ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА НАТО! Бугарски војници одбили да пуцају у мете које су им „личиле на Русе”

TEŽAK UDARAC ZA NATO! Bugarski vojnici odbili da pucaju u mete koje su im „ličile na Ruse”

27 avgusta 2017

Nema baš u NATO idile koju alijansa „prodaje” o sebi.

Otkrilo se da je na vežbi njenih snaga za brze intervencije Noble Jump, koja je održana u Rumuniji, došlo do svojevrsnog skandala. A nije ni slučajan ni mali, koliko god tako na prvi pogled izgledao.

Bugarski vojnički kontigent – zajedno sa svojim oficirima – kategorički je odbio da puca na mete  koje su „ličile na ruske vojnike”!

Bugare su pokušali da ubede: da im se samo čini da mete „liče na Ruse”. Objašnjavali su im da su mete pravljene od reklamnih panoa i da, naprosto, ono što je na njima bilo nije prefarbano.

Ovo bi podrazumevalo da su na panoima bili prikazani ruski vojnici. A šta će oni na NATO panoima – i nije tako teško zamisliti.

Bilo kako bilo, Bugari su sve odslušali i odbili da paucaju u mete „sa oznakama koje su ličile na ruske”.

To je prisililo rukovodstvo vežbe da – posle konsultacija i sa Briselom –  prefarba mete. Čak i da se izvini pripadnicima bugarskog kontigenta.

Pitanja ovog tipa nisu baš sasvim korektna, pa ipak: šta mislite – da li bi se „pucanju u Ruse”, da su se našli na mestu Bugara, usprotivili vojnici Crne Gore?

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. milos says:

  Trac ili istina ? Cenim da milovim i vucicevim perjanicama to ne bi smetalo ...

 2. Trifun says:

  Pozivam Bugarski narod, Rumunski i Ceski narod na zbacivanje okuparskih NATO rezima! nema nazad.

 3. Cale says:

  Znaju kako su prosli zadnji put od Rusa kad su bili na suprotnoj strani,e moj bato Bugari su to.

 4. Nostalgicar says:

  Vojnici Crne Gore ili Hrvatske ne da bi odbili pucati na takve mete nego bi se vraški potrudili, dali bi 200% od sebe da bi se što bolje uguzili USA gazdama koji bi ih tada potapsali po glavi u Benny Hill stilu

 5. Prva linija says:

  trebali su da im okrenu mete kontra, navikli su oni da pucaju u ledja, da nije bilo izdaje bugara juzni tok bi vec danas bio u funkciji a ruska vojska garant protoka gasa i drugacije bi se price pricale u ovim krajevima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *