ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА АМЕРИКУ! Умрло онолико колико и у ратовима у Кореји, Авганистану, Ираку, Вијетнаму! БОРБА ЗА ГОЛИ ОПСТАНАК!

TEŽAK UDARAC ZA AMERIKU! Umrlo onoliko koliko i u ratovima u Koreji, Avganistanu, Iraku, Vijetnamu! BORBA ZA GOLI OPSTANAK!

28 maja 2020

Broj umrlih od virusa korona u SAD premašio je 100.000 za manje od četiri meseca, što je najviše u svetu, a 1,69 miliona zaraženih u ovoj zemlji čini oko 30 odsto globalnih infekcija, navodi se u novim podacima.

Prvi slučaj zaraze u SAD registrovan je u državi Vašington 21. januara.Ukupan broj umrlih u SAD je 100.276, saopštio je Univerzitet „Džons Hopkins“ u Merilendu, koji vodi evidenciju o pandemiji.

Dopisnik Bi Bi Sija javio je da je to skoro isto kao broj američkih vojnika koji su poginuli u Koreji, Vijetnamu, Iraku i Avganistanu tokom prethodne 44 godine.

Prema broju umrlih u odnosu na broj stanovnika, SAD su na devetoj poziciji, iza zemalja poput Belgije, Velike Britanije, Francuske i Irske, navodi Univerzitet.

U svetu je zabilježeno 5,6 miliona slučajeva zaraze novim virusom korona, a umrle su 354.983 osobe.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. Milutin says:

  A koliko su Amerikanci u tim ratovima ubili Koreanaca, Iračana, Avganistanaca, Vijetnamejaca. Ta ravnoteža je vidljiva u amerikanci a koji žive ispod mostova, bez budućnosti, zavisnicima od narkotika, bez budućnosti, zavisnicima od medijskog zuluma, bez budućnosti, od gubljenja interesa duboke države kao Amerike koja je (bila) udarna vojna pesnica. Amerikanaca bez budućnosti.

 2. padre says:

  Ptreživet će oni to, ipak je to puno manje od onog,kad su se pokokali međusobno!

 3. Miraš says:

  Ovo je medijska buka zbog predstojećih izbora u SAD. Nisu napisali koliko Amerikanaca godišnje umre od gripa, a ni od raznih drugih bolesti. Koliko je njihovih vojnika po povratku kući iz raznih ratova ostalo prepušteno samo sebi bez odgovarajuće društvene brige? Ma smešno da je covid-19 najveći zdravstveni problem SAD u zadnjih nekoliko decenija.

  • Miraš says:

   Sem ko će biti pobednik na izborima hteli bi da vakcinisanje bude obavezno.

   • Cp6a says:

    Vakcinisanje je sića. Svaka država bi to platika da ne trepne. Ali ovoliki troškovi stajanja privrede u svakoj zemlji, koji se mere hiljadama milijardi, platiće se ili iz rezervi, ili zaduživanjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *