Terorista Jonuz Musliju na čelu SO Bujanovac

Terorista Jonuz Musliju na čelu SO Bujanovac

4 maja 2013

MuslijuDosadašnja albansko-srpska koalicija u Bujanovcu sa 23 od 41 mandata pojačana je sa šest odbornika Pokreta za demokratski progres na čijem čelu je Jonuz Musliju, bivši politički komesar terorističke organizacije Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca. Musliju će na narednoj sednici SO biti izabran za predsednika Skupštine opštine Bujanovac.

„Koalicionim ugovorom sa partijom Jonuza Muslijua mi smo samo učvrstili i stabilizovali lokalni parlament. Osim toga, sve što je pripalo PDP pripalo je s albanske liste.“ – kaže predsednik opštine Nagip Arifi, čija je Demokratska partija sa 12 odbornika pobednik poslednjih izbora.

Prema sporazumu, novi koalicioni partner je dobio mesto predsednika skupštine, pomoćnika predsednika opštine, dva mesta u Opštinskom veću, dva načelnička mesta i mesta direktora u Domu kulture, Turističkoj organizaciji i Centru za socijalni rad.

„Ovo je logičan i očekivani potez dveju albanskih partija. Potpisani sporazum lokalnoj vlasti daje perspektivu, a građanima sigurnost i poverenje. Dakle, učinili smo ono što je u interesu Albanaca i Srba u Bujanovcu.“ – objašnjava Jonuz Musliju.

Najviši politički predstavnici lokalnih Srba u Bujanovcu nemaju ništa protiv novog koalicionog sporazuma Arifija i Muslijua.

„Znate, pitanje pojačanja albanskog dela u lokalnoj vlasti bilo je aktuelno od formiranja sadašnje koalicije. Za Srbe je bitno da je sada vlast učvršćena, a da mi nismo ništa izgubili.“ – rekao je Stojanča Arsić, nosilac liste GG, najjače srpske liste u SO Bujanovac.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, kaže da u tom telu nisu iznenađeni što u koalicionu vlast u Bujanovcu ulazi i stranka Jonuza Muslijua. “Mi smo znali da će se to desiti. Koalicioni sporazum potpisan između albanskih partija i Srba istovremeno podrazumeva da će u okviru svake nove koalicije kvote koje će u ovom slučaju pripasti partiji Muslijua, odnosno mesta u javnim preduzećima i opštinskim strukturama, biti namirene iz postojećih albanskih kvota.“ – navodi Stanković.

(Srbel.net)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *