Teorija Hrvatske falsifikat i laž

Teorija Hrvatske falsifikat i laž

9 marta 2014

Oluja-12Koalicija udruženja izbeglica pozdravila ocenu pravnika Saše Obradovića da u izlaganju hrvatskog pravnog tima i svedoka nije bilo jakih dokaza protiv Srbije.

„Teorija hrvatske strane o karakteru jugoslovenskog sukoba devedesetih godina prošlog veka je laž i falsifikat, kao i tvrdnje da je sukob bio genocidna kampanja Srba prema Hrvatima, da je bivšu Jugoslaviju razbio Slobodan Milošević i da rata ne bi bilo bez Miloševića, Srpske akademije nauka i umjetnosti i Jugoslovenske narodne armije“, saopštila Koalicija.

Hrvatski pravni tim je nastojao da pokaže kako je Vukovar uništen od strane „agresorske JNA“.

„Srpski pravni tim ima veliku šansu da dokaže pred sudom i medjunarodnom javnošću šta se zaista dogadjalo devedesetih na području bivše Jugoslavije a posebno uoči uvodjenja i nakon uvodjenja višestranačja 1990. godine“, dodaje se u saopštenju.

Koalicija udruženja izbeglica ukazala je da činjenice nedvodsmisleno pokazuju da je gradjanski rat započeo, izmedju ostalih, režim Franje Tudjmana s ciljem rušenja Jugoslavije i stvaranja hrvatske države, bez ili sa što manje Srba.

„Što se tiče Vukovara posebno je važno da srpski pravni tim spomene da je JNA kao jedina oružana sila bivše Jugoslavije u Vukovaru od 1948. godine, da su hrvatske paravojne snage mesecima do početka rata u jesen 1991. godine sejale strah medju vukovarskim Srbima: od upućivanja pretnji, miniranja srpskih kuća i lokala do privodjenja, mučenja i ubistva Srba i konačno otpočele blokadu kasarne JNA isključenjem vode i struje i pucanjem iz snajpera i minobacačima“, navedeno je u saopštenju Koalicije udruženja izbeglica, koje je potpisao predsednik Koalicije Miodrag Linta

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *