Тешка војна техника САД стигла на границу с Русијом

Teška vojna tehnika SAD stigla na granicu s Rusijom

26 oktobra 2015

540179_tenk-m1-abrams-foto-wikimedia-org-usaf_f-620x330Ešalon teške vojne tehnike SAD u nedelju je dopremljen u estonski grad Valgu, odakle će biti isporučena u bazu u Tapi, saopštio je Glavni štab Snaga odbrane Estonije.

„U železničkom ešalonu ima 40 jedinica vojne tehnike, među kojima su četiri tenka M1A2 ’abrams‘ i deset oklopnih transportera ’bredli‘. Iz Valge će borbene mašine biti prosleđene vojnoj bazi u gradu Tapa“, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima estonske armije, u ponedeljak će u Estoniju biti dopremljeno još nekoliko jedinica pomoćne tehnike. Sredinom novembra će biti isporučena i tri samohodna artiljerijska uređaja „paladin“.

Saveznici NATO-a na samitu u Velsu u septembru prošle godine usvojili su odluku o povećanju vojnog prisustva na istočnim granicama Alijanse, na rotacionoj osnovi, uz obrazloženje da je to neophodno zbog krize u Ukrajini.

Sputnik.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    PA KO IZAZIVA RAT? DA LI RUSI GOMILAJU RATNU TEHNIKU NA GRANICAMA SAD ILI JE OBRATNO. O CEMU PRIČA ILI O ČEMU ĆUTI OVAJ POGANI SVET? SPALITE LONDON, PARIZ, VATIKAN I VASINGTON DA SVET ODMORI OD BESKRAJNIH PRETNJI I RATOVA!

  2. Meri says:

    Sever je to, daće Bog i vremenskih (ne)pogodnosti... Treba samo svi da zamislimo da su se smirili i da se uče kako postati dobar, kako imati normalne emocije.

  3. Perce says:

    Hoće Uncle Sam da živcira Mečku. No, na svu sreću, oholo pseto (a.k.a. United States of America) ume samo da laje, ne i da ujeda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *