ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ! Вучићу стављен на сто папир СА ПРИЗНАЊЕМ KОСОВА

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ! Вучићу стављен на сто папир СА ПРИЗНАЊЕМ KОСОВА

4 септембра 2020

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је на састанку Београда и Приштине у Белој кући на столу папир чија једна тачка подразумева међусобно признање Србије и Косова, а да се на председника Александра Вучића врши огроман притисак.

„Добили смо никада гори папир од када су кренули преговори са Приштином. Било је 16 тачака на папиру, на столу, од којих 10 тачка подразумева међусобно признање“, рекао је Мали новинарима.Од двадесетак присутних људи, не само Албанаца, на сваку реч наше делегације реагују веома агресивно, против нас, рекао је министар.

Мали је казао да је било веома мало економских тема. Рекао је да је председник Александар Вучић, на основу обавештајних информација, знао да неће бити само економске теме.

„Тачка 10 односи се на међусобно признање. Има и економских тема и оне које се односе на инфраструктуру, аутопут, железнице, помоћи малим и средњим предузећима како би се подигла економија целог регион. Огроман притисак“, казао је он.

„Огроман је притисак, ово су за нас веома тешке теме. Председник Александар Вучић се бори, а да ли ће издржати, видећемо… Ја се враћам разговорима, настављамо, борићемо се до краја и, као што је председник рекао, предаја није опција“, рекао је Мали новинарима у паузи разговора у Вашингтону.

На питање каква је била реакција председника Вучића на папир, на којем је једна од укупно 16 тачака било признање Косова, Мали је одговорио:

„Каква може да буде?!“

Истакао је да је делегација Србије дошла са идејом да разговара о подизању “економије региона, да инвестира три-четири милијарде евра у инфраструктуру, подстицање пољопривреде, привреде, да се граде станови за младе.

„То је била наша платформа, а онда добијете тачку 10 која каже међусобно признање. То нити је економија, нити било шта друго“, рекао је Мали.

Поручио је да настављају да се боре за интересе Србије и људи који живе на КиМ.

„Имате 15-20 људи који су против вас и врше притисак. На сваку реченицу реагују агресивно“, рекао је Мали, а на питање ко врши тај притисак, одговорио: „Сви. Сви који су тамо присутни. Али боримо се.“

На питање српских медија да ли има смисла разговоре настављати сутра, с обзиром да је данас такав папир стављен пред српску делегацију, Мали је одговорио да се разговори и даље воде, да се наша делегација бори за сваку реченицу и реч, али да су неке ствари у папиру неприхватљиве.„Чекајте да видимо, и даље водимо разговоре, не бих сада о томе шта ће бити сутра. Боримо се за сваку реченицу и реч, али неке ствари су једноставно неприхватљиве и тачка“, рекао је Мали.

Министар је и америчким новинарима на енглеском поновио да су разговори много тешки, да економске теме очигледно нису приоритет као што је српска делегација очекивала и да тачка 10 говори о међусобном признању.

Пренео им је и да су свих 16 тачка више политичке него економске, да је притисак на нашу делегацију велики и да је то најгори папир у историји преговора између Београда и Приштине.

„Али ми нећемо одустати, јер се боримо за српски народ“, поручио је Мали америчким новинарима.

KOMENTARI13 коментара

 1. Milutin says:

  ako vam je tesko povucite se. ima drugih. odmah traziti kaliforniju da udje u sastav srbije!!

 2. padre says:

  Od svega ovog mene interesuje samo, dali Vučić, kao predsednik ima ovlaštenje, da potpisuje nešto takvo, jer koliko se sečam, njegovog prethodnika, Nikolića niko nije zarezivao niti je smeo išta da potpisuje!

 3. Ivana says:

  A jadničak pa mora to se zove IZDAJA i KAPITULACIJA, jedno malo kriminalno šiftarsko društvo se sve pita veliku pravoslavnu Srbiju ništa? Opet Vatikan i katolici na delu kao i u Ukrajini, Hrvatskoj, Belorusiji šiftari su samo pešadija. Gde su braća Rusi brane Siriju a bratsku pravoslavnu Srbiju?

 4. Nikodim says:

  Grenel demantovao na twitteru... Ipak više verujem njemu nego Vučiću i Malom...

 5. Jovan says:

  Rambuje repriza! Ocekivano. UVEK, ali uvek pregovori sa USA -ULTIMATUMI!!! Ja sam jedan od retkih koji godinama tvrdim da je jedina greska ex predsednika Milosevica sto je isao na unapred namestene pregovore.

 6. test01 says:

  ma da,a on naivan kao francuska sobarica, nije znao zasto ide u USA... LAZOVCINE, IZDAJNICI i KRIMINALCI - e to je SNS sa svojim faraonom !!!

 7. E.Lirsch says:

  Irinejev "Blagodareni se bori kao lAV"... Nista se Nemo plasite.

 8. persida says:

  A sta ste ocekivali od Amerike koja vas je vojno izgazila i otela vam ogroman deo drzavne teritorije? Da Vam poklone Teksas? Priznali ste kosovske ocivade za legalne pregovarace, sta sad hocete? Ovo nije samo Vucicev poraz, cela Srbija ucestvuje u izdaji.

 9. Gagi says:

  To je vec odavno reseno. Avnoj odlukama, stvaranjem republickih granica i pokrajina. Tada su to komunisticke glavonje bezrezervno prihvatili, sada je njihov luksuzan revolucionarni zivot dosao narodu na naplatu. Odavno je to prodato, kupac sada hoce da udje u posed i to overi u katastru. Slicno je i sa ostalim Srpskim zemljama u bivsoj Jugi. Srbi su prodati na prevaru uz pomoc revolucionarne sile.

 10. FILIP says:

  Grenel je ovo odmah demantovao. Čiji je ovo spin i šta se zaista krije u formulaciji tačke 10.

 11. Kulak says:

  Reprezentacija Srbije nastupa u dresovima inspirisanim najvećim Srbinom Nikolom Teslom.

 12. petrovgrad says:

  To je sprdnja sa pregovorima. Ameri su se pokazali kao šarlatani. Njihov papir je lažnjak bez pokrića, kao i sve u Americi. Bolje im je da povedu malo brigu o crncima.

 13. Biogradlija says:

  Svi za Srbiju,sve za Srbiju.Volim Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u