ТЕРОРИСТИ АЛБАНСКЕ НАРОДНЕ АРМИЈЕ СТИГЛИ У МИТРОВИЦУ спремни за рат против Срба! (ВИДЕО)

TERORISTI ALBANSKE NARODNE ARMIJE STIGLI U MITROVICU spremni za rat protiv Srba! (VIDEO)

14 aprila 2016

ana-albanski-teroristiNaoružani i uniformisani pripadnici takozvane Albanske nacionalne armije, koja je 2003. zvanično označena kao teroristička formacija, pojavili su se jutros u regionu Južne Mitrovice, ekskluzivno prenosi kosovski portal Veriu.info, čiji je novinar bio gost smotre „21. brigade“ ove paravojne strukture.

Glavnokomandujući ANA-e u pismu javnosti pozvao je svoje „borce“ da se pripreme za „dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa“, zato što „paralelne strukture“ u Severnoj Mitrovici „muče autohtone Albance“, dok njihovi nekadašnji „saborci u borbi za mir“ – na vlasti „pohlepno pune svoje džepove“. U tekstu se ne otkriva ime glavnokomandujućeg. ANA se nalazi u više delova Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji, „Preševskoj dolini“, organizovana je, dobro trenirana i može brzo da se mobiliše, potvrdio je, takođe, jedan od lidera ove formacije.

ANA se pojavila na 13-godišnjicu svog terorističkog napada na pružni nadvožnjak u Ložištu na Severu, zabrinuta za događaje na „albanskoj zemlji“

ANA se ovog puta pojavila na 13. godišnjicu smrti svoja dva člana – Islama Beriše i Hamze Behramija koji su, podsetimo, poginuli u blizini Zvečana, u mestu Ložište, 2003. godine, usled nestručnog rukovanja eksplozivom sa kojim su pokušali da dignu u vazduh pružni nadvožnjak kod Banjske na Severu Kosova.

„Na 13. godišnjicu ‘pada’ dvojice svojih članova, Albanska nacionalna armija se danas u ranim jutarnjim časovima još jednom pojavila u javnosti, izrazivši svoju zabrinutost zbog političkih događaja na albanskoj zemlji. ANA se pojavila na jednoj lokaciji u regionu Mitrovice, optuživši nekoliko svojih bivših saboraca u borbi za mir, a koji su sada na vlasti – da su zarobljeni od strane Srbije zbog trgovinskih odnosa i pohlepe za punjenjem svojih džepova,“ piše portal iz Južne Mitrovice, Veriu.info, u svom ekskluzivnom tekstu.

Pismo „Glavnokomandujućeg“: ANA u brojnim akcijama u službi nacionalnih interesa; „saborce u borbi za mir“ koji su danas na vlasti zarobile Srbija i pohlepa

Novinar ovog portala, Gazmend Morina, upravo je „imao mogućnost i da pozdravi pripadnike „21. brigade“. Posle ‘pozdravne smotre’, jedan od pripadnika paravojne formacije pročitao je pismo „glavnokomandujućeg“, piše novinar Morina.

U pismu se poručuje da ANA od 2004. godine obavlja „brojne akcije u službi nacionalnih interesa“. Nekadašnji „saborci u borbi za mir“ koji su sada na vladajućim funkcijama“ – „zarobljeni su“, tvrdi ANA i poziva na zaštitu „albanskih nacionalnih interesa“.

„Srbija ih je zarobila i mi smo poverovali da su borci za mir, i dali smo im čak i mogućnost da vladaju. Oni ne samo da vladaju, oni su ušli u trgovinske odnose i pune svoje džepove iz pohlepe. Sa druge strane, to ne objašnjava sporazum o Zajednici srpskih opština. Paralelne strukture koje i danas postoje u Mitrovici muče autohtone Albance i ne dopuštaju im da se vrate svojim kućama. Ja, kao glavni komandant ANA-e pozivam vas da se pripremite za dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa,“ navodi se u pismu „komandanta“ ANA-e.

ANA dobro obučena u nekoliko delova Kosova Albaniji, Makedoniji i „Preševskoj dolini“: Imamo podršku stanovništva, NATO je naš prijatelj

Morina je u kratkom razgovoru sa jednim od „lidera“ ANA-e dobio odgovor da ANA postoji u nekoliko delova Kosova, ne otkrivajući, međutim, u kojim, kao i u Albaniji, Makedoniji i „Preševskoj dolini“.

Iz ANA-e tvrde da imaju jedinice, bataljone, brigade, specijalne jedinice i da su dobro obučeni i da imaju podršku stanovništva.

„Imamo podršku velikog dela ljudi i imamo strukture u svim delovima Kosova i uvek nam daju veliku podršku,“ rekao je ovaj pripadnik ANA-e.

ANA smatra da je NATO njihov prijatelj, kao što je i prijatelj institucijama Kosova. Ipak, ukoliko bude bilo potrebno, tvrdi ovaj „komandant“, ANA će biti veoma brzo mobilisana.

O ANA-i; povezanost sa KZK-om, godinama unazad prisutni u javnosti.

ANA se prvi put pojavila na Kosovu nakon 1999. i to u prisustvu međunarodnih snaga. Dok su u javnost stizale vesti o maskiranim grupama koje presreću automobile i građane, kao i saopštenja za štampu sa potpisom ove organizacije, međunarodni predstavnici su demantovali postojanje ove formacije, uključujući i kada su dva pomenuta pripadnika ANA-e poginula aprila 2003. raznevši sebe usled nestručnog rukovanja eksplozivom prilikom terorističkog napada na nadvožnjak u Lozištu na Severu Kosova. Ipak, iste godine UNMIK je indirektno priznao postojanje ove paravojne formacije, označivši je terorističkom formacijom, upravo zbog sumnje da su njeni pripadnici izveli teroristički napad u Ložištu. Tadašnji šef UNMIK-a, Majkl Štajner, istovremeno je suspendovao dvojicu visokih oficira Kosovskog zaštitnog korpusa (preteče KBS-a, prim. red) – Rahmana Ramu i Nuredina Ljuštakua, zbog povezanosti sa ovim napadom. Oni, međutim, nisu krivično gonjeni.

ANA se i posle 2003. više puta pojavljivala u javnosti i oglašavala saopštenjima za štampu, a jedno od najskorijih pojavljivanja u javnosti, bilo je u januaru, kada su kosovski mediji preneli i video snimak na kojem se pripadnici ANA-e kreću u blizini Podujeva. Oni su, tada, takođe, „pretili sprovođenju potpisanog sporazuma o Asocijaciji opština sa većinski srpskim stanovništvom.“

(KoSSev)

KOMENTARI4 komentara

 1. Lajla says:

  Kako bas sada,pred izbore?

 2. skeptik says:

  Kao sto je NATO napao suverenu drzavu bez odluke UN zbog navodnih napada na gradjanje Kosova, iako se radilo o napadu na teroriste OVK, koja je iz zaseda ubijala policiju, tako bi sada Rusija trebalo da napadne tu polupriznatu drzavicu iz istih razloga zastite nevinog stanovnistva ukoliko napadnu svoje stanovnistvo, jel tako posteno? A kako bi se siptarima tek dopalo da im se ubija policija iz zaseda svaki dan, da im se ne placa struje, voda, stanarina da se iz Srbije uvozi oruzje a ruski specijalci prave kampove za obuku za srbe, a preko granice sa Srbijom nekontrolisano dolazi stanovnistvo bez papira. Isti arsini za sve jel tako?

 3. maxa says:

  ajmo, prvo politicare obuciti i poslati na prvu borbenu liniju, pa njihove oceve, sinove, itd!

 4. tinman19 says:

  Skeptik, napad NATO na Srbiju nema nikakve veze s napadom srba na albance na Kosovu, nego samo s geopolitičkim interesima NATO pakta. Rusija nema niti interes niti snagu da napadne albance na kosovu i tako se suprotstavi NATO paktu jer Rusiji nije bitna Srbija koliko je NATO paktu bitno Kosovo. Rusija nije velesila i nije primarni igrač na svjetskoj sceni, jedini igrači su SAD i Kina. Rusija ne može ništa napraviti za srbe na Kosovu, kosovski srbi jedino mogu pokušati zadržati zatečeno stanje. Mogli su puno više postići mudrošću i pametnim potezima, ali nisu iskoristili šansu. Isto kao i hrvatski vlasi. Da su bili pametni mogli su od te svoje RSK napraviti kakvu-takvu konfederacijsku državicu, ali su bili totalni luzeri. Na silu se ne radi ništa ako si minijaturan i bezbačajan, kakvi su bili kosovski srbi protiv NATO-a, a pogotovo hrvatski vlasi protiv HV koju je obilno naoružala i pomogla Amerika. Od tih tvojih rusa nema koristi, moj Skeptik. Za takve poput tebe je postavljen natpis "Ostavite svaku nadu vi koji ulazite". Ali bar se nadaj, nada umire posljednja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *