ТЕЖАK СKАНДАЛ У БЕЧУ: Прекинуто излагање представница организације „28. јун“, ГОВОРИЛЕ О ХУМАНИТАРНОЈ KАТАСТРОФИ НА KОСМЕТУ!

TEŽAK SKANDAL U BEČU: Prekinuto izlaganje predstavnica organizacije „28. jun“, GOVORILE O HUMANITARNOJ KATASTROFI NA KOSMETU!

10 decembra 2018

Govor dve predstavnice humanitarne organizacije „28. jun“ u Kancelariji Ujedinjenih Nacija za nasilje i drogu u Beču bio je prekinut.

To se dogodilo nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji.

Tamara Pavlović i Mia Milanović su, u ime te organizacije Srba iz dijaspore, bile najavljene kao govornici na sastanku Komisije UN za sprečavanje kriminala i uspostavljanje pravde.Nakon nekoliko odlaganja, Mia Milanović je uspela da održi govor uz česte prekide predsedavajućeg, navodi se u saopštenju „28. juna“.

Nakon toga, Tamari Pavlović mikrofon je bio potpuno isključen posle prvog minuta njenog govora, kada je krenula da govori o nepravdi prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pošto je kratko spominula Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN koja garantuje granice Kosova i Metohije kao dela Republike Srbije, Pavlovićeva je nastavila:

– Do danas niko od kosovskih Albanaca nije krivično odgovarao zbog sramotnog uništavanja srpskih kulturnih i duhovnih identiteta, ubijanja srpske dece, žena i muškaraca, uključujući i Olivera Ivanovića, a kao rezultat ovih zločina, položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji je sve gori i gori.

Jedva je uspela da izgovori poslednju rečenicu pre nego što je kamera prestala da je snima, a njen mikrofon isključen od strane predsedavajućeg.

S druge strane, Milanovićeva je uspela da izgovori nekoliko ključnih stvari:

– Danas bih volela da usmerim vašu pažnju humanitarnoj katastrofi na Kosovu i Metohiji koja se upravo događa. Na administrativnom prelazu između Srbije i Kosova i Metohije, carine su podignute na 100 odsto. Ovo znači da su prekinute sve neophodne pošiljke bolnicama i narodnim kuhinjama, i uskoro će zalihe potpuno nestati.

Ona je završila svoj govor tako što je upozorila komisiju da se situacija na Kosovu i Metohiji brzo pretvara u „bastion droge i kriminala“, kao i da čak u ratnom stanju „neophodna humanitarna pomoć može slobodnije da prolazi nego na Kosovu danas.“

Prošle nedelje, članovi „28. juna“ su dostavili govor forumu saveta za ljudska prava UN u Ženevi o kršenju ljudskih prava koje trpe Srbi na Kosovu i Metohiji.

Nakon govora dostavljena je peticija sa 150.000 potpisa koja poziva na zaštitu srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji predsedniku foruma.

Pored pokušaja da se ućutka, organizacija je danas izjavila da će „nastaviti da koristi svoj specijalni konsultativni status u Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija da bi govorila o humanitarnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.“

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    A stta razili tamo? Jos veruju u zapadno postenje. E ako veruju, njihov problem.

    • Dani says:

      NEKO MORA DA SVE TO(o desavanjima na KOSMETU) KAZE GLASNO I JASNO,da se ponavlja milion,milion puta,jer takozvana SRBska vlast cuti kao da su nemi.Ove dve nase zlatne SRBkinje(hvala Gospodu) mogu to negde i da kazu za razliku od nas ostalih,u to ime ,a siguran sam i u ime ostalih SRBa imaju maksimalnu podrsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *