ТЕСЛА „НА КРАЈУ СВЕТА“: Изложба о генију на крајњем југу Аргентине

TESLA „NA KRAJU SVETA“: Izložba o geniju na krajnjem jugu Argentine

7 novembra 2018

Ambasada Srbije u Buenos Airesu je u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu i Fondacijom „Telefonika“ organizovalo je izložbu “Nikola Tesla, pronalazač 21. veka” u glavnom gradu Ognjene zemlje, Ušuajiu.

Ova izložba je posebna po tome što se organizuje na najjužnijoj naseljenoj tački Argentine, pod pokroviteljstvom Vlade pokrajine Ognjena zemlja i Ministarstva obrazovanja u „Kući kulture“.

Ovo je četvrta po redu izložba, nakon tri velike izložbe u protekle dve godine koje su organizovane u Buenos Airesu, Kordobi i Tukumanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izložba govori o Teslinom životu od rođenja do smrti i nudi putovanje kroz prostor i vreme u kojem je Tesla živeo, ističući najvažnije pronalaske i njegov doprinos nauci. Izložba koristi moderne tehnologije koje privlače pažnju posmatrača.

Ovu, kao i druge do sada organizovane izložbe, prati niz paralelnih aktivnosti: predavanja, radionica i seminara, te će i ovom prilikom pod motom „Buđenjem ideja, budi se budućnost“, za obrazovne ustanove, istaživače i sve zanteresovane biti organizovane radionice koje privlače, pre svega, mlade.

Nizom izložbi i svih paralelnih aktivnosti učinjen je veliki iskorak u upoznavanju ovog dela sveta sa likom i delom Nikole Tesle koji je nesporno prepoznat i prihvaćen kao naš najveći pronalazač i naučnik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *