ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИЧКУ ВОЈСКУ: Последња тестирања америчких хиперсоничних ракета била неуспешна

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИЧКУ ВОЈСКУ: Последња тестирања америчких хиперсоничних ракета била неуспешна

29 марта 2023

НАЈНОВИЈА америчка тестирања хиперсоничног оружја нису била успешна.

Ово је признао министар Ратног ваздухопловства САД Френк Кендал, на саслушању у Представничкогм (доњем) дому америчког Конгреса.„Нису била успешна. Нисмо добили резултате које смо желели од ове провере“, био је кратак Кендал.

Портал Defence News је 24. марта објавио да је америчко ваздухопловство 13. марта извело пробно лансирање прототипа хиперсоничне крстареће ракете ваздух-земља Air Launched Rapid Responce Weapon (AGM-183A ARRW).

To je било друго лансирање борбеног прототипа ARRW, а било је – како је саопштено – фокусирано на „свеобухватне карактеристике оружја“.

Члан Представничког дома Конгреса САД Даг Ламборн рекао је да Вашингтон мора повећати улагања у хиперсонично наоружање јер је Америка на том плану „значајно инфериорна у односу на Кину“.

Додао је да НР Кина намерава да произведе можда и хиљаде хиперсоничних ракета, док САД немају такву „одрживу офанзивну способност“.

Нагласио је да тренутно ниједна земља нема заштиту од те категорије оружја.

Претходно је Пол Фрајстлер, специјалиста за науку и технологију обавештајне агенције Министарства одбране САД, рекао да је Русија једина земља која реално располаже стратешким хиперсоничним системим.

(Факти)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u