ТЕНИСКИ СТРУЧЊАК ПОТВРДИО: Ево шта се десило Новаку Ђоковићу

TENISKI STRUČNJAK POTVRDIO: Evo šta se desilo Novaku Đokoviću

30 decembra 2018

Proslavljeni teniski trener Patrik Muratoglu pričao je o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Muratoglu, trenutno trener Serene Vilijams i teniski analitičar, dotakao se Novakove skorije prošlosti i njegovog (ne)objašnjivog pada, ali i povratka na teniski vrh.Francuski stručnjak se prisetio španskog gurua Pepea Imasa, kao i brojnih promena u Đokovićevom timu.

„Noletov povratak na svetski tron je jedan od najbitnijih događaja godine. To je bilo predvidivo i nepredvidivo – nepredvidivo jer je prethodno bio potpuno psihički odsutan. Odstranio je svoj tim zbog Pepea Imasa, jednog veoma kontroverznog tipa. Odvojio se od svih, izgubio je dušu. Tokom mečeva se videlo da ga nije zanimalo šta će biti, a on je sve to ranije proživljavao 100 odsto emotivno“, napisao je Muratoglu za „Le Figaro“.

Muratoglu je objasnio zašto je Novakov povratak bio predvidiv.

„Njegov povratak na vrh je bio predvidiv jer je njegov pad bio prouzrokovan isključivo njegovim psihičkim statusom, koji se promenio. Svi su znali da, ako se ratnik u Novaku vrati, vratiće se i rezultati, i to se desilo. Vratio se svom starom timu i ponovo postao zainteresovam za turnire. Njegov povratak je potvrdio moje mišljenje o njegovom kvalitetu„, jasan je Muratoglu.

Francuz je uporedio Đokovića sa švajcarskim teniserom Rodžerom Federerom.

„Novak dominira tenisom kada je na svom vrhuncu. Ako je Rodžer Federer najbolji svih vremena, onda je Novak najjači“, zaključio je Muratoglu.

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Djokovica samo da vodis. Cim ga pustis on se zaglavi negde.

  • Nebeska Srbija says:

   Bravo Zorane!!!Isto mislim

 2. Milica says:

  Sta rece Zoran i ostade ziv.

  • Deda Micko says:

   Joj, sada cemo jos morati da slusamo teniskog eksperta Milicu. Ima li neka oblast u kojoj Milica nije ekspert?

 3. rajko says:

  Svi zaboravljaju da je Novak imao zdravstvenih problema, povredu koju je jako dugo vukao i koja mu je smetala u igri. Kad osećaš da ne možeš da postigneš ono što očekuješ od sebe i što drugi očekuju od tebe, lako postaneš odsutan i zalutaš. Ova zamlata Ilmaz je jako čudan tip i ja se ne bih kladio da mu nije plaćeno da Novaku smeta koliko može. Moguće je da je Novak pod njegovim uticajem raspustio svoj besprekorni tim, ali s obzirom da on ionako nije mogao da igra, to i nije mnogo promenilo čitavu situaciju. Dobro je što je uspeo da ih opet sve okupi.

 4. Ivke says:

  Mozda je samo prestao da se bavi satanistickim stvarima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *