Testovi za maturu prodavani na ulici za 9.000 dinara

Testovi za maturu prodavani na ulici za 9.000 dinara

18 јуна 2013

DInariIako se danima pričalo o pojačanim merama sigurnosti kako se ne bi ponovile zloupotrebe od prošle godine, kada je mala matura zbog prodaje testova zamalo ponovljena, testovi su ipak procureli. U slobodnoj prodaji, testovi su se na ulicama Beograda prodavali su se za 9.000 dinara, tvrde “Naše novine“.

Oko 70.000 đaka osmaka juče je polagalo maturu iz maternjeg jezika, a danas treba dase iskažu na testu iz matematike. Ipak, određen broj budućnih srednjoškolaca imao je “olakšavajuću okolnost, jer su testovi dospeli u njihove ruke pre mature.

Testovi su štampani u “Službenom glasniku”, a pod policijskom pratnjom su dopremljeni na predviđene punktove, odakle su ih preuzimali direktori škola.

Do ovih saznanja došle su Naše novine nakon nekoliko poziva iz beogradskih osnovnih škola, kao i poziva roditelja čija su deca pronašla na ulicama ove testove i zatražila im novac da ih kupe.

Vest o prodaji testova odmah se pročula u provestnim krugovima, pa je većina nastavnika, kako objašnjava sagovornik “Naših novina“, juče išla u “inspekciju” i najnormalnije kupila testove iz matematike koja se polaže danas.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u