ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ У УН: Четири земље све стопирале

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU U UN: Četiri zemlje sve stopirale

4 februara 2019

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da prvi put u Savetu bezbednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog meseca predlaže predsedavajući, što je, ocenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

Još je neizvesno da li će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 7. februara raspravljati o Kosovu, jer su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska bile žestoko protiv toga da se redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu i Metohiji nađe na dnevnom redu sednice, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.Dačić je na konferenciji za novinare rekao da prvi put u Savetu bezbednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog meseca predlaže predsedavajući, što je, ocenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

On je objasnio da je sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o redovnom izveštaju o KiM zakazana za 7. februar, ali da nije izvesno da li će na njoj biti reči o Kosovu, jer će se verovatno tek tog dana usvajati dnevni red.

– Teško da možemo da skupimo devet glasova da to bude na dnevnom redu, jer tu nema veta. Ali ne mogu ni oni da skupe devet glasova da ne bude – rekao je Dačić.

On je pozvao međunarodnu zajednicu na dogovor ističući da se, ako u trenutku kada je dijalog blokiran neko kaže da nema potrebe da se razgovara o Kosovo, može očekivati da KiM više nikad neće biti na dnevnom redu, prenosi Tanjug.

– Sutra moram u Vašington na konferenciju, odatle u Njujork, jer je sednica zakazana 7. februara. Nije izvesno da li će da bude, verovatno će da dođu i kažu otvaramo sednicu, ko je za usvajanje dnevnog reda i može da se desi da dođemo tamo, a da oni ne usvoje dnevni red, to je neozbiljno za organizaciju koja pretenduje da vodi svet – rekao je Dačić.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Koliko me sećanje služi,ispravite me ako grešim,svi ovi su veliki prijatelji srpijanskog režima! Sapliću ih,biju u pojam,lažu ih,uvaljuju im ga i od spreda i od pozadi.........,a srpijanski režim ne popušta u snishodljivosti prema istima! Pa se posle polušlihtara na čelu Srbije čudi što ga narod,Srbi,mrze! Nikogović od oca šlihtara ne može biti ništa drugo do nikogović!

 2. Roy says:

  Ma neka su. Sta se sad sikirate oko toga . Uskoro ce sve otici u prah i pepeo. Treba se samo dobro spremiti i cekati da svjetski talambus pocne, a kad pocne onda zaci redom pa satrati u prah i pepeo sve sto ukazuje na okupaciju. Obiljeziti dokle je Srbija, zabosti zastave i gotova prica.

 3. Miraš says:

  SAD, Velika Britanija, i zatim dobre komšinice Nemačka i Poljska. ... Ko će slovenskoj (ne)braći Poljacima oprati obraz? Priznanja nezavisnosti Kosova počela su 18.02.2008.godine i već 26 februara 2008 godine Poljska je 19-ta po redu priznala nezavisnost Kosova. Kao što su tada trgovali "hrabro" to nastavljaju i danas. Posle će licemerno da nam drže predavanja iz mukotrpne istorije Poljske. Nestalne članice SB UN su: Belgija, Obala Slonovače, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Nemačka, Indonezija, Kuvajt, Peru, Poljska i Južna Afrika. Stalne članice znamo da su: Rusija, Kina, SAD, V.B. i Francuska.

 4. Tadeuš says:

  Poljaci, koji su direktno od Srba nastali,otimaju Kosovo zajedno sa zakletim neprijateljima Srba! Za vrema genocida nad Germanskim Srbima u srednjem veku više su oni pokatoličili Srba nego Germani. Vera im je preča od krvnog srodstva. A Donald Tusk je prilikom posete Srbiji, kao zvaničnik EU, održao govor na svom maternjem jeziku Kašuba, jer je on Kašub. Čudno, ali da niko od Srba nije uočio da ne priča Srbski. Jer j e s t e pričao Srbski. A Kašubi su osnivači Gdanjska i Poljske.

  • Pastrovic says:

   Castitam "Tadeus"!

 5. Baracuda says:

  Poljaci su veći ološ od svih ostalih naci zemalja ! Kompleksi su čudo....nadam se da im barem Rusi neće nikada zaboraviti njihovu ratno hušačku politiku, koju aktuelno vode protiv Rusije, slijepo slušajući naredbe iz SAD-a !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *