ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ НА РАЧУН РУСИЈЕ

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN RUSIJE

3 septembra 2020

Trovanje Navaljnog bilo je moguće samo uz učešće Vlade Rusije, smatra predstavnik nemačke frakcije u Bundestagu CDU/CSU.

Nervno-paralizujući agens iz grupe „Novičok“ kojim je otrovan Navaljni teško je nabaviti i može se dobiti samo u specijalizovanim laboratorijama, izjavio je portparol paralamentarne grupe za spoljnu politiku CDU/CSU Jurgen Hart.„Zbog toga je za parlamentarnu grupu CDU/CSU očigledno da je ova otrovna supstanca mogla da se kupi i proizvede samo uz pomoć Vlade Rusije“, istakao je Hart.

„Detaljna analiza specijalne laboratorije Bundesvera ne ostavlja sumnje da je Aleksej Navaljni, kao i Sergej Skripalj pre toga, otrovan visoko efikasnim otrovom iz grupe ‘Novičok’. Ovo potvrđuje naše najgore strahove. Ovaj otrov je teško proizvesti i može da dođe samo iz visoko specijalizovanih laboratorija“, naveo je Hart.

Frakcija CDU/CSU ne isključuje mogućnost uvođenje novih sankcija Rusiji zbog situacije sa trovanjem ruskog blogera Navaljnog, dodao je Hart.

„Nemačka bi, zajedno sa drugim državama Evropske unije, trebalo da izradi zajednički stav prema Rusiji, koji ne isključuje dalje sankcione korake“, precizirao je on.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila ranije da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

S tim u vezi, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Berlin nije obavestio Moskvu o svojim zaključcima i da Rusija nema takve podatke. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, sa svoje strane, istaklo da Rusija čeka odgovor Nemačke na zahtev o situaciji sa Navaljnim.

KOMENTARI11 komentara

 1. radmila says:

  Optuzuju Rusiju da skrenu paznju sa svojih zlocina. A ako je ipak otrovan onda je to zapadu bilo u interesu pa nije tesko pogoditi ko stoji iza toga.

 2. Gardista says:

  Taj mu dodje kao ja kad bi optuzio Rusiju. Glupost.

 3. petrovgrad says:

  Opet ti švabovi. Ako im Ruje ulete još jednom do Berlina ispegla će ga u jedan veliki park na čijem ulazu će pisati Ovde su nekada živeli Švabovi.

  • Ivana says:

   I onda će im opet sve oprostiti i ostaviti naciste žive kao i Srbi ustaše i onda se čudimo glupi pravoslavci kako nas katolici uredno kolju u svakom ratu pa do kad više? Kad osveta bude takova da ne ostane ni jedan nacista ni ustaša neće biti novih klanja ali pravoslavci su najveće naivčine sveta da ne kažem budale.

   • Kosovac says:

    @ Ivana, …..Nemoj da si na kraj srca, i ti si pravoslavka pa vidimo nisi budala.

 4. Jovan says:

  Znaci opet zapadnjaci( Englezi, Nemci,..) truju isluzene njihove igrace, jer im vise koriste u propagandnom ratu protiv Rusije da budu mrtvi, ili bar zatrovani.

 5. test01 says:

  haha Ispade da Rusi sa tim ‘Novičok’ ne mogu nikoga da otruju, smejurija... Ali zato zapad moze da uvali koronu citavom svetu. Sve je to zato sto Rusija nije mnogo odlucnija u svojim odgovorima i ne lupa samare kao sto bi i trebalo nego objasnjava itd.

 6. EUro Cmiiilo Montenigro says:

  To kazu nemci-nacisti. Treba li da im verujemo???

  • Milutin says:

   treba, preko EU napadaju Rusiju i SAD. Ne znam sto im Rusi ne zaprete a-bombom ako sanjaju sankcije a ne da pomisle..

 7. milorad3 says:

  meni su rusi smešni što se cimaju ovoliko oko pootpuno suludih tvrdnji o novičoku i umešanosti ruske države u trovanje jednog u suštini MARGINALNOG političara.Providna je i očigledna medijaska kampanja u nemačkoj i ona nije uperene protiv rusa direktno nego protiv merkelovei ovo je pokušaj podzemene države u nemačkoj da za račun USa ZAUSTAVI gradnju sevenjog toka.Ovo je pre svega direktan udar na NEMAČKU i svi oni koji u njemu unutar nemačkog aparata učestvuju bit rebali da budu predment ozbiljne pažnje nemačke države parlamenta i obaveptajnih struktura;AKO SU U STAMJU to uopšte nemci da urade,pitanje njihvoe NEZAVISNOSTI je otvoreno ovom novom n"novičok" aferom.Inče jasno ej da niej otrovan novičokom jer i najmanje doze toga ubijaju ne postoji SIGURNI MINIMUM tog otrova niej ga moguće ni izmeriti ni primeniti.Znači nešto drugo je u pitanju a navaljni se verovatno više neće ni probuduti iz kome,možda j ovo samo eleganztan način da se konačno žrtvuje taj nepotrebni pion u nekoj drugoj partiji šaha na drugo mmestu.Skripalj navaljni i svi ostali su lep primer ZAHVALNOSTI njihovih novih gospodara i lep primer plate koju izdajnici UVEK dobijaju, sad sa koje strane će da ih klepe nije bitno, ali atentat je garantovan završetak karijere krupnijih ili malicioznijih likova u toj špijunskoj igri.Tu se vidi sav ponor gubitka bilo kakvog osećaja civilizovanosti i ljudskosti u vrhovima svetske elite,ovi duplo-trodupli igrači iz ruskih bajki su nam pokazatelj koliko je svet ogrezao u potpunom nihilizmu bestidnosti,i bestijalne opake želje za moći i novcem ,koja ne preza ni pred čim.Makijaveli bi pocrveneo na ovo što se sa zapada servira ali bi ih i verovatno opomenuo na mesto gde objašnjava potrebu o UVERLJIVOSTI i SVRSISHODNOSTI TERORA:) očigledno je da su oni izgubili svaki intečektualni komapas na zapadu i njihove akcije sve više liče na smrdljivo blato prljavog svinjca, nema tu elegancije niti poente samo copy paste.Pa kako žive kao svinje tako će i da dodju pod nož kao svinje.

 8. Velika Metla says:

  Uklanjanje ovoga NeValjnoga kao pretnje Putinu isto je kao i ukloniti miša kao pretnju slonu. Ovi zapadnjaci nesrećnici više ne znaju gde udaraju. Mada,i to je za razumeti,jer se više pljačkanje ostatka sveta od strane zapada ne može baš tako lako sprovoditi. Nervoza je vidljiva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *