Терористи из Исламске државе беже из Сирије у страху од Руса!

Teroristi iz Islamske države beže iz Sirije u strahu od Rusa!

29 septembra 2015

A Free Syrian Army fighter holds his weapon in Raqqa provinceStrah od Rusije: Sirijski pobunjenici se mešaju sa izbeglicama i u panici beže u Evropu.

Čak i površna analiza korespondencije između militanata “Islamske države” i sirijske opozicije na društvenim mrežama pokazuje da se moral “revolucionara” i “boraca za kalifat” veoma razlikuje od onoga nekoliko nedelja ranije.

Značajan je broj poruka u kojima se pobunjenici pozivaju da napuste Siriju i odu u Evropu mešajući se sa izbeglicama, gde će im, kako se kaže u jednoj poruci “glupe neverničke ovce dati novac i smeštaj”.

Razlog za to je strah od Rusije. Čak i glasine o boravku oružanih snaga Rusije u Siriji su izazvale paniku u redovima Islamske države, a na ruskom internetu su veoma česte pretnje Čečenima koju su se svojevremeno borili protiv Rusije, a sada se nalaze u redovima islamista.

Neki od pobunjenika su spremni da rade u cilju izbegavanja direktnog sukoba sa ruskom vojskom. Ohrabruje podatak da ruska vojska izaziva strah među teroristima, ali postoji nekoliko pitanja bez odgovora.

S jedne strane, mora se imati na umu da rat u Siriji traje već četiri godine, i da nije lako uplašiti militante. Iako, u poređenju na simulaciju vazdušnih udara od strane Amerikanaca i njihovih saveznika, rusko vazduhoplovstvo može da izazove značajnu štetu svima koji su na ovaj ili onaj način, povezani sa “Islamskom državom”.

S druge strane, moramo shvatiti da se broj izbeglica iz Sirije koji hrle ka Evropu povećao sa razlogom. To nekom koristi. Neko organizuje i finansira ovaj proces. Mnoge činjenice ukazuju na umešanost SAD u ovo “masovno preseljenje naroda”. Ako Evropa bude preplavljena talasom terora, za to će biti kriva Rusija – na kraju krajeva, lako se može reći da su ruske trupe isterale teroriste iz njihovih domova i da su zato oni počeli da prave nered u Evropi.

Iako ova verzija možda izgleda fantastično, ona zaslužuje pažnju. Postoje desetine sličnih primera, a svaki novi samo jača uverenje, da zarad svojih interesa pojedini svetski moćnici ne prezaju ni od čega.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *