ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА РУСКУ БАЗУ: Киша дронова се сручила на Хмејмим! УЗВРАЋЕНО ЈЕ У ИСТОМ ЧАСУ!

TERORISTIČKI NAPAD NA RUSKU BAZU: Kiša dronova se sručila na Hmejmim! UZVRAĆENO JE U ISTOM ČASU!

23 decembra 2019

Teroristi su u nedelju 22. decembra pokušali pomoću bespilotnih letelica da napadnu vazdušnu bazu „Hmejmim“ u Siriji, dva drona su uništena, nije bilo povređenih i nema materijalne štete, saopštio je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.„Dana 22. decembra 2019. godine teroristi nelegalnih oružanih formacija pokušali su da napadnu rusku vojnu bazu ’Hmejmim‘ pomoću bespilotnih letelica“, rekao je Borenkov.

Prema rečima predstavnika Centra — ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu otkrili su i uništili dve bespilotne letelice koje su se kretale ka vazdušnoj bazi sa jugoistoka.

„Žrtava i materijalne štete nije bilo, vazduhoplovna baza radi normalno“, dodao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je 2017. godine povlačenje ruskih trupa iz Sirije nakon više od dve godine uspešnih borbi protiv terorističkih organizacija. Međutim, manji broj ruskih vojnih jedinica ostao je u bazama „Hmejmim“ i „Tartus“ kao podrška sirijskoj vojsci u borbi protiv terorista. U avio-bazi „Hmejmim“ trenutno se nalazi 30 vojnih aviona i helikoptera.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Poslednje veće američko uporište u Siriji je idlibska zona, jasno je da tamo prisutni džihadisti su gerila organizovana protiv Sirije prvenstveno od strane Amerike. Američki pitomci (a pod maskom džihada) sada ubrzano gube teritorije na jugoistoku Idlibske zone, te ovo je još jedan očajnički pokušaj da oslabe rusku vojnu avio bazu koja je blizu te zone. Kada izgube Idlibsku zonu, Amerikancima je jasno da njihovo vreme u Siriji će početi da ubrzano ističe. Otuda potiče grčevito zadržavanja terorista u Idlibu, a ne zbog njihove tobožnje verske, demokratske i druge fanatizovanosti.

 2. Slobodanka says:

  Kad god snagama SAA dobro krene, odmah organizuju napade na drugim mestima Sirije. Evo operacija "Zora Idliba" snaga SAA se dobro odvija, a baš u to isto vreme Izrael je ponovo gadjao okolinu Damaska, i odjednom pojavile su se nekakve manje ISIS grupe koje uglavnom napadaju SDF a ponekad i snage SAA (Deir ez Zor i istočni Homs). Dakle te manje ISIS grupe imaju zadatak da prave opravdanje za produženi boravak američkih snaga u Siriji. Sve ove aktivnosti: gadjanje Hmejmima sa bespilotnim letilicama, konkretna podrška džihadistima u Idlibu, Izraelski napadi i ISIS grupe koje se poremeno aktiviraju, po svoj prilici sve je to organizovano iz jednog ofisa (kancelarije).

 3. Miraš says:

  Idlib jeste poslednja nada Amerikanaca, a po procenama u njemu ima i do 80.000 raznih džihadističkih boraca. Kad Sirija oslobodi Idlib, Amerikanci će postati značajno manje moćni, jer tada na dnevni red Damaska dolaze Sirijski Kurdi. Dok snage SAA imaju ozbiljnog posla u Idlibu Kurdi još uvek mogu da otežu, ali kad nestane idlibska zona uozbiljiće se i oni. A tada američke trupe u Siriji će ostati prilično usamljene. Oni jedino baš kao paraziti opstaju na masi nekakvih domaćih i dovedenih pobunjenika, a kad toga ponestane parazit umire.

 4. opet ja says:

  I kišu dronova čine DVA drone??!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *