ТЕРЕЗА МЕЈ: Срби, признајте Косово, нема више промена граница!

TEREZA MEJ: Srbi, priznajte Kosovo, nema više promena granica!

12 avgusta 2018

London smatra da korekcija granica Kosova i Srbije može biti ‘destabilizirajuća’ i da normalizacija odnosa treba da bude osnova za priznanje ‘nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica’.

Britanska premijerka Tereza Mej otvoreno je zapretila Srbiji da mora da prizna lažnu državu Kosovo i da nikakva promena granica više nije moguća.London smatra da korekcija granica između Kosova i Srbije može biti opasna (!?!) i da normalizacija odnosa podrazumeva ‘priznanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica’. Drugim rečima, Britanija traži da Beograd prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine i da tim „dogovorom“ ne dobije baš ništa!?!

Sada je sve jasno

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Ambasada Velike Britanije u Prištini saopštila je da pozivi na korekciju nacionalnih granica između Kosova i Srbije mogu biti destabilizirajući.

„Normalizacija odnosa Srbije i Kosova presudna je za bezbednost, stabilnost i prosperitet obe zemlje, ali i šireg regiona. Britanska Vlada veruje da to treba da bude osnova za priznavanje nezavisnih i suverenih država unutar aktuelnih granica. Smatramo da pozivi o korekciji nacionalnih granica mogu biti destabilizirajući. Velika Britanija će nastaviti da podržava dijalog koji se vodi uz posredovanje EU, sa ciljem sveobuhvatnog i održivog rešenja u korist obe zemlje“, piše u saopštenju.

Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, komentarišući ove navode kaže da London nikada nije skrivao svoje stavove o Srbiji.

– Velika Britanija uvek je kroz istoriju pokazivala šta misli o nama i šta nam želi. Ono što nama London želi isto je kao ono što Srbiji želi ustaška NDH ili današnja Hrvatska. Nadam se da su toga danas svi svesni. Uostalom, nigde u svetu ne postoje britanske investicije jer oni uvek investiraju u političare koji izdaju svoju zemlju. Jeftinije im je tako! To je reper i za našu unutrašnju politiku. Svako ko je danas protiv rešenja kosovskog problema, pogotovo ako nešto uspemo da dobijemo, jasno je na čijoj je strani i ko ga plaća – naglašava Deđanski.

EK: Moguće rešenje

Interesantno je, međutim, i to što na drugoj strani Evropska komisija indirektno poručuje da bi prihvatila razgraničenje Srbije i Kosova.

– Trajno rešenje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i nešto oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost. Tokom dijaloga 24. juna, Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali su intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i saglasili su se da intenziviraju rad. Oni su 18. jula razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra. Dijalog uz posredovanje EU ima cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i pomoć da ostvare napredak na putu ka Evropi – rekao je Karlos Martin, portparol Evropske komisije.

Pacoli u tajnoj poseti Crnoj Gori

Šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli boravio je pre tri dana u tajnoj poseti Podgorici, tvrde tamošnji mediji.

Kako se navodi, Pacoli je lobirao kod ambasadora više zemalja u Podgorici da pomognu u realizaciji razgraničenja Srbije i Kosova, koja je za njega prihvatljiva pod uslovom da međunarodna zajednica dozvoli razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom i Makedonijom.

KOMENTARI10 komentara

 1. Ej says:

  Britanija je na zadnjim vratima EU i ne sme da se pita i odlucuje o drzavama koje pretenduju na pristup toj zajednici. Prema tome Brisel bi trebao da digne glas a ne GB i SAD

 2. Velika Metla says:

  Kad od tebe postane normalno ljudsko biće,tek tada će Srbi da priznaju ovu vašu skalameriju zvana "kosove-narko baza"! A to znači NIKADA! Čad možda ni tada! Kad se vama bude sudilo za pobijene stotine miliona ljudi širom sveta u vašim kolonijama,onda se javite da držite slovo Srbima,pasji nakotu! Vi ste banda lopova i nekrofilas,koja je čak i patos opljačkala iz Panteona,pa vam zato Grci sada traže da vratite taj isti opljačkani pod!

 3. gaga says:

  Jel rece jenda Engleskinja i ostade ziva!

 4. Meri says:

  Ocena Dedjanskog "Svako ko je danas protiv rešenja... jasno je ko ga plaća" je krajnje bezobrazna i pokvarena, jer baš oni koji danas žure sa rešenjem rade u prilog albanskih separatista i veoma su sumnjivi da ih oodržava i plaća Zapad. OVAJ DEO JE GRUBA MANIPULACIJA I POKVARENA DISKVALIFIKACIJA: "Svako ko je danas protiv rešenja kosovskog problema, pogotovo ako nešto uspemo da dobijemo, jasno je na čijoj je strani i ko ga plaća" – naglašava Deđanski. Ispravno bi bilo voditi pregovore bez žurbe i ne davati im PRETERANI I POGREŠAN značaj: BEZ REŠENJA KOSOVSKOG PITANJA SRBIJI NEMA SPASA, malte ne u stilu danas ili nikad; ne može se tvrditi da tih 12,35% teritorije države Srbije ugrožava veći deo od 87,65%, to je veoma nelogična tvrdnja. Naša velika greška je što smo vezali budućnost cele države isključivo primenjujući jedno rešenje, a imati samo jedno rešenje za tako važno pitanje već na prvi pogled jako liči na utopiju ili na put u ropstvo. Još jedna otežavajuća okolnost za nas je da su pregovori pokrenuti i na njima se insistira u pogrešno vreme kada je veliki deo medjunarodne zajednice još uvek pristrasan u korist nezavisne države Kosovskih Albanaca.

 5. Zoran says:

  Hahahaha. Rusija ne sme Krim, RS ne sme d ase otcepi, ali Kosovo moze. Bas neka postena medjunaroidna zajednica.

 6. Nebeska Srbija says:

  O cemu govori ova avetinja?!Pa Kosovo je u srbiji!!!A ona nek brine da im ne ode Skotska..ili Vels npr.

 7. rajkoo says:

  Srbi ocekuju Terezu Mej da dodje ovde i sa nama se dogovori oko Kosova. Ako je toliko hrabra da izgovori nesto sto ni najveci kretenoid ne bi izgovorio onda joj ne manjka hrabrost da to uradi.

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  englezi, vi ste slabići, propala imperija, uskoro vam odlazi Škotsa,Vels i S.Irska :-)))

 9. Rodja says:

  To su "naši prijatelji" koje karakteriše "protestanski duh", a za koje u pozadini radi "savetnik predsednika" Toni Bler!!! Koji prima platu od naših poreskih obveznika. Auuu...

 10. marko says:

  KAD CUJEM REC MEDUNARODNA ZAJEDNICA NAJEZIM SE SVET IMA 190 ZEMLJA SAMO 23 FASISTA KOJI CINE 7 % SVETA DAJU SI PRAVO NIKAKVO MEDUNARODNO TO NIJE NIKAKVO MEDUNARODN O PRAVO SIPTARI LAZU O PRIZNAJU NEKAKVI M DRZAVA SAMO EVROPSKE ZEMLJE SU PRIZNALE KOSOVO I NITKO DRUGI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *