ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН ПРИГОЖИНА

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN PRIGOŽINA

12 maja 2023

KOMANDANT ukrajinskih snaga koje se bore u Artjomovsku (Bahmutu) izjavio je da su snage „Vagnera“ poslednjih dana pojačale minobacačke i artiljerijske napade što ukazuje da nisu suočeni sa nedostatkom municije iako njihov šef Jevgenij Prigožin tvrdi suprotno.

– Oni nisu ni blizu nedostatka municije jer je intenzitet granatiranja i artiljerijskih dejstava povećan – rekao je ukrajinski pukovnik Roman Hriščenko, komandant 127. brigade ukrajinske teritorijalne odbrane.Prema njegovim rečima ruske snage vrše stalne napade na grad, ali ukrajinske trupe uzvraćaju.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njene snage nastavile napredovanje u zapadnom delu Bahmuta i da padobranci pružaju podršku oko bokova toh grada u Donjeckoj oblasti, prenele su tamošnje novinske agencije.

Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin ranije je rekao da je jedna jedinica ruske armije napustila svoju poziciju i da su ukrajinske snage napredovale prema gradu u okviru dugo očekivane kontraofanzive Kijeva.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Saturnalije says:

    Prigozin je zayebant,to niste jos shvatili??? Kao i kada ste se prije nadali da je Medvedev kontra Putina a oni vam glumili sto ste zeleli čuti i zayebavali se sa vama majmunjerosima iz EU-USA 4.rajha,a sad vam Medvedev yebe matere vatikanerske svaki dan:-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *