ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ – ЈОХАНЕС ХАН САОПШТИО: „Косово није једини услов”

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU – JOHANES HAN SAOPŠTIO: „Kosovo nije jedini uslov”

22 oktobra 2018

Rešenje u vezi s Kosovom nije jedini preduslov na putu Srbije ka EU. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja, rekao je evropski komesar Johanes Han.

„To što Evropska unija mora da bude jača i čvršća pre nego što bude mogla da se proširi ni na koji način ne ugrožava naš rad sa zemljama kandidatima na njihovoj spremnosti da postanu članice“, rekao je evropski komesar Johanes Han za Novosti.Upitan o tome kakve su šanse Srbije da postane članica do 2025. godine, Han je odgovorio da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u više navrata jasno stavio do znanja da nijedna nova država članica ne može da pristupi EU bez rešavanja otvorenih bilateralnih pitanja.

„Za Srbiju to znači da je potrebno da zaključi i trajno primeni pravno obavezujući sporazum sa Prištinom. Ali, dozvolite mi da izjasnim još jednu stvar. Izgleda da mnogi, uključujući i političare, imaju utisak da je rešenje u vezi s Kosovom jedini preduslov na putu Srbije ka EU. To nije slučaj. Sprovođenje reformi u oblasti vladavine prava, osnovnih prava i dobrog upravljanja ostaje u srži procesa proširenja“, rekao je Han.

Han nije odgovorio na pitanje kada očekuje konačni dogovor Beograda i Prištine, niti na pitanje o eventualnoj promeni granica, rekavši da EU ne spekuliše o mogućim elementima konačnog pravno obavezujućeg sporazuma.

Istakao je, ipak, da EU u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine, a da konačni dogovor podrazumeva izvodljivo, održivo i realno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i pravnim tekovinama EU.

„Bilo koji sporazum mora da bude specifičan i krojen po meri, da ne stvara presedan i da doprinosi regionalnoj stabilnosti i putu regiona u EU“, rekao je Han.

KOMENTARI15 komentara

 1. Barakuda says:

  Dokle više Srbija ima strpljenja i zašto uopšte više čak i na crvenom tepihu želi tu prokletu EU ???

 2. Deda Micko says:

  Koji je ovaj neobrijan tip, pa moj ga deda ne pustio ni u avliju. Idi begaj, pedifilcino evropska.

  • Miodrag tomić Stublindski says:

   Johanes Han je satanista i pedofil a Evropska unija Četvrti evroatlanski fašistički rajh Logor za radno roblje Pravoslavna i Svetosavska Srbija nikada neće ući u tu zločinačku jezuitsku, pedersko satanističu, zlikovačku zajednicu čija je okosnoca zločinački NATO i bolesniimperijalizam iz čijig centara "trilaterale" "Bilderberg kluba, "Masonerije" počinju najkrvaviji ratovi, pogromi, uništanja. U Evropskoj uniji Srbija nema prijatelje ni saveznike već podobljivače i neprijatelje, počev od najgenocidnijih Engleza pa preno naci-fašista Nemaca MI TAMO UĆI NEĆEMO NIKADA Mi smo slobodoljubiv pošten i radan narod nama ne trebaju zlikovci za vođe Mi ćemo se i naših otarasiti jer su vaše sluge prodali szu se vama za šaku dolara i poklanjaju vam komad po komad zemlje Srbije

 3. Joe Strummer says:

  Ništa novo nije rekao, nema kraja uslovljavanjima, dole eu, dole nato!

 4. Kulak says:

  Ma neće suza na oko što nećemo u EU.

 5. trikornjanin says:

  Moje je mišljenje da Srbiji zaista ne "liči" da ikada budu deo ovako glupih i primitivnih naroda kao što je nacistička zamisao Hitlera ili EU. Za takav nakaradan život nisu se borili ni naši protiv turaka, ni protiv bugara, , ni švabova a ni maša braća se za tako nešto nisu borila u NATo agresiji. Ako se jednoga dana opamete možda i razmislimo o nekom približavanju tim narodima. Za sada se ponašaju ovako jer u Srbiji još mnoge stvari mogu jeftino da kupuju: plitičare, izdajnike i ostali ološ , ali dolaze druga, bolja vremena - pravdu niko nije nikada pobedio. Srbijo, jači si od Evrope jer nisi toliko pokvarena.

 6. opet ja says:

  Ma odlično, i onako nam EU ne treba.

 7. Velika Metla says:

  EVO KAKO JE MAJKL KEJN IZAZVAO BURU: EU vladaju fašisti ! Pametnom dovoljno!

 8. Cetnik says:

  Ovo nije udarac za Srbiju nego za evropajace i izdajnike olose.

 9. Kolja says:

  Han traži da se preda i Sandžak.

 10. petrovgrad says:

  Za mene EU nepostoji, kakva evropska zajednica. Šta imamo mi da tražimo u džamahiriuju, kad će sve to da postane muslimanija. Imamo mi alternativu brale pravac Rasija.

 11. Budi Bog s nama says:

  Ma ne, čovek pravo kaže: "Kosovo nije Uslov", jer "Kosovo je Srbija." A da naši političari pojma nemaju, to je tačno, i nema vladavine prava jer ko će i šta da zida kad su temelji krivi.

 12. rade says:

  izvukli ga iz Austrije bio je generalni direktor NOVOMATIK FIRME koja proizvodi kazino opremu tj poker automate rulete itd i najvece kladionice ADMIRAL inace je Nemac rodom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *