ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ШИПТАРЕ: Шпанци понизили Тачија и Харадинаја

TEŽAK UDARAC ZA ŠIPTARE: Španci ponizili Tačija i Haradinaja

30 oktobra 2017

Španski ambasador u NATO-u ignorisao je jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova u bazi KFOR-a u Dragodanu, u Prištini, prenose prištinski mediji.

Ramuš Haradinaj je u petak odbio sastanak sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler, a potom i da učestvuje na zajedničkoj konferenciji sa visokim zvaničnicima NATO-a, u štabu KFOR-a u Prištini.

To se dogodilo nakon što kosovski premijer nije prihvatio uslove koje je nametnuo španski ambasador u Severnoatlantskom savezu.

Do toga je došlo nakon što je španski ambasador u NATO-u zatražio od predstavnika takozvane kosovske države da se na sastanku ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju. On je zatražio da se Ramuš Haradinaj ne predstavlja kao premijer.

Izvori „Ekspresa“ naveli su da je Haradinaj nakon pregovora sa učesnicima delegacije odbio da prisustvuje sastanku.

Gotemelerova se u petak sastala sa Hašimom Tačijem, dok su samo dva ambasadora — američki i britanski — došli na sastanak sa Tačijem i Haradinajem u zgradi kosovskih institucija.

Rouz Gotemeler se kosovskim zvaničnicima obraćala samo ličnim imenima, bez pominjanja pozicija, vodeći računa da ništa ne prejudicira o državnosti Kosova.

Ta pozicija NATO-a je posledica nepriznavanja Kosova od strane četiri države–članice, od ukupno 29 zemalja u vojnom savezu.

(rs.sputniknews)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *