ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИЧКЕ ПЛАЋЕНИКЕ ШИРОМ СВЕТА, А И У СРБИЈИ: Укидају се…

TEŽAK UDARAC ZA AMERIČKE PLAĆENIKE ŠIROM SVETA, A I U SRBIJI: Ukidaju se…

19 marta 2019

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa podnela je nacrt budžeta za 2020. godinu koji predviđa smanjenje sredstava za inostrane programe za 22 procenta, uključujući i ukidanje tri servisa Radija Slobodna Evropa (RSE), javio je RSE.

Kako se navodi, sažetak predloga budžeta objavljen je u ponedeljak na sajtu Agencije za globalne medije SAD koja je zadužena za nadzor rada Radija Slobodna Evropa, Glasa Amerike, Radija Slobodna Azija i drugih emitera.Prema tom predlogu, budžet RSE trebalo bi da bude smanjen sa 124 miliona dolara koliko je iznosio u 2019. godini na

87 miliona u 2020. smanjenje predviđa sveobuhvatne mere štednje, uključujući ukidanje Gruzijskog, Tatar-Baškirskog i Severno-kavkaskog servisa tokom fiskalne 2020. godine.

Predlogom budžeta predviđena je i redukcija u okviru Balkanskog servisa „obustavljanjem operacija u Crnoj Gori i Makedoniji“.

Vršilac dužnosti predsednice RSE Dejzi Sindelar rekla je da je tokom protekle godine programe tog medija pratilo 34 miliona širom sveta putem interneta, televizije i radija – što je 30 procenata više u odnosu na prethodnu godinu.

„Ovo je dokaz rastuće potrebe publike za objektivnim novinarstvom u Rusiji, Iranu, Pakistanu i drugim zemljama za koje RSE emituje program“, rekla je Dejzi Sindelar.

Predlogom budžeta za 2020. godinu predviđeno je manje sredstava i za Glas Amerike, Radio Slobodna Azija i druge emitere Agencije za globalne medije SAD.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. Soja says:

  Pa gde ce sad da gostuju i balave domaci izdajnici i strani placenici?

  • E.Lirsch says:

   Platice nas podrepas smrdljivi iz budzeta. Narod ce placati sopstvene izgdajnike i one koji rade protiv narodnog interesa.

   • uf says:

    To vec odavno narod placa.

 2. pravda says:

  TO RUSIJO

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pa ko to uopšte sluša/gleda???

  • Velika Metla says:

   Živ,niko iole normalan,pa video Kramp da to samo odnosi pare,a rezultati duplo-golo!

 4. Velika Metla says:

  Auuuuuu.....,moraće Milićka da mnoooogo više ši-pu nego do sada,jer zarada će biti neuporedivo manja! No neka joj se pridruže Liht,BiSERko,Gadnić pa će joj biti lakše! Istina,ove naknadno nabrojane moraće prvo proteze od zuba da izvade,za svaki slučaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *