ТЕРОРИСТИ ИД ЋЕ НАПАСТИ СРПСКУ! Драматично упозорење енглеске владе узнемирило регион!

TERORISTI ID ĆE NAPASTI SRPSKU! Dramatično upozorenje engleske vlade uznemirilo region!

9 maja 2017

Sledeći krvavi teroristički napad ekstremista ID mogao bi da bude organizovan u Federaciji Bosna i Hercegovina, odnosno u Republici Srpskoj!

Ovo dramatično upozorenje objavila je Vlada Velike Britanije. U svom „savetu za inostrana putovanja“, koji je objavljen na zvaničnom sajtu engleske vlade, doslovce piše da će teroristi ID „verovatno pokušati“ da napadnu Sarajevo i Banjaluku!

Teroristi će verovatno pokušati da izvrše napade u Bosni i Hercegovini. Mete mogu biti mesta koja posećuju stranci, piše u dopisu, uz podsećanje na dva teroristička napada 2015. godine u Rajlovcu kod Sarajeva i Zvorniku.

Sagovornici smatraju da Britanci očigledno imaju obaveštajne informacije o opasnim planovima ID i da bi njihovo upozorenje trebalo shvatiti veoma ozbiljno!

Nije ničija šala

Aleksandar Vranješ, savetnik predsednika RS Milorada Dodika, kaže za RS da ovo nije ničija šala.

– Ono što je, međutim, interesantno jeste da RS upozorava na mudžahedine, pripadnike bele Al Kaide, vehabije, selefije, regrute ID, terorističke napade u Zvorniku, Bugojnu, na ambasadu SAD i slične stvari već godinama i to se ignoriše. Čak su posebno na Zapadu to zanemarivali! A sada su odjednom u čudu kako su to čuli iz Velike Britanije… Ali, ako je šta dobro, možda EU, SAD i Velika Britanija sada to shvate ozbiljnije i ulože više resursa da se opasnost od terorizma u BiH umanji – podvlači Vranješ.

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, ističe da su prvi najjači centri za obuku islamskih terorista bili u BiH.

– Neki su opstali do danas. Prvi je bio kamp Pogorelica koji je zatvoren intervencijom američkih specijalaca. Komandant kampa Enver Mujezinović bio je uhapšen i suđeno mu je, ali to nije smetalo da kasnije bude diplomata u SAD! Skoro da nema veće terorističke akcije islamista u kojima nisu učestvovali ljudi koji su povezani sa bošnjačkim rukovodstvom. BiH je za islamske teroriste domaći teren, pa je organizacija napada olakšana. Dakle, opasnost je velika i ima jake osnove – upozorava Karan.

Rasadnik islama

Vojni analitičar Vlade Radulović smatra da ova upozorenja treba krajnje ozbiljno shvatiti.

– BiH je nakon devedesetih godina postala „rasadnik“ radikalnog islama. U prilog tome je činjenica da je kraj rata 1995. jedinica El Mudžahid dočekana s oko 1.700 boraca. Većina terorističkih napada, od SAD preko Evrope do Bliskog istoka, bila je u direktnoj ili indirektnoj vezi s državljanima BiH, odnosno ljudima koji su boravili ili su se obučavali u nekom od brojnih kampova. Dodatni problem je i ubrzana radikalizacija. Uz video-poruke ISIS, sve govori da treba biti ozbiljno zabrinut – zaključuje Radulović.

Teroristički napadi u BiH

Rajlovac, 18. novembar 2015. godine

Terorista je po izlasku iz lokalne kladionice ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH i ranio još tri osobe, od kojih je jedna takođe bila pripadnik Oružanih snaga BiH. Posle nasumične pucnjave na ulici, islamista se zabarakadirao u kući i razneo se bombom. Vlasti su saopštile da je reč o klasičnom terorističkom napadu.

Zvornik, 27. april 2015. godine

Islamista Nerdin Ibrić (24) upao je u policijsku stanicu i tom prilikom, uzvikujući „Alahu ekber!“, ubio jednog i ranio još dvojicu policajaca. U razmeni vatre je likvidiran. Vlasti su potvrdile da je reč o klasičnom terorističkom napadu, dodajući da su tri dana uoči krvavog pira dobile obaveštajne informacije o tome.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragan says:

  Zasto ovi nikada ne napadaju UA Saudijsku Arabiju, Izrael i Katar?

 2. goran says:

  Zato sto su ih oni i stvarili. Odlicno pitanje Dragane, konacno da neko misli svojom glavom.

 3. slobo says:

  Pitanje je za 10. Vjerovatno sto su ih oni zamolili da ih postede.Mozda se poznaju.

 4. HRVACKI KONTEJNER says:

  SAD i IDIL SU TERORISTIČKE DRŽAVE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *