ТЕРОРИЗАМ, ДОБАР И ЛОШ

TERORIZAM, DOBAR I LOŠ

23 decembra 2016

vladimir-djukanovic 54

Piše: Vladimir Đukanović

U noći kada je mučki ubijen ruski ambasador Andrej Karlov u Ankari i kada je u Berlinu islamski fanatik šleperom pregazio ljude koji su uživali u božićnoj atmosferi, saznali smo iz zapadnih, pre svega soroševskih, mejnstrim medija da terorizam nije svuda isti. Zapravo, bar kako su nas izvestili, ruskog ambasadora ubio je „pucač“ koji je emotivno doživeo pad Alepa. Čak su ga pojedini britanski mediji proglasili novim Gavrilom Principom, što nije samo neuporedivo već i duboko uvredljivo za Srbe, ali valjda su time samo želeli da nagoveste neki novi svetski sukob velikih razmera.

Sa druge strane, vozač šlepera u Berlinu je terorista. On to svakako, zbog zločinačkog čina koji je počinio, i jeste, ali, da svoj zločin nije izvršio u Berlinu, već recimo u Siriji, tu bi bio „pobunjenik“. Fanatici iz Al Nusra fronta i ISIS zapadne medije su „opozicija“ ili „pobunjenici“ kada ratuju u Siriji protiv Rusa i regularne sirijske vojske. Kada naprave zločin u Briselu, Parizu ili Berlinu, tada su teroristi.

Krajnje nerazumna antiruska histerija, koja vlada kod zapadnih političara, u potpunosti ih je zaslepela. Organizuju se posebni štabovi za suprotstavljanje ruskoj propagandi i širenju uticaja, dok se teroristi proglašavaju oslobodiocima ako su im napadi upereni protiv Rusa. Uvek se ima razumevanja za zločine prema Rusima, bilo kroz terorističke akcije u samoj Rusiji, bilo kroz ubijanje ruskih zvaničnika po svetu. Uvek se za svakog manijaka koji po Siriji bez problema seče glavu zarobljeniku pronađe opravdanje, jer, eto, emotivno doživljava to što su Rusi ušli u Alep.

Takav sraman pristup u selektovanju terorizma zaista može skupo da košta Evropu. To samo pokazuje da su veoma moćne zapadne strukture, koje očito sve više gube svoje pozicije, podržavale i još uvek podržavaju ubice, odnosno ti zločinci su uvek korišćeni za interese tih struktura. Najveću podršku teroristi iz ISIS imali su u Obaminoj demokratskoj administraciji i svim mogućim soroševskim grupacijama širom sveta. Ako ćemo pravo, mozak terorista i jeste je u štabu Džordža Soroša. Pošto je ranjeni lav najopasniji, a činjenica je da ovaj pokvareni „filantrop“ sve više gubi pozicije u svetu i da njegov koncept sumanutog otvorenog društva gubi popularnostplašim se da, sve do formalnog dolaska Trampa na vlast, možemo očekivati još ovakvih sličnih jezivih scena kao u Ankari i Berlinu.

Posebno je zabrinjavajuće što i Balkan može biti potencijalna meta. Uostalom, nisu li nedavno u Sarajevu i Zenici bili veliki protest protiv ruske akcije u Alepu na kojima se uzvikivalo „Alahu ekber!“ i „Tekbir!“? Od tih nekoliko hiljada ludaka dovoljno je da se izdvoje njih pet ili deset i da naprave haos. Naravno, oni to neće uraditi dok im gazde iz nekog Soroševog štaba ne namignu. Međutim taj mig koji bi doprineo takvom aktu na Balkanu neminovno dovodi do ludila većih razmera.

Zato apelujem na naše službe da predano razmišljaju o tome, a sve trezvene ljude u regionu da učine šta god je u njihovoj moći da takvima ne dozvole da zapale novu iskru sukoba na Balkanu.

(Standard)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *