ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА НАТО! Бугарски војници одбили да пуцају у мете које су им „личиле на Русе”

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА НАТО! Бугарски војници одбили да пуцају у мете које су им „личиле на Русе”

27 августа 2017

Нема баш у НАТО идиле коју алијанса „продаје” о себи.

Открило се да је на вежби њених снага за брзе интервенције Noble Jump, која је одржана у Румунији, дошло до својеврсног скандала. А није ни случајан ни мали, колико год тако на први поглед изгледао.

Бугарски војнички контигент – заједно са својим официрима – категорички је одбио да пуца на мете  које су „личиле на руске војнике”!

Бугаре су покушали да убеде: да им се само чини да мете „личе на Русе”. Објашњавали су им да су мете прављене од рекламних паноа и да, напросто, оно што је на њима било није префарбано.

Ово би подразумевало да су на паноима били приказани руски војници. А шта ће они на НАТО паноима – и није тако тешко замислити.

Било како било, Бугари су све одслушали и одбили да пауцају у мете „са ознакама које су личиле на руске”.

То је присилило руководство вежбе да – после консултација и са Бриселом –  префарба мете. Чак и да се извини припадницима бугарског контигента.

Питања овог типа нису баш сасвим коректна, па ипак: шта мислите – да ли би се „пуцању у Русе”, да су се нашли на месту Бугара, успротивили војници Црне Горе?

(Fakti)

KOMENTARI5 коментара

 1. milos says:

  Trac ili istina ? Cenim da milovim i vucicevim perjanicama to ne bi smetalo ...

 2. Trifun says:

  Pozivam Bugarski narod, Rumunski i Ceski narod na zbacivanje okuparskih NATO rezima! nema nazad.

 3. Cale says:

  Znaju kako su prosli zadnji put od Rusa kad su bili na suprotnoj strani,e moj bato Bugari su to.

 4. Nostalgicar says:

  Vojnici Crne Gore ili Hrvatske ne da bi odbili pucati na takve mete nego bi se vraški potrudili, dali bi 200% od sebe da bi se što bolje uguzili USA gazdama koji bi ih tada potapsali po glavi u Benny Hill stilu

 5. Prva linija says:

  trebali su da im okrenu mete kontra, navikli su oni da pucaju u ledja, da nije bilo izdaje bugara juzni tok bi vec danas bio u funkciji a ruska vojska garant protoka gasa i drugacije bi se price pricale u ovim krajevima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u