Teodor Meron pomešao Radovana Karadžića i Budaka

Teodor Meron pomešao Radovana Karadžića i Budaka

15 jula 2013

02 sasa bizic2Piše: Saša Bižić

Na početku Drugog svetskog rata, 1941. godine, ustaški ministar Mile Budak, u ime svog poglavnika Ante Pavelića, otvorio je četiri krvave sezone lova na Srbe u takozvanoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj sumanutim rečima: „Trećinu pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu proterati.“ Pre nekoliko dana, „stečajni upravnik“ Haškog tribunala Teodor Meron je tu formulaciju ne metaforično, već doslovno, označio kao kamen temeljac Republike Srpske?!

Meron je takvu gadost izrekao na suđenju prvom predsedniku RS Radovanu Karadžiću u Hagu, pozivajući se na „ozbiljan dokazni materijal“. „Neutralni“ i „objektivni“ Teodor tvrdi da je zloglasna ustaška floskula korištena na sastancima srpskih političara na početku rata u BiH, s tim što su ustaše u ovom slučaju postali Srbi, dok su ulogu Srba preuzeli Bošnjaci?! Za umobolnom inverzijom i vrhunskom perverzijom nominalni šef šarlatanskog Tribunala posegao je da bi „potkrepio“ odluku Žalbenog veća da se u optužnicu protiv Karadžića vrati patološka teorija o „sedam opštinskih genocida“.

Falsifikat jedne tragedije, srebreničke, valjda nije dovoljan za nekrofilske apetite, pa će se sada, umesto kompromitovane teze o „genocidu“ na nivou BiH, ta bolesna konstrukcija provlačiti na mala vrata. Po mesnim zajednicama, verovatno. Niko ne spori stradanja Bošnjaka u proteklom ratu, ali problem je u tome što Meron i slični apsolutno ignorišu zločine nad Srbima. I što nemaju odgovor na jednostavno pitanje – kako to da su „žrtve genocida“ u BiH uoči rata bile zastupljene sa 43 odsto u stanovništvu centralne republike bivše SFRJ, a da danas samouvereno barataju „podacima“ o natpolovičnoj većini u Bosni i Hercegovini?!

Za iracionalnost koju personifikuje Teodor Meron u redu je sve što stigne sa podobnih adresa u BiH. I tvrdnja da je za vehabiju Mevlida Jašarevića, koji je ne tako davno pucao po američkoj ambasadi u Sarajevu, jedino važno to da je „državljanin Srbije“. I stanovište prema kojem su prekjuče u Kravicama kod Srebrenice „nedužne Bošnjakinje mučki napali srpski policajci“, bez pomisli na to da bi mogla biti reč o degutantnoj provokaciji čija je providna svrha da u senci veštačkog incidenta ostane Petrovdan, kao datum kada se obeležavaju ratna stradanja Srba u Podrinju.

Pošto Meron očigledno loše stoji sa istorijskim izvorima vezanim za Balkan, pa stradalnike iz Jasenovca danas poistovećuje sa njihovim dželatima, tu staje pamet, a počinje autentično ludilo, poslednja etapa u funkcionisanju nakarade poznate kao Haški tribunal.

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *