NESREĆA U NJUJORKU – Plin izazvao eksploziju, dvoje poginulo

NESREĆA U NJUJORKU – Plin izazvao eksploziju, dvoje poginulo

12 marta 2014

ny_620x0Dve osobe su izgubile život, a 18 je povređeno kada su se usled eksplozije plina srušile dve stambene zgrade u Njujorku, saopštila je njujorška policija.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je u obraćanju novinarima sa lica mesta izjavio da se određeni broj ljudi i dalje vode kao nestali i da je uzrok eksplozije plin, prenela je agencija AFP.

„Danas oko 9,30 sati (po lokalnom vremenu) je došlo do velike eksplozije u kojoj su uništene dve zgrade, a do eksplozije je došlo zbog curenja gasa“, rekao je gradonačelnik Njujorka.

Njujorški vatrogasci dobili su poziv da je u Istočnom Harlemu na Menhetnu došlo do velike eksplozije u jednoj zgradi koja se srušila, a tom prilikom je teško oštećena i susedna zgrada, koja se takođe srušila.

Na mesto nesreće izašlo je 168 vatrogasaca iz 39 jedinica, navodi CNN.

Lokalna televizija je prikazala kako se vije dim iznad te oblasti Njujorka, a linija podzemne železnice u ovoj kraju je zatvorena.

Oblaci crnog dima mogli su da se vide u prečniku od tri bloka zgrada, a stotine spasilaca došle su na mesto nesreće.

Policija ovaj događaj ne dovodi u vezu sa terorizmom, rekao je neimenovani zvaničnik za CNN, a policija je naredila da se zatvori dovod plina za kuće.

O nesreći je obavešten predsednik Barak Obama, i Bela kuća je u kontaktu sa nadležnim federalnim i lokalnim organima, prenose agencije.

http://www.youtube.com/watch?v=XArMz1m37ZE

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *