Тесла међу напредњацима

Tesla među naprednjacima

12 juna 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je u prvu zvaničnu i svakako istorijsku posetu urnu Nikole Tesle, zabrinut zbog nedavnih dešavanja u muzeju pomenutog naučnika, odnosno, održavanja famoznih satnističkih rituala nad urnom.

– Preuzimam svu odgovornost za sudbinu urne! Tesla, tišina tamo, ništa meni tu nije smešno i isključi taj mobilni, bre! A, nije mobilni već transformator?! Nema veze- isključi i njega- napomenuo je premijer na početku razgovora, istakavši da je briga za svakog građanina Srbije njegov prioritet, bio on u urni ili ne, uz obećanje Nikoli Tesli da će mu do kraja godine biti povećana penzija, a da će već početkom naredne biti pronađen strateški partner za privatizaciju urne, što je izuzetno obradovalo slavnog naučnika koji je iskoristio priliku da potpiše pristupnicu i učlani se u Srpsku naprednu stranku kao simbolični znak podrške premijeru.

– Ne bih da prejudiciram i upirem prstom u nekog, ali Muzej Nikole Tesle nalazi se u neposrednoj blizini sedišta Demokratske stranke, što može i ne mora biti odgovor na pitanje: „Kakvi se to satanisti okupljaju kraj urne“?! Ne optužujem, samo konstatujem! Imamo nekoliko očevidaca koji tvrde da je osoba nalik Draganu Šutanvcu držala „lopovske“ osobi nalik Bojanu Pajtiću koja je kroz prozor muzeja ušla u njega, otključalat vrata i šapatom pozvala ostale: „Ajmo, Vlada u senci, nema nikog, požurite! Mićune, jesi li poneo kredu za pentagram i onu kapu s rogovima? Šule, gde su sveće, bre?! Ne može baterijska lampa, some, moraju sveće! Kako to misliš „Borko istrošio sve pišući novi program u potaji, noći u špajizu“! Kakav, bre, novi program kad smo jedinstveni ko Boro i Ramiz“- ekskluzivno je premijer otkrio nekoliko detalja iz istrage kojom rukovodi lično ministar Stefanović dr. Nebojša.

– Tačno je, Nebojšica vodi istragu ali i rukovodi poterom za satanom, koja se već nalazi u obruču i svakog trenutka očekujemo njenu predaju, odnosno, hapšenje! Evo, isgovoriću ponovo ime koje niko u Srbiji pre mene nije smeo da izgovori, a svi su odlično znali čime se bavi: Satana! Biće uhapšen, biće procesuiran, biće mu zaplenjena sva imovina koju poseduje na svoje ime u paklu i ostalim adresama, biće možda pušten uz nanogicu, ali više neće biti jači od države!

Gospodine Tesla u urni, građani Srbije- budite spokojni, više nema zaštićenih i povlašćenih! Čučkoviću, guraj prste u šteker, zašto smo te primili u stranku, bre…- praćen gromoglasnim aplauzom i skandiranjem spontano okupljenih građana koji nisu članovi stranke već samo nose majce SNS-a, Aleksandar Vučić je izvojevao još jednu istorijsku pobedu nad svetskom silom i nepravdom, dok je Milan sČučković pod naponom dokazao teoriju da su naprednjaci jedini istinski naslednici genijalnosti i vizionarstva Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Mihajla Pupina, vidovite Zorke, Alana Čumaka i one babe što je onom mašću protiv bubuljica svog unuka spas’la, a onda ga i ožen’la!

– Neizmerno sam zahvalan gospodinu Vučiću, čoveku koji bi sasvim sigurno izmislio naizmeničnu struju mnogo pre mene, takozvanu „vazduplohovno- naprednjačku“, pa samim tim danas ne bi morala da poskupljuje, za šta prihvatam svu odgovornost! Raduje me što ću ubuduće biti deo njegovog tima i što ću stajati na njegovom radnom stolu! Uzgred, pozivam sve da poslušaju apel premijer i letuju u Srbiji, ja svakako hoću…- kratko se, na samo kraju, obratila i urna, iz koje su dugo zatim odzvanjali čuveni stihovi naprednjačke Desanka Maksimović Maksime: „On je naš, jes, jes, srpski Eliot Nes, Nes“…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zapadnjak says:

    A meni se čini Medenice da ti imaš toliko toga protiv SNS-a da si od toga i očelavio,a nebi trebao,nema frke doći će žuti opet jednog dana da dovrše posao,naprednjaci im sada dođu kao džak za treniranje,postavlja se samo pitanje koliko udaraca i kakvih taj džak može da podnese,i jes,jes,jes Srpski demokratori stiči će na belom konju i doneti tako dugo očekivano blagostanje,nemoj biti nervozan i tužan,opet ćeš ti i drugovi paliti skupštinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *