Тешки ударци за украјинску војску у последња 24 сата

Teški udarci za ukrajinsku vojsku u poslednja 24 sata

12 januara 2015

Ukraine army 23453Za poslednjih 24 časa ustanici samoproglašene Donjecke narodne republike uništili su 40 vatrenih tačaka, odakle su ukrajinske snage bezbednosti otvarale vatru na Donjeck, saopštio je novinarima šef DNR Aleksandar Zaharčenko.

U decembru je stupilo na snagu primirje u Donbasu. Ipak, periodično, sukobljene strane optužuju jedni druge za njegovo kršenje.

Predstavnik Ministarstva odbrane DNR saopštio je RIA Novostima da je ukrajinska artiljerija 82 puta prekršila primirje za poslednja 24 časa. Među civilima ima poginulih i ranjenih.

RAZBIJENA UPORIŠTA HUNTE

Širom Donbasa se opet pucalo. „Radili” su u teška artiljerija i moćni višecevni raketni bacači „Uragan” i „Smerč”.

Njima su Ukrajinci punih šest sati „orali” po Gorlovki. A potom pokušali da u nju uđu sa pešadijom i tenkovima, ali bisu prošli.

Najžešće i najneizvesnije bilo je oko Bahmutke i naselja Donjeckij. Ukrajinska armija i nacionalna garda izgubile su pet tenkova i imale do 200 izbačenih iz stroja. Pretežno ranjenih.

Armija Luganske republike imala je u ovim borbama 12 poginulih i 20 ranjenih.

Bilo je vruće i u Donjecku i oko njega. Ukrajinci su koristili i zapaljive projektile koje su ispaljivali sa svojih pozicija oko Avdejevke.

Nastavili su takođe da dovlače prema Donjecku nove artiljerijske sisteme i oklopnu tehnikuiz Kramatroska i Kurahova.

Borbe srednjeg intenziteta vođene su i oko Nikišina.

Artiljerijski dueli vođeni su i oko Slavjanoserbska u kojem je posle ukrajinskog napada višecevnim raketnim bacačem „Grad” izbio veliki požar.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *