаху врши притисак на Трампа због…

TELEFON NE PRESTAJE DA ZVONI: Netanjahu vrši pritisak na Trampa zbog…

1 januara 2019

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zvao je više od 20 puta predsednika SAD Donalda Trampa da moli da se uspori povlačenje američkih vojnika iz Sirije, tvrdi izvor iz njegovog kabineta a prenose izraelski mediji.Netanjahu je tokom decembra imao više od dvadeset telefonskih razgovora sa Trampom u kojima je tražio da odustane od povlačenja iz Sirije ili da ga makar uspori povlačenje na dugačak vremenski period.

Izraelci tvrde da Iran još uvek ne povećava svoje vojno prisustvo nakon najave Trampa o povlačenju iz Sirije ali da izraelske snage pažljivo nadgledaju situaciju. Izraelski zvaničnici poručuju da će nastaviti na položaje iranske vojske u Siriji.

Netanjahu bi trebalo ove nedelje da razgovara sa sekretarom SAD Majkom Pompeom.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    SAD povlači svoju vojsku iz Sirije zato što američki avioni mogu lako da budu pogođeni i sve američke snage u Siriji imale bi gubitke u sukobu sa snagama SAA - početkom oktobra prošle godine značajno je ojačana sirijska PVO i integrisana je u jedinstven sistem preko automatizovanog sistema upravljanja Poljana D4M1, a posade sirijske PVO upravo završavaju svoju obuku. Tramp je već i ovako u zadnji čas doneo odluku o povlačenju američke vojske iz Sirije. Ni Izrael nema rešenje za ovaj šah-mat, a SAD svog najvažnijeg saveznika nagovara da se izloži ponižavajućem riziku te da na terenu američka vojska bude poražena od sirijske vojske.

  2. Budi Bog s nama says:

    Točak sreće se okreće, ni sam Bog ne dopušta ovakvo iživljavanje izraelskih bombardera nad sirijom, a inače americi se više ne isplati da ruši Asada kada već to Putin ne dopušta, trampetov okvirni budžet za rušenje Asada se istrošio, Keri seče vene, ali šta ćeš, car Putin ne da. Shvatili su da najpre mora da sluše Putina, da bi uspešno nastavili sa Asadom. Ako im Bog dopusti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *