TESNO: Beograd ima još 6.700 slobodnih grobnih mesta

TESNO: Beograd ima još 6.700 slobodnih grobnih mesta

1 децембра 2014

NA četiri beogradska groblja, Lešću, Orlovači, Zbegu i Novoj Bežaniji obezbeđeno je novih 6.700 grobnih mesta. Najviše slobodnih mesta 4.500 je na Orlovači, a prema dosadašnjem godišnjem proseku priminulih koji se sahranjuju na ovom groblju – u naredne tri godine to bi trebalo da zadovolji potrebe. Zbeg, Lešće i Nova Bežanija moći će da prime pokojnike samo do kraja 2015. godine, najavljuju iz JP „Pogrebne usluge“.

groblje3556Beograd muči muku već godinama sa manjkom grobnih mesta. Mnoga groblja popunila su svoje kapacitete i zatvorila kapije zbog manjka prostora, a na nekima je proširivanje tek u dugoročnim planovima. Od deset grobalja na teritoriji Beograda, samo četiri su otvorena za sahranjivanje. Međutim, u planu je dalje širenje prostora već postojećih grobalja kako se ne bi dozvolilo da se ostane bez slobodnih grobova. Razloga za veću brigu još, na sreću, nema.

– U planu je realizacija projekta izgradnje dela kompleksa groblja Lešće, a postoje i dugoročni planovi za proširenje groblja Nova Bežanija i Banjičkog groblja – najavljuju iz JP „Pogrebne usluge“. – Pored pomenutih grobalja koja su otvorena za sahranjivanje, u našoj nadležnosti su ona u kojima se vrše sahrane u već postojeća grobna mesta, takozvane porodične sahrane, i to na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju.

 

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u