ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ТРАМПА НА РАЧУН ПУТИНА: Он је вероватно умешан у…

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ТРАМПА НА РАЧУН ПУТИНА: Он је вероватно умешан у…

15 октобра 2018

Председник САД изјавио је у интервјуу америчкој телевизији ЦБС да је руски председник Владимир Путин „вероватно“ умешан у убиства и тровања противника.

У делу интервјуа који је био посвећен његовом односу са Путином, Трамп је на констатацију новинарке да „људи не разумеју зашто никада нема ниједну тешку реч за Путина“, Трамп ју је прво упитао „Ок, да ли сте спремни?“, на шта је она узвратила са „Не разумем“.

„Јесам био (оштар према Путину) – ви не знате о чему сам ја причао са Путином на састанку пре конференције за штампу“, казао је Трамп.

На тврдњу новинарке да то ипак не чини јавно, амерички председник је одговорио са „Молим?“. „Нисам? Ја сам тај који је дао Украјини офанзивно оружје и убице тенкова. То није урадио Обама. Знате шта је он слао? Слао је јастуке и ћебад. Ја сам тај – а он је тај који је дао део Украјине у којем Русија сада има ту…“ навео је Трамп.

Он је поновио да је „веома оштар према њему (Путину) лично“ и да су имали састанак у четири ока који је био „веома тежак и веома добар“.

На питање новинарке да ли се слаже са тим да је „Путин умешан у убиства и тровања“, Трамп је одговорио са „Вероватно јесте, да“. „Вероватно. У ствари, ја нисам…“, кренуо је Трамп с одговором када га је новинарка прекинула новим питањем да објасни то „вероватно“.

Трамп је рекао да „ипак не обазире много на њих (Русе)“. „То није наша земља“, казао је председник САД. На питање новинарке „зашто не би“ и констатацију да „они (Руси) то не би требало да раде“ и да је „то страшна ствар“. „Наравно да не би“, рекао је Трамп.

KOMENTARI14 коментара

 1. Lazar says:

  Спетљани дебос...

  • Miraš says:

   Ima nešto neobično u ovome. Po nekim uglednijim procenama sa zapada ako se Tramp održi nakon medjuizbora za Kongresu i Senat u SAD i ne bude moguć njegov opoziv onda je moguće da će on pokrenuti povlačenje američkih trupa iz Sirije. U tom slučaju biće odredjena i sledeća država-žrtva polje sledeće bitke jer SAD ne prave pauze u vodjenju ratova po svetu. Čak kažu da sada Francuska, Turska, V. Britanija države koje su stare kolonijalne sile i veliki su rivali u pogledu Sirije i Bliskog istoka da oni priželjkuju odlazak Trampa jer njima to znači da nastavljaju rat i svoju utakmicu u Siriji, zaigrali su se. Iz tog ugla, a u interesu Sirije i Rusije, onda ispada: laj sada koliko hoćeš i koliko god da ti je potrebno ako će to pomoći da tvoje naoružane dripce odvedeš iz Sirije. ...

 2. Deda Micko says:

  Kritikovao sam Putina vise puta, ali sad cu da ga branim jer ga napada histericni starkelja koji ne zna sta prica. Putin bi trebalo da ga izvede na medjunarodni sud da dokaze njegovu umesanost u ubistva trovanjem. No, to se nece desiti jer obojica slede cionisticku agendu, oni samo glume nekakav duboki konflikt. Putin je u tome kulturniji, dok se Tramp bacaka kao pijana zenetina.

  • Miraš says:

   Sirija je ta koja treba da ima skupljene takve dokaze i da pokrene takve postupke, a dotle nju treba i odbraniti i zaštititi i ojačati. ... Ni jedno zlo, manje ili veće, neće biti pobedjeno ako se gleda kao jako strašno i malte ne kao nepobediva bolest. Zato se i usred najvećeg zla najpre razvija psihološka odbrana koja kaže "Vrag i nije vrag nego samo je vražić". Ili "Nije to djubre nego vidim djubrence" što znači rešiću sigurno ovaj problem ma koliki da je. ... Pravilnije je reći "anglo-cionistička agenda", a zdravije je reći "agendica".

   • Deda Micko says:

    Rotsild kontrolise Kraljicu, dakle nema "anglo-cio nisticke" agende. Zna se ko je gazda, onaj ko drzi banke i stampa papire bez vrednosti, takozvani novac. To Kraljica ne moze.

    • Miraš says:

     Vaš sud je veoma subjektivan slično kao kad roditelj kaže: Moj sin je veoma dobar samo mi ga je društvo iskvarilo. Ne može se dati opravdanje za jednu milijardu najmoćnijih i najobrazovanijih na planeti na uštrb 14-18 miliona Jevreja pa kakvi god da su ovi drugi i ma koliko da su talentovani. Katolici i Rimokatolici dozvolili su sebi dosta davno da novcem mogu da plate oprost grehova ma kolike grehe da su počinili, to se nalazi u srži kulture zapadne civilizacije. Nije im takva nakaradna moć dovoljna nego kad bi imali uz sebe i nevaljalih Jevreja, Arapa, Afrikanaca, Grka, Rusa i svih ostalih redom pa da sa njima udruženi nastave pravljenje onih velikih i još većih greha. A svi oni pojedinci i čitave države koje nisu u tome zajedno sa njima tumače da su obavezno protiv njih i ti će obavezno biti predmet njihovih zločina. ... Kolika je takozvana zapadna civilizacija? EU-rupa + Severna Amerika (bez Meksika) + Аustralija i da ne uzimamo Južnu Ameriku i druge delove sveta u kojima su anglosaksonci i drugi poreklom iz Zapadne Evrope duže vreme prisutni, samo ovo je blizu jedne milijarde stanovništva. U državama zapadne civilizacije skoncentrisana je značajna moć zasnovana na ranije akumuliranim bogatstvima posebno još od osvajanja širom sveta, zatim najsavremenija znanja i veoma značajni najsavremeniji industrijski i privredni kapaciteti. Jedna milijarda najbogatijih i najmoćnijih na planeti sa svim svojim sposobnostima i dobrim i lošim sklonostima ne može se pravdati sa 14-18 miliona Jevreja što je po procenama njihov ukupan broj u celom svetu.

     • Deda Micko says:

      Tito je svojevremeno jahao celu Jugodlaviju od dvadeset miliona ljudi, dakle, samo jedan covek. Ako se primeni princip broja i kvantiteta, onda je to naprosto nemoguce, a videli smo da je bilo moguce. Malo poznajes istoriju bankarstva, tajnih drustava, spijunaze. Ne vidim da poznajes istoriju cionizma (makar da si procitao Kozinova i Platonova, ali kada kad svakoga dana pises eseje od po dva metra). Drzis se zdravorazumskog i ociglednog i ne grebes ispod povrsine, zato i ne razumes.

    • Miraš says:

     Novu Veliku igru igraju SAD, V.B. i ostali, a s druge strane su Rusija i Kina. Odnosi se na prostor Bliskog istoka i Srednje Azije, ali za razliku od Velike igre iz celog XIX veka kada su glavni geopolitički rivali bili Rusija i V. Britanija sada nije u pitanju samo kontrola fizičkih prostora, nego i unosni ugovori, samo kontrola važnih puteva gasovoda i nafotvoda i maršruta tankera, kontrola nafte, uopšte važne saobraćajnice, proizvodnja i trgovina narkoticima, rudna i mineralna blaga. U to spada i američko prisutvo na Bliskom istoku i u Avganistanu i sva njihova nastojanja da se pribiliže zemljama kao što su Kazahstan, Azerbejdžan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Kirgistan (bivše sovjetske republike). Političari iz SAD to ostvarivanje američkog dominantnog prisustva u Centralnoj Aziji smatraju veoma važnom politikom za SAD za ceo 21 vek. Izrael je sitan igrač pored tako ustremljenih mnogo većih država sa mnogo većim apetitima.

 3. Za Srbiju says:

  Jedino nije strašno što Sjedinjene Terorističke Države rade.

 4. Gonzales says:

  Ne znam šta više frapira, njena podmuklost ili njegova elokvencija...

 5. Barakuda says:

  Novinari više nisu izvor informacija, nego provokatori i izvor dezinformacija, a neki su se čak proslavili za vrijeme rata na prostorima bivše YU !

 6. Miraš says:

  Tramp vodi ovakve razgovore zbog predstojećih izbora u SAD u novembru te nastoji da što više potkuje Demokratsku stranku. Izgleda da se udvara rusomrzačkom delu američke publike. U suštini nema velike razlike izmedju Obame i Trampa kada je u pitanju šteta za mir u Ukrajini, u Siriji, itd. To je proces koji teče, a predsednik sadašnji ili prethodni su kao balvani koje takva jaka voda nosi. Obama da je znao šta će se desiti na Krimu više bi se potrudio da to spreči ali najverovatnije ne bi uspeo. Tramp da je bio tada predsednik isto ne bi uspeo to da spreči. "Posle bitke svi generali pametni". Ovakve polemike su baš smešne iz našeg ugla jer podsećaju na polemike izmedju Vučića i njegovih prethodnika. Smešno je da i u moćnoj Americi jasno se vidi jad poput našeg. Svako u svoje vreme i korak po korak doprineli su ukupnom sve lošijem stanju. Slično je kao kad bi se u porodici svadjali ko je više doprineo raskućavanju kuće, a svi su samo na tome radili.

 7. DUSKO says:

  STO TO NIJE OBJAVIO ODMAH POSLE SASTANKA SA PUTINOM STA MU JE REKAO U LICE ! LAZE U PITANJU JE OPSTANAK NA VLASTI !!!

 8. Milan says:

  Да ли неко зна шта на енглеском значи трамп.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u