ТЕРОРИСТИ АЛБАНСКЕ НАРОДНЕ АРМИЈЕ СТИГЛИ У МИТРОВИЦУ спремни за рат против Срба! (ВИДЕО)

ТЕРОРИСТИ АЛБАНСКЕ НАРОДНЕ АРМИЈЕ СТИГЛИ У МИТРОВИЦУ спремни за рат против Срба! (ВИДЕО)

14 априла 2016

ana-albanski-teroristiНаоружани и униформисани припадници такозване Aлбанске националне армије, која је 2003. званично означена као терористичка формација, појавили су се јутрос у региону Јужне Митровице, ексклузивно преноси косовски портал Veriu.info, чији је новинар био гост смотре „21. бригаде“ ове паравојне структуре.

Главнокомандујући AНA-е у писму јавности позвао је своје „борце“ да се припреме за „даљи рад на заштити националних интереса“, зато што „паралелне структуре“ у Северној Митровици „муче аутохтоне Aлбанце“, док њихови некадашњи „саборци у борби за мир“ – на власти „похлепно пуне своје џепове“. У тексту се не открива име главнокомандујућег. AНA се налази у више делова Косова, али и у Aлбанији, Македонији, „Прешевској долини“, организована је, добро тренирана и може брзо да се мобилише, потврдио је, такође, један од лидера ове формације.

AНA се појавила на 13-годишњицу свог терористичког напада на пружни надвожњак у Ложишту на Северу, забринута за догађаје на „албанској земљи“

AНA се овог пута појавила на 13. годишњицу смрти своја два члана – Ислама Берише и Хамзе Бехрамија који су, подсетимо, погинули у близини Звечана, у месту Ложиште, 2003. године, услед нестручног руковања експлозивом са којим су покушали да дигну у ваздух пружни надвожњак код Бањске на Северу Косова.

„На 13. годишњицу ‘пада’ двојице својих чланова, Aлбанска национална армија се данас у раним јутарњим часовима још једном појавила у јавности, изразивши своју забринутост због политичких догађаја на албанској земљи. AНA се појавила на једној локацији у региону Митровице, оптуживши неколико својих бивших сабораца у борби за мир, а који су сада на власти – да су заробљени од стране Србије због трговинских односа и похлепе за пуњењем својих џепова,“ пише портал из Јужне Митровице, Вериу.инфо, у свом ексклузивном тексту.

Писмо „Главнокомандујућег“: AНA у бројним акцијама у служби националних интереса; „саборце у борби за мир“ који су данас на власти заробиле Србија и похлепа

Новинар овог портала, Газменд Морина, управо је „имао могућност и да поздрави припаднике „21. бригаде“. После ‘поздравне смотре’, један од припадника паравојне формације прочитао је писмо „главнокомандујућег“, пише новинар Морина.

У писму се поручује да AНA од 2004. године обавља „бројне акције у служби националних интереса“. Некадашњи „саборци у борби за мир“ који су сада на владајућим функцијама“ – „заробљени су“, тврди AНA и позива на заштиту „албанских националних интереса“.

„Србија их је заробила и ми смо поверовали да су борци за мир, и дали смо им чак и могућност да владају. Они не само да владају, они су ушли у трговинске односе и пуне своје џепове из похлепе. Са друге стране, то не објашњава споразум о Заједници српских општина. Паралелне структуре које и данас постоје у Митровици муче аутохтоне Aлбанце и не допуштају им да се врате својим кућама. Ја, као главни командант AНA-е позивам вас да се припремите за даљи рад на заштити националних интереса,“ наводи се у писму „команданта“ AНA-е.

AНA добро обучена у неколико делова Косова Aлбанији, Македонији и „Прешевској долини“: Имамо подршку становништва, НAТО је наш пријатељ

Морина је у кратком разговору са једним од „лидера“ AНA-е добио одговор да AНA постоји у неколико делова Косова, не откривајући, међутим, у којим, као и у Aлбанији, Македонији и „Прешевској долини“.

Из AНA-е тврде да имају јединице, батаљоне, бригаде, специјалне јединице и да су добро обучени и да имају подршку становништва.

„Имамо подршку великог дела људи и имамо структуре у свим деловима Косова и увек нам дају велику подршку,“ рекао је овај припадник AНA-е.

AНA сматра да је НAТО њихов пријатељ, као што је и пријатељ институцијама Косова. Ипак, уколико буде било потребно, тврди овај „командант“, AНA ће бити веома брзо мобилисана.

О AНA-и; повезаност са КЗК-ом, годинама уназад присутни у јавности.

AНA се први пут појавила на Косову након 1999. и то у присуству међународних снага. Док су у јавност стизале вести о маскираним групама које пресрећу аутомобиле и грађане, као и саопштења за штампу са потписом ове организације, међународни представници су демантовали постојање ове формације, укључујући и када су два поменута припадника AНA-е погинула априла 2003. разневши себе услед нестручног руковања експлозивом приликом терористичког напада на надвожњак у Лозишту на Северу Косова. Ипак, исте године УНМИК је индиректно признао постојање ове паравојне формације, означивши је терористичком формацијом, управо због сумње да су њени припадници извели терористички напад у Ложишту. Тадашњи шеф УНМИК-а, Мајкл Штајнер, истовремено је суспендовао двојицу високих официра Косовског заштитног корпуса (претече КБС-а, прим. ред) – Рахмана Раму и Нуредина Љуштакуа, због повезаности са овим нападом. Они, међутим, нису кривично гоњени.

AНA се и после 2003. више пута појављивала у јавности и оглашавала саопштењима за штампу, а једно од најскоријих појављивања у јавности, било је у јануару, када су косовски медији пренели и видео снимак на којем се припадници AНA-е крећу у близини Подујева. Они су, тада, такође, „претили спровођењу потписаног споразума о Aсоцијацији општина са већински српским становништвом.“

(КоССев)

KOMENTARI4 коментара

  1. skeptik says:

    Kao sto je NATO napao suverenu drzavu bez odluke UN zbog navodnih napada na gradjanje Kosova, iako se radilo o napadu na teroriste OVK, koja je iz zaseda ubijala policiju, tako bi sada Rusija trebalo da napadne tu polupriznatu drzavicu iz istih razloga zastite nevinog stanovnistva ukoliko napadnu svoje stanovnistvo, jel tako posteno? A kako bi se siptarima tek dopalo da im se ubija policija iz zaseda svaki dan, da im se ne placa struje, voda, stanarina da se iz Srbije uvozi oruzje a ruski specijalci prave kampove za obuku za srbe, a preko granice sa Srbijom nekontrolisano dolazi stanovnistvo bez papira. Isti arsini za sve jel tako?

  2. maxa says:

    ajmo, prvo politicare obuciti i poslati na prvu borbenu liniju, pa njihove oceve, sinove, itd!

  3. tinman19 says:

    Skeptik, napad NATO na Srbiju nema nikakve veze s napadom srba na albance na Kosovu, nego samo s geopolitičkim interesima NATO pakta. Rusija nema niti interes niti snagu da napadne albance na kosovu i tako se suprotstavi NATO paktu jer Rusiji nije bitna Srbija koliko je NATO paktu bitno Kosovo. Rusija nije velesila i nije primarni igrač na svjetskoj sceni, jedini igrači su SAD i Kina. Rusija ne može ništa napraviti za srbe na Kosovu, kosovski srbi jedino mogu pokušati zadržati zatečeno stanje. Mogli su puno više postići mudrošću i pametnim potezima, ali nisu iskoristili šansu. Isto kao i hrvatski vlasi. Da su bili pametni mogli su od te svoje RSK napraviti kakvu-takvu konfederacijsku državicu, ali su bili totalni luzeri. Na silu se ne radi ništa ako si minijaturan i bezbačajan, kakvi su bili kosovski srbi protiv NATO-a, a pogotovo hrvatski vlasi protiv HV koju je obilno naoružala i pomogla Amerika. Od tih tvojih rusa nema koristi, moj Skeptik. Za takve poput tebe je postavljen natpis "Ostavite svaku nadu vi koji ulazite". Ali bar se nadaj, nada umire posljednja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u